Inte vill Gotlandshem ha oss boende på Ringvägen 69 heller – Erbjudandet gick till annan sökande – var beskedet idag också. Inte helt oväntant, för det var 23 sökanden till den här lägenheten också och den som hade längst kötid hade stått i bostadskön i nästan 2300 dagar. Om man inte är beredd att flytta till Visby är det inte lätt att få tag i en hyreslägenhet på Gotland, om man inte stått i kö i flera tusen dagar. Trots suget efter lägenheter på landet deklarerade Gotlandshem häromdagen i Gotlandsradion att man inte har för avsikt att bygga fler hyreshus utanför Visby-området. På deras hemsida kan man läsa:

Sedan 1957 har GotlandsHem (fd Visbyhem) varit gotlänningarnas eget bostadsföretag. GotlandsHem är ett helägt företag av Gotlands Kommun.
GotlandsHem äger och förvaltar 5350 lägenheter som är spridda över hela ön. I genomsnitt bor det ungefär två personer i varje lägenhet, vilket innebär att ungefär var femte gotlänning har sitt hem hos GotlandsHem.

Det verkar som om man fortsättningsvis kan ta tillbaka namnet Visbyhem!

Det är ganska hyfsat väder idag, så jag ska nog ta en vända ut i trädgården och se om jag kan röja lite. Nu på morgonen har jag reparerat vår gotlandsvimpel som gått sönder i blåsten. Svenska flaggan får man ju inte sy och ändra i, men med en vanlig vimpel måtte det väl ändå vara tillåtet? Nu ska jag ut och hissa upp den, för det är väldigt praktiskt med en vimpel, för då kan man se åt vilket håll vindarna bär.

Enligt Gutamålsgillet allnakku är det Aikis dag idag.

Det är många som har glädje av aiki, eken, inte bara sparbankerna som har den som sin symbol. Tänk på parkettläggare, möbelsnickare, sprittillverkare, ekorrar, nötskrikor, ekoxar och ollonsvin.


Den här aiken står i Värsände kvior och den beundrar jag alltid när jag passerar där.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...