Neejj…

…min mage gillar inte antibiotika! Nu äter jag youghurt, fil och tabletter med mjölksyrebakterier för att försöka få ordning på den och i kväll blir det kokt ris med smör i. Dessutom har jag ringt till waranmottagningen och fått dosen justerad med hänsyn de här bekymren, för både antibiotikan, magproblemen, nedsatt matlust och infektionen jag har i kroppen påverkar PK-värdet. Nytt blodprov på tisdag! Den här gången i Hemse. Vaffö ska de va på detta viset?? Nog gnällt, för tillfället i alla fall. 😉

I natt fick vi 17 mm regn och det har varit mulet till och från idag också, men inget regn. Jag passade på att vara lite flitig på förmiddagen och bakade mazariner. Det var alldeles tomt på kakor och det är gott att ha något i frysboxen och så kommer min syster och hennes man på besök nästa vecka. Jag tänkte först fortsätta att vara flitig efter lunch också, men då började solen lysa och latmasken slog till.

Jag la mig i solstolen och lyssnade på Katarina Gospic, dagens sommarvärd, i stället för att baka. Hon var i och för sig ganska intressant, men hela hennes vetenskapliga resonemang kring hjärnan var lite flummigt tycker jag. Fast det är väl förmodligen jag som är för korkat för att begripa mig på det.

Hon är känd som hjärnforskare och författare, är utbildad läkare, fysiolog och filosofie doktor i medicin samt driver egna konsultföretaget Brainbow Labsoch och blev i år nummer två på Expressens lista över årets kvinnor. Med den CV:n kändes det var lite märkligt att höra hennes lätt barnsliga röst. Det hade liksom passat bättre med en myndigare stämma 😉

Det var tur att hon spelade bra musik i alla fall (tåvickarvänlig).

Solen gick i moln, det blåste lite svalt och jag gick in igen strax före programmet var slut, men det är skönt att ta sig den där stunden och lägga sig ute och det gör inte så mycket om det inte är så varmt.

Dagens ordspråk:

En enda solstråle är nog att driva bort många skuggor.

Trevlig onsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Radioprogram och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

26 svar på Neejj…

 1. Znogge skriver:

  Tyvärr är väl många penicillinsorter allt annat än snälla mot magen. Min mamma är inne på sin andra kur på två veckor och magen gillar det inte. Men vad gör man. Det onda med det goda tyvärr…

  Kram

 2. Pia skriver:

  Hoppas verkligen att första kuren hjälper så du inte behöver äta så länge. Ett elände när man inte tål penicillin, även om det bara är magen som bråkar. Hoppas det reder ut sig med din andra medicinering och att du snart blir frisk från fästingbacillerna!

  Kram
  Pia

 3. Kicki skriver:

  Det finns ju olika sorter, om man inte tål den ena så kan man få nån annan. Vår äldsta son kunde inte ta Kåvepenin (tror jag den hette) Han blev jättedålig, men andra sorter gick bra.
  Intressant läsning om tant Lina. Du är snäll du som sätter blommor på hennes grav, trots att det stod att den sköts av kyrkoförvaltningen. Sätter dom inte ut några blommor?
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Jag får väl se hur det känns i morgon, men det är ju så besvärligt nu när vi inte har någon vårdcentral här. Hela dagen går när man måste åka till lasarettet.

   Jag antar att gravägaren har samma avtal som jag har. Kyrkoförvaltningen står för den självvattnande lådan, tar bort vissna blommor, och håller ansat och snyggt. Blommor får man sätta själv.

   Kram

 4. Åsa! skriver:

  Hoppas magen lugnar sig Ingrid, yoghurt brukar vara bra!

  Tur att det var någon mera än jag som fick 17mm, alla andra verkar ha fått 20 eller mer 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker att det nästan alltid är så att vi här i Klintehamnsområdet får mindre nederbörd än andra. 😉
   Men man får vara tacksam för det som kommit i alla fall.

 5. Rigmor skriver:

  Medicin gör nytta på ett ställe men ställer till oreda på ett annat…Jag har just börjat en dunderkur för inflammation i ett knä, och jag hoppas jag slipper magproblem också. Men för säkerhets skulle laddar jag med lite extra yoghurt och ”snällmat” en tid framöver. Största problemet blir väl det älskade kaffet…
  Så…ni har haft sol idag…?? Det var alltså där den var…för här har det regnat, massor. Tyvärr har vi ingen regnmätare, men mycket droppande har det varit, och är än förresten.
  Ha en fortsatt skön onsdagskväll vännen!!
  Kram kram

 6. Anna skriver:

  Jag tyckte det var ett riktigt bra sommarprogram! Inte lika bra som Majas, men ändå väldigt intressant! Imponerande att hon hunnit åstadkomma så otroligt mkt hennes ringa ålder till trots!

 7. Charlotte skriver:

  krya på dig. Hoppas det ska ordna sig med medicinen. Även jag blev förvånad då jag hörde Katarina Gospic prata, trodde förs det var ett barn. Vad man kan bli påverkad av röststämman.
  Kram

 8. Lambergsfrua skriver:

  Åh vad jag hoppas att du får ordning på din mage, Ingrid! Krånglande mage är ett elände, men jag vet att många magar reagerar negativt på antibiotika.
  mazariner som är sååå gott – jag är djupt imponerad av att du kan baka sådana delikatesser.
  krya-på-dej-kramar,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Magen har lugnat ner sig lite. Kanske hjälpte pillrena med mjölksyrebakterier som jag köpte igår på apoteket. En riktig pillerkärring har jag utvecklats till.
   Kram

 9. Louise skriver:

  Ibland får man faktiskt klaga lite, tycker i alla fall jag. Så länge man har rätt proportion på det hela …
  Har tänkt på dig och din waranmedicinering. Hoppas att det fungerar skapligt i normala fall ändå. Men ibland blir det bara för mycket. Märker att jag inte hängt med riktigt och missat att du har en infektion. Har det pågått länge? Vad handlar det om, ifall jag får fråga ..
  Krya på dig, och var rädd om dig … Kram

  • Ingrid skriver:

   I normala fall fungerar det bra, men jag känner ju att jag måste hålla viss koll själv om t ex något sånt här inträffar. Jag har fått borrelia och måste äta en 10 dagars penicillinkur och det är inte kul, men jag mår lite bättre idag faktiskt.
   Kram

 10. Mien skriver:

  Min pappa skyllde alltid på karlsöarna. Det var Karlsöarnas fel att regnet inte kom in till kusten.

 11. Hjärnan är ett intressant kapitel. Studerade den närmare då jag tog 10 sp vid Åbo Akademi i psykologi. Men inte minns jag så mycket av de studierna längre 🙂

  Här har vi det väldigt varmt, man ska väl inte klaga, men det kan vara svårt att sova för dem som inte har luftkonditionering.

  Hoppas du kryar på dig snart! Kram!

  • Ingrid skriver:

   Här är också varmt och skönt, men nattsömnen störs inte ännu i alla fall, för på nätterna är det ganska svalt.
   Magen verkar ha lugnat ner sig lite efter den där första chocken.
   Kram

 12. Inger Maryissa skriver:

  Jo, magen kan bli ur form av antibiotika, men som tur är så hjälper bl.a. youghurt
  Här har också varit mulet till och från och lite regn, men idag lyser solen så fint igen
  kramar

 13. Jah Hollis skriver:

  Nej, den sommarvärden verkade nästan för duktig för att vara sann. Lite för präktigt duktig för min smak. Jag orkade inte lyssna igenom hela hennes hyllning till sig själv. 8)

Kommentarer inaktiverade.