Nationaldagen

Tisdagen den 6 juni – Sveriges nationaldag; blev en helt fantastiskt fin dag i år med härlig värme och strålande solsken. SPF firar alltid fd Svenska flaggans dag, numera Sveriges nationaldag på Klinteberget och det gjorde vi i år också. Min svägerska Barbro från Endre ville också vara med och fira dagen, så hon kom hit till mig på förmiddagen och efter lunch åkte vi upp till Klinteberget.

Det var inte så många som vanligt som var med, men vi som var där hade det väldigt trevligt med tipspromenad, kubbspel, kaffe och trevlig gemenskap. Nils-Erik, vår ordförande, höll en liten betraktelse över vad nationaldagen har för betydelse, vi hurrade för vårt fosterland och sjöng Du gamla du fria. (Bilderna är klickbara)

När det var dags att bryta upp åkte Barbro och jag upp till kyrkogården i Fröjel, för hon ville sätta blommor på föräldrarna och Åkes grav och sen åkte vi in på Stenstugu och hälsade på Eva och Claudio innan det var dags för Barbro att åka hem igen.

I dag är vädret helt annat. Det regnar och blåser och penséerna som börjat bli lite rangliga, men ändå varit ganska fina ser nästan ut att ha fått dödsstöten och den stolta jättevallmon, som gladde mig med de första blommorna i går, hukar i den hårda vinden den också. Gärna regn, men inte blåst!

Jag roar mig inomhus tills vidare, men enligt SMHI ska regnet dra förbi och blåsten avta fram mot eftermiddagen. Det ska till och med finnas hopp för sol.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Nationaldagen, Väder. Bokmärk permalänken.

10 svar på Nationaldagen

 1. Vilken trevlig nationaldag du fick! Det låter så mysigt alltihop!
  Vi hade lite disigt väder här. Min syster och jag och systersonen och hans sambo körde till Bokskogen ca 3 mil härifrån och gick 3-kilometersslingan i den vackra gamla skogen, som nu var så tät och grön att det var riktigt mörkt på skogsstigen!
  Och på kvällen och natten kom äntligen regnet – hela 30 mm! Såå skönt!
  Ha det så bra, kram, Monica

 2. Laila skriver:

  Ja vi hade verkligen tur med vädret på nationaldagen. Skönt när man har många gäster att både barnen och hunden kunde få vara ute och röra på sig.
  Idag fick vi 9 mm regn.
  Kram

 3. wiolettan skriver:

  Det låter som en mycket härlig nationaldag där på Klinteberget. Fin tradion av SPF. Trevligt att träffas och umgås så där.
  Håller med dig om blåsten. Regn behövs så det är OK om det regnar ibland, men blåsten den ser jag ingen nytta med.
  Ha det bra.
  Kram!

 4. Gunnel skriver:

  Låter som ett trevligt firande. Jag hörde från Rasmus att det regnar och blåser i Ästorp, men här i Luxemburg är det sol och 24 grader. Kram

 5. Elisabeth skriver:

  Vilket fint nationaldagsfirande. Trevligt med traditioner och den sociala kontakten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *