Nattlig verksamhet

Nog är det konstigt hur hjärnan arbetar nattetid. Normalt somnar jag så fort jag lägger huvudet på kudden, men vaknar ofta till av drömmar vid två- halvtretiden. Jag brukar gå upp en vända på toa, till köket och dricker lite vatten och så i säng igen. Trots att jag tycker att jag varit klarvaken, somnar jag alltid om med en gång och ofta fortsätter den där drömmen, som jag vaknade till.

Förra veckan la jag ut ett inlägg med rubriken Snart är det jul igen och två nätter i rad efter det drömde jag mardrömmar om julen. När jag vaknade visste jag exakt vad de handlade om, men nu är de försvunna. Som tur är kanske man ska säga.

Den här bilden är inte tagen på Klinteberget utan ute i Täppan på Stenstugu

Det har ju varit väldigt mycket fokus på torkan och alla problem den för med sig för lantbrukarna och det ska givetvis behandlas nattetid också. Härom natten gick våra kor och betade på Klinteberget. Jag var lite betänksam och kollade med Åke vem som lovat att de skulle få vara där, men han sa att allt var ok.

Då kom jag att tänka på att det ju inte fanns något stängsel och det höll han med om, så det skulle vi givetvis sätta upp. Först skulle staketspjälorna dock målas och de skulle vara gula, så det var bara att sätta igång. Jag måste säga att jag var glad när jag vaknade, för spjälorna låg högt uppe under ladugårdstaket och jag var tvungen att stå på en stege för att nå upp till dem.

Det är inte så länge sedan jag drömde om Faktab/Payex där jag jobbade i tio år och det gör jag ofta. Då är det riktiga mardrömmar, för jag vimsar alltid runt i huset och hittar inte dit jag ska och jag vet inte på vilken avdelning jag ska arbeta. Plötsligt hamnar jag ute på någon gata och kan inte komma in igen, för jag har glömt koden.

Jag såg en tv-serie på Netflix där en kvinnlig poliskomissarie använde en drömdagbok. Så fort hon vaknade skrev hon upp det hon drömt om, för att sedan kunna analysera det i efterhand. Man kanske skulle skaffa en sådan dagbok eller man kanske skulle starta en drömblogg och låta läsarna analysera drömmarna? Nej, där är nog gränsen passerad, för vad man ska dela med sig av. ?

I dag är det ganska mulet, men rätt varmt och skönt. Jag har pysslat med lite av varje på förmiddagen och i eftermiddag ska jag åka till Visby igen. Ann-Marie hade fått överta ett par biljetter till en konsert på Visby Strand med Sven Bertil Taube och Göran Fristorp, så den ska vi gå och lyssna på.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kultur, Tänkt. Bokmärk permalänken.

16 svar på Nattlig verksamhet

 1. znogge skriver:

  Det nattliga livet kan både vara rafflande och spännande för allt kan hända. I förrgår drömde jag så sorgligt att det var en riktig lättnad att vakna när klockan ringde.

  Så trevligt med konsert och det är dessutom två duktiga artister så ni blir säkert inte besvikna!

  Kram och ha en bra lördag!

 2. Lena i Wales skriver:

  Jobbiga drömmar.
  Alla drömmer vi ju mycket varje natt, men jag kommer sällan ihåg mina drömmar. Maken däremot har mycket att berätta om på morgonen, det allra mesta bara strunt. Istället för drömmar brukar vi kalla det Thinking rubbish, tänka strunt, för det är det mesta ju, men kanske en bra rensning för hjärnan. Men man undrar också hur mycket strunt som kan få plats i en hjärna,hi,hi?
  Önskar dej en trevlig helg!

 3. Ingrid skriver:

  Det ska bli trevligt tycker jag. Kanske blir det sista tillfället att se Sven Bertil Taube. Han börjar ju bli till åren.
  Kram

 4. Ingrid skriver:

  Min mamma drömde också väldigt mycket och när man var barn var det jättetrist att lyssna på henne försöka reda ut dem när det blev morgon. Det kunde bli hur långrandigt som helst.
  Tack, och detsamma!

 5. Gerd ♥ skriver:

  Jag har en drömtydningsbok hemma. Jag läser aldrig i den numera men var intresserad av detta ämne för många år sedan. Och jag kunde tyda en hel del, som verkade vettigt men det mesta är egentligen gammalt som hjärnan snurrar runt och mycket strunt. Men vi behöver våra drömmar.
  Ha en fin lördag, kram, Gerd

 6. Monica skriver:

  Visst är det konstigt, att man kommer ihåg sin dröm ganska tydligt när man vaknar, men sekunden efter, så är den försvunnen och man kan inte komma ihåg ett dugg vad den handlade om! Ibland skulle man vilja tänka efter vad den betydde, men det går aldrig!
  Men det brukar vara motigt i drömmar, man rör sig som i sirap och går ofta vilse. Och ofta handlar det om ens gamla jobb…
  Så trevligt med en sommarkonsert! Här regnar det idag, hoppas att det inte gör det hos er om konserten är ute?
  Ha det så trevligt, kram, Monica

 7. Det är jobbigt att jobba i drömmarna. Man får ju inte den vila man behöver. Brukar hänga ihop med nya jobb eller nya livssituationer för mig.
  Kram

 8. FREEDOMtravel skriver:

  Jag drömmer också mardrömmar ibland. Kan vara oerhört verkligt och starkt just då, men om man somnar om glömmer man ju. När jag var yngre använde jag faktiskt drömdagbok ett tag. Intressant! 🙂

 9. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Visst drömmer man konstiga saker och, som du säjer, vimsar runt och hittar ingenting!
  Avundsjuk jag blir på att du får lyssna på två giganter i musik! Jag lyssnade på dem i Nikolaikyrkan i Örebro för några år sedan, underbart!
  Kram Inger

 10. Astrid skriver:

  Jag hade mycket mardrömmar en period om ett gammalt hus
  Det var så otäckt att jag inte vågade lägga mig på en stund
  Någon sade då till mig att det är din kropp ditt inre du drömmer om
  Jag inte vet jag
  Kanske du grunnar över något på dagen hur du ska göra

 11. Ingrid skriver:

  Det är mycket som ska redas ut nattetid och det är ju tur att man kan släppa det när morgonen kommer.
  Kram

 12. Ingrid skriver:

  Nej konserten var på Visby Strand, som inte är en strand utan en kongresshall. Och det var jättetrevligt.
  Kram

 13. Ingrid skriver:

  Jag jobbar mycket i sömnen och löser sker från dagen innan. När jag jobbade kunde jag gå och lägga mig med ett problem och vakna på morgonen med en färdig lösning. Jag försökte få ob-tillägg för det, men det gick inte.

 14. Ingrid skriver:

  Jag börjar faktiskt fundera på det, men misstänker att om jag sätter mig och skriver när jag vaknar kanske jag inte kan somna om. På morgonen när man ska gå upp är det mesta av drömmarna glömda.

 15. Ingrid skriver:

  Det var verkligen en fin konsert och de var väldigt duktiga båda två. Det blev stående ovationer på slutet.
  Kram

 16. Ingrid skriver:

  Nog är det konstigt alltid, allt som snurrar runt i huvudet nattetid. Ofta har det ju någon anknytning till det man hållit på med under dagen.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.