Nationaldagsfirande på Klinteberget

Idag är det en ganska kylig dag med blåst och en temperatur på bara 10-11&#176. Och kallt var det inatt också. Igår kväll var jag ute och la fiberväv på potatisen och de frostkänsliga blommorna för jag trodde att det skulle bli nattfrost, men det hade hållit sig på plussidan i alla fall, +2,9&#176 hade vi haft som lägst.
Nationaldagen har vi firat tillsammans med SPF, pensionärsföreningen som vi är med i, på Klinteberget. Det var ett 30-tal som ställde upp trots att vädret inte var helt idealiskt, men uppe på berget var det faktiskt rätt skönt, åtminstone de stunder solen var framme. Vi gick en kort tipspromenad, drack kaffe och spelade kubb.

Utsikten från Klinteberget över Klinte kyrka, Klintehamn och Karlsöarna

Vi gick runt på berget och hittade bland annat den här orkidén, det är den stora skogsliljan , eller storsysslan, som är mycket sällsynt och bara finns på Gotland.

Skogsliljan är vacker, men minst lika vacker är den här kaprifolen, som växte vilt överallt och klängde sig långt upp i buskar och träd.

Stilstudie från kubbspelet

Här gällde det att hålla sig undan så att man inte fick några pinnar i huvudet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger, SPF, Utflykter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Nationaldagsfirande på Klinteberget

 1. Znogge skriver:

  Vilket trevligt firande!

 2. Maj-Britt skriver:

  Hej! Vi var söder över i em. Kaffekalas på Bottarve. Vid vägkanterna i Näs växer denna förunderligt fina skogslilja.
  Kameran var hemma som vanligt.
  Tervligt ser ni ut att ha. Ha en fortsatt bra helg/ Maj-Britt

  • IngridL skriver:

   Vi gillar också att åka på Sudret och Bottarvegården är ett härligt ställe. Ha det så gott ni också Maj-Britt!

 3. Henry skriver:

  Kubb är ett trevligt spel som passar både ung som gammal!
  Ha det gott!
  Kram!

 4. Sylvia skriver:

  Trevligt Nationalfirande hos er också. Spela kubb är jättekul!
  Så vacker den är ”Stora skogsliljan” och spännande just för att den bara finns på Gotland. Den vilda Kaprifolen är också fin och doftar så gott framåt kvällen. Den kan man hitta på ön hos oss.Jag har planterat några skott och den börjar ge blommor i år. Om dom nu inte frusit ihjäl efter denna kyla och blåst.Vi får väl se hur det är med mina stackars små plantor imorgon för då far vi iväg igen tll stugan.
  Ha det så gott!
  Kram Sylvia