Nej, det vill sig inte…..

Inte vill Gotlandshem ha oss boende på Ringvägen 69 heller – Erbjudandet gick till annan sökande – var beskedet idag också. Inte helt oväntant, för det var 23 sökanden till den här lägenheten också och den som hade längst kötid hade stått i bostadskön i nästan 2300 dagar. Om man inte är beredd att flytta till Visby är det inte lätt att få tag i en hyreslägenhet på Gotland, om man inte stått i kö i flera tusen dagar. Trots suget efter lägenheter på landet deklarerade Gotlandshem häromdagen i Gotlandsradion att man inte har för avsikt att bygga fler hyreshus utanför Visby-området. På deras hemsida kan man läsa:

Sedan 1957 har GotlandsHem (fd Visbyhem) varit gotlänningarnas eget bostadsföretag. GotlandsHem är ett helägt företag av Gotlands Kommun.
GotlandsHem äger och förvaltar 5350 lägenheter som är spridda över hela ön. I genomsnitt bor det ungefär två personer i varje lägenhet, vilket innebär att ungefär var femte gotlänning har sitt hem hos GotlandsHem.

Det verkar som om man fortsättningsvis kan ta tillbaka namnet Visbyhem!

Det är ganska hyfsat väder idag, så jag ska nog ta en vända ut i trädgården och se om jag kan röja lite. Nu på morgonen har jag reparerat vår gotlandsvimpel som gått sönder i blåsten. Svenska flaggan får man ju inte sy och ändra i, men med en vanlig vimpel måtte det väl ändå vara tillåtet? Nu ska jag ut och hissa upp den, för det är väldigt praktiskt med en vimpel, för då kan man se åt vilket håll vindarna bär.

Enligt Gutamålsgillet allnakku är det Aikis dag idag.

Det är många som har glädje av aiki, eken, inte bara sparbankerna som har den som sin symbol. Tänk på parkettläggare, möbelsnickare, sprittillverkare, ekorrar, nötskrikor, ekoxar och ollonsvin.


Den här aiken står i Värsände kvior och den beundrar jag alltid när jag passerar där.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tyckt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Nej, det vill sig inte…..

 1. anki skriver:

  Aj då, är det så svårt att få lägenhet, men rätt som det är så får ni en. 🙂

  Så vacker ek, dom är ståtliga.

  ha en skön dag

 2. Ia skriver:

  Medan jag bodde på Gotland var centern det största partiet och jag minns att alla CUFare gick omkring med knappar som det stod decentralisera mera…så blev det uppenbarligen inte! Trist för landsbygden (om man nu kan kalla Klinte för landsbygd) att den sakta men säkert dör ut!!

  Men..skam den som ger sig!!!!!

  • Ingrid skriver:

   Klinte kan man nog kalla landsbygd och samhället utarmas mer och mer. Nu lägger Hassela ner det ena efter det andra och det lär inte bli någon som tar över deras verksamhet.

   • Agneta skriver:

    Om Klinte utarmas mer o mer så lär det väl bli Visby för er del. Du kan ju i alla fall ställa dig i kö, utifall det skulle knipa. Den är väl lång där också då, antar jag.

    Låter helt vansinnigt att inte bygga bostäder utanför Visby så att den äldre befolkningen kan få bo kvar i gamla välkända områden. Även de yngre kan ju få upp ögonen, om det finns bra service. Även de som bor på fastlandet och som vill flytta till Gotland, om så bara över sommaren, behöver ju ha en vettig bostad. Att dom inte tänker på det?
    Alla kan inte trängas i Visby.
    En vacker stad och med service förvisso.

    Hoppas att det löser sig på bästa sätt och att någon kommer på den geniala idén att börja bygga…BRA bostäder lite överallt på ön!
    Hoppas Gotlandshem läser din blogg…..!
    Usch, så arg jag blir!
    Tack snälla för besöket och visst är testet intressant om inte annat 😉
    Nattiskram, Agneta

 3. Skatan skriver:

  Eken är verkligen ett praktfullt träd. Vi har många på Femöre och en som preciiis ser ut som Sparbankseken.

  Det är verkligen ett sorgligt kapitel det här med bostadsfrågan, hyreslägenheter, efterfrågan och tillgången.

  Vi letar också … för trots att vi bor i en jättehärlig lägenhet har den en stor trädgård som skall skötas … visserligen är vi flera om den …men ändå. Alla dessa viljor! Vi vill bo i en lägenhet där man kan gå ut, låsa dörren efter sig och komma tillbaka om ett halvår om det skulle vara så … utan att det gör någon annan något. Ingen trädgård att sköta, ingen trappstädning … etc etc …

  Hoppas ni hittar och får något som ni kommer att trivas med.

  Kramar!

 4. Znogge skriver:

  Vilken otur för er. Jag funderar på att anmäla oss till vårt kommunala bostadsbolag. Inte för att vi tänker flytta nu men väntetiden lär vara ett antal år så det är nog hög tid. Hoppas ni hittar något annat.

  Kram

 5. Mien skriver:

  Jag tycker det borde byggas nya, moderna lägenheter till dagens moderna pensionärer. Visst är Ringvägen mysigt men lägenheterna är långsmala. De har lyckats dra ut kvadratmeterna på längden på något konstigt vis. Smalt men långt. Men tyvärr det bästa man kan få tag i idag. Inte för att ni har de problemen men att komma in på en toa med rullstol på Ringvägen är inte att leka med säger Mien som jobbat i hemtjänsten! Matplatsen ger inte så mycket svängrum den heller. Dagens pensionärer behöver nåt bättre. Och en matplats där de kan ta emot släkt och vänner.

Kommentarer inaktiverade.