Nedskräpning

Torget i Klintehamn har fått ett nytt utseende. Det upptäckte jag när jag tog en förmiddagspromenad i dag för att se hur mycket krut valarbetarna har lagt ner i samhället. Nu är det ju inte så långt kvar till valdagen. Samtliga hade valt att affischera på Torget och det är kanske inte att undra på, för det är ju där folk rör sig. Här har vi Coop, apotek, post och Kupan bland annat, men det kändes nästan lite konstigt att det inte fanns en enda affisch på Donnersgatan, som ju alltid varit vår huvudgata. 

SD hade valt att sätta upp sina affischer i lyktstolparna runt hela Torget och där tronar Jimmie Åkesson i 6-7 upplagor, men han får inte vara med i min blogg, så på honom blir det ingen bild.
  

Tänk så mycket resurser, som har gått åt för att trycka upp alla affischer som ska tapetsera hela vårt land inför valdagen den 9 september. Kan det verkligen vara så att folk går runt och ser på bilderna av de olika partiledarna, läser slagorden och vallöftena och låter det avgöra vilket parti man sedan ska lägga sin röst på. Kan det verkligen vara så?

I dag har vi ju så stora möjligheter att följa valdebatter på tv och via sociala medier,  om vi inte kan gå ut och se de politiska företrädarna live på valmöten, så den här nedskräpningen borde man kunna sluta med. De villrådiga kan dessutom ta Valkompassen till hjälp.  Nog borde partiledarna kunna profilera sig på något annat sätt än genom affischer.

Här har någon ramlat omkull

Man ser att gräsmattorna har börjat grönska en aning efter de senaste regnen, men ännu tar det nog ett tag innan de återhämtat sig helt. Igår regnade det i stort sett hela dagen, men de 10 mm som kommit under natten fylldes bara på med 5 till. Det var dock en riktigt härlig regndag, med ett fint, stilla, väldigt vått regn, om nu regn kan vara olika våta, men det tycker jag nog. De där 15 mm, som vi totalt fick, har nog naturen stor nytta av.

Jag bakade en sockerkaka och en sorts småkakor på förmiddagen och när det klarnade lite efter lunch hade jag funderingar på att ta mig en promenad, för måndagens Kubb i Sicklingsparken blev inställd på grund av regnet,  men som tur var fick jag ett telefonsamtal och när det var avklarat hade det börjat regna igen. Så det blev en innedag.

I dag är det tisdag och normalt skulle jag ju jobba på Kupan, men det blev ett byte, så jag är ledig i dag och ska jobba i morgon i stället. Jag har ett annat uppdrag att utföra i dag och trodde att jag skulle klara av det på förmiddagen, men det ser ut som om jag får ta det i eftermiddag i stället. Man roar sig så gott man kan. ?

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenad, Tänkt. Bokmärk permalänken.

16 svar på Nedskräpning

 1. skogsnuvan skriver:

  Nej nog är det fånigt med alla bilder. Jag har då aldrig tittat på dom i alla fall. Inte vet jag vad jag ska rösta på heller bara att det inte blir SD i alla fall. Dom är nog farliga och visar nog inte sitt rätta ansikte ännu. Det blåser här och jag frostar av frysen något jag skulle gjort för länge sedan och golvet är fullt med vatten överallt. Äsch nu får man igen för att man är lat

 2. znogge skriver:

  Ja, det är verkligen mycket papper som går åt helt i onödan. Visst ser jag affischerna men frågan är hur mycket jag påverkas av dem?

  Kram och ha en bra dag!

 3. Monica skriver:

  Nej, affischerna gör nog varken från eller till, de flesta har väl hunnit bilda sig en uppfattning om hur de olika partierna står i de flesta ämnen. Jag tänker också på hur mycket resurser det går åt till detta, nog kunde de pengarna använts bättre! Bra att du inte visar J. Å. i din blogg, han både syns och hörs alldeles för mycket redan! Han tycker väl knappt att kvinnor ska ha rösträtt…
  Spännande med dagens uppdrag!
  Kram till dig!
  Monica

 4. Ingrid skriver:

  Visst ska vi rösta!
  Här blåser det också, men inte så farligt och det är ganska varmt och skönt.

 5. Ingrid skriver:

  Jag inbillar mig att man inte påverkas, men det kanske man gör i alla fall….
  Kram

 6. Ingrid skriver:

  Jag lyssnar just på J.Å på radion där han intervjuas av Erik Blixt.

  Kram

 7. Åke skriver:

  Jag tror inte på det där med affischering… bättre att lägga pengarna på något annat. Tänk vad många det sätts upp i hela landet… sedan ska det samlas in åxå… som vissa blåser ned eller vandaliseras… här uppe i norr var det en tjej som åkte runt och plockade ner Åkesson (nu sympatiserar jag inte med honom) och la ut det på sociala medier. Kram och en fortsatt trevlig vecka som kupan och fikat. Joooo har ni 93 kyrkor? Måste vara häftigt ����

 8. wiolettan skriver:

  Ja du, det är otroligt så många plakat det sätts upp i dessa dagar. Hur mycket pengar går det åt till detta och till vilken nytta? Jag röstar i alla fall inte efter dom affischerna.
  Sockerkakan och småkakor, låter så gott.
  Trevlig kväll.
  Kram!

 9. Ingrid skriver:

  Det finns många som sätter upp som mål att besöka alla kyrkorna. Står man uppe på Klinteberget och det är en klar och fin dag tror jag att man kan se 6 kyrktorn, så tätt står de.
  Kram

 10. Ingrid skriver:

  Visst ser man affischerna, men något underlag för röstvalet är de inte.
  Trevlig kväll själv!

 11. Gerd ♥ skriver:

  Jag bryr mig inte ett dugg om valaffischer eller stugor. Jag vet ändå vad jag ska rösta på. Och mycket syns i TV, många debatter, men det är mycket ordklyveri.
  Ha det gott, kram, Gerd

 12. Kicki skriver:

  Jag tycker att det är helt fel att sätta ut valskyltarna utefter trafikerade vägar. Man får inte hålla i en mobil medan man kör, men försöka läsa vad som står på dessa små skyltar i dikeskanterna är tydligen helt OK, trots att man kör bil.
  Kram Kicki

 13. Ingrid skriver:

  Jag vet också vad jag ska rösta på, så jag avstår från vallöfte och pajkastning.
  Kram

 14. Ingrid skriver:

  Försöker en företagare sätta upp en reklamskylt för sin verksamhet kommer trafikverket omgående och plockar bort den, men alla de här valaffischerna får minsann distrahera trafiken.
  Kram

 15. Det känns verkligen förlegat med alla dessa plakat med meningslösa plattityder. Kan inte tänka mig att någon bestämmer vad de ska rösta på utifrån dessa.
  Kram

 16. Ingrid skriver:

  Visst är det så!
  Kram

Kommentarer inaktiverade.