Nej, det blev ingen undersökning….

…när Åke kom till vårdcentralen idag för årskontroll hos vår familjeläkare, Roland Koch. Kallelsen har stått och väntat ett bra tag och förra veckan var Åke och lämnade prover inför dagens läkarbesök. Vi kom i god tid, men jag började genast misstänka att allt inte stod rätt till, för där sprang omkring ett gäng yngre killar, som definitivt inte var varken vårdpersonal eller byggnadsarbetare. Och mina farhågor besannades när Åke, efter en halvtimmes väntan, äntligen blev uppropad. Läkaren var inte alls den han skulle träffa, för Roland Koch var tydligen inte på plats idag och när vi var på väg in till läkaren berättade han, att hela datasystemet låg nere, att han inte kunde komma åt några journaler och att han i princip inte kunde göra någonting. Han sprang där fram och tillbaka mellan olika rum och försökte med än den ena än den andra datorn. Så vi fick gå igen, 200:- fattigare och med ett löfte om att han skulle förnya recepten så fort systemet fungerade igen. Så gick det med den årskontrollen! Fast det ska komma en ny kallelse och då lär det kosta 200:- till. När vi gick därifrån kom killarna utbärande på ett gäng datorer, vart de nu skulle ta vägen med dem?

Så sårbart vårt samhälle har blivit! Fungerar inte datorerna fungerar ingenting. När äldste sonen blev utskriven från sjukhuset i Visby skulle han på sjukhusapoteket och hämta ut medicin och då var datasystemet nere där också och de kunde inte se några recept. I Klintehamn fungerade det däremot, så där fick han ut sina piller. Igår hade Telia krångel, så det gick nästan inte att använda datorn på eftermiddagen. Vi har gjort oss väldigt beroende av datorerna och det är skrämmande hur lite det ska till för att samhällsfunktionerna ska sättas ur spel.

Nu har vi ätit lunch och jag ska sätta igång och baka lite. Ute är det blåsigt, grått och ett par grader kallt. Tur att man får vara inomhus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Hälsan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

19 svar på Nej, det blev ingen undersökning….

 1. Frogprincess skriver:

  Ja, detta hände sambon också när han var på vårdcentralen för någon månad sedan. Nu var det ingen hälsokontroll så, men läkaren fick skriva ner allting för hand och förhoppningsvis så blev det senare infört i journalerna…
  Ha en bra dag!

 2. Kicki skriver:

  Men hallå, fick Åke betala ändå???
  Men då måste han ju slippa betala nästa gång. Nån måtta får det väl ändå vara.
  Nog är det lite otäckt att allting står och faller med att datasysteen fungerar.
  Skulle det haverera totalt så finns ja varken journaler med tidigare behandlingar och annat kvar. Papppersexercisen var nog bra på sitt vis.
  Vi har ca -13 idag, det bet rejält i kinderna vid sparkturen på skön, en solen sken så det var ysigt ändå.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Vi får väl se om han får betala nästa gång, men det tror jag nog. Han fick dock träffa läkaren och fick sina recept förnyade.
   Du fick en riktigt uppfriskande sparktur, det förstår jag 🙂

 3. Znogge skriver:

  Jag tycker inte ni skulle behövt betala i dag. Inte för att det är någon större summa men besöket gav liksom inte det som var tänkt.

  Nåja, trevlig fredagskväll!

  Kram

 4. Ailas skriver:

  Det där är rent av skrämmande, tycker jag… Det finns tydligen ingen beredskap någonstans längre. Sårbara är vi, förvisso!

  Klart att han inte ska betala något nästa gång! Jag skulle vägra, även om det inte handlar om några stora pengar, men det måste finnas någon måtta. Ni åkte in totalt i onödan, eg borde ni ha ersättning.

  Här är tanken att jag ska göra julköttbullarna nu ikväll! Tänkte bland älg- och blandfärs… undrar om de blir goda.

  Kram och trevlig kväll!

 5. Skatan skriver:

  Ja vi är verkligen sårbara. Sist jag var på vårdcentralen blev det väldiga fördröjningar just p g a ett datasystemfel och min provtagning fick de göra men skriva upp på lappar och föra in senare …

  Jag har förresten inte kunnat svara på några frågor under lucka 10 ännu. det är bara Elvis där och klockan är nu19.05 ungefär. Jag vill inte MISSA någon fråga … Vad göra?

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag skulle boka en tid för besiktning idag, men det gick inte alls för det fanns inga lediga tider. Då ringde jag och fick till svar: ”Tyvärr jag kan inte att boka några tider just nu för vårt system ligger nere”.

   Datorerna är bra, men vad det ställer till när de inte fungerar……

 6. Skatan skriver:

  Förlåååt … jag skulle ju bara scrolla lite … Nu skall jag in och svara.

  Kram!

 7. Doris skriver:

  Dåligt att ni fick betala ändå !
  Här blev det också datahaveri i dag, min laptop kraschade och dumma jag hade inte brännt ned foton och bloggbilder på en cd …
  Får visst skylla mig själv och bara börja samla igen …
  Sköt om dig !
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Man borde vara ordentligare med att ta backup. Jag syndar i det fallet och det kan ju bli kännbart. Nu har jag en del bilder på Windows live och One.com, så de är i alla fall kvar om något skulle hända datorn.

 8. helena skriver:

  Man kan ju tycka att det är ganska fräckt att ta betalt för något som inte blivit utfört….

 9. Eleonora skriver:

  Visst är samhället ytterst sårbart när datan krånglar. Det verkar som om datorerna har tagit överhanden, vi klarar oss inte utan dem.

  Men inte kan det vara så att Åke måste betala 200:- en gång till??? Han fick ju ingen hjälp vid besöket nu, så då borde ju nästa besök vara betalt i förskott!

  Här har vi massor med snö och kallt är det också. Trist när det bara blir halka och vatten av allt. Gå försiktigt ute!

  Ha en mysig och go helg. Kram från
  Eleonora

 10. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Det är inte bara skrämmande att man inte kan få den vård man behöver p.g.a. att tekniken fallerar, det är en katstrof. Ett liv är skört och att behöva berätta för en läkare om sjukdomar man har, vilka mediciner som krävs m.m. är ansvarlöst i alla högsta grad! Journaler ska finnas på vanligt papper, men man ska orka hämta dom också!
  Tur att allt ordnade upp sig i alla fall.
  Kramen, Agneta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *