…med soligt och fint sensommarväder påstår SMHI att det är idag. Redan på söndag väntar betydligt lägre temperaturer och regn och rusk, men det är inte mycket att gräma sig över. Det blir säkert en och annan fin dag framgent också.

Den här bladväxten bara växer och växer. Den är jättefin tycker jag, men jag minns inte vad den heter. Den doftar väldigt stark när man tar på bladen.

Jag satt som vanligt ute och drack mitt morgonkaffe och när det daggvåta gräset torkat upp lite gick jag en sväng och kollade i rabatterna. Min granne hittade en snigel igår, men jag har inte sett någon här, bara den jag hittade ute på vägen häromdagen.

Däremot upptäckte jag att vi inte bara har mördarsniglar, nu har vi ödlor också. Det här måste vara en väldigt ovanlig sort, för den har en rygg som glittrar av strass i vackra färger och på magen är den ljust gul. Jag tog mod till mig och tog tag i den och kastade in den till grannen, för jag tror att det är därifrån den kommit.

Höststädningen ligger nere idag. Nu är det vardagsrummet kvar och det sparar jag till nästa vecka. Idag blir det bara lite dammsugning och sen hoppas jag kunna gå ut en vända.

Ha en skön fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...