Nej, Geab-fakturan kom inte idag heller

Jag var inne på ”Mitt Geab” häromdagen för att se om vi hade någon obetald faktura, för det borde ha kommit en nu och mycket riktigt där fanns det en med förfallodatum 29/10. Nu har jag väntat varje dag, men ännu har den inte dykt upp. Idag tänkte jag ringa, men då har kundtjänst stängt på grund av utbildning, så jag får väl slå en signal i morgon och höra vad som har hänt. Fakturadatumet är den 6/10, så nog tycker man att de borde ha haft tid att sända ut räkningen nu?

På fakturan,som jag tog fram på nätet, finns också den här informationen med. Undrar om de fixat så att man kan använda E-faktura, trots att den som står för avtalet inte har samma personnummer som den i familjen som har internetbanken?

Jag tycker att det är lite överkurs att man måste hålla på och kolla upp varför man inte får sina fakturor. Det här har hänt två gånger när det gäller månadsräkningen från OK. Första gången upptäckte jag det inte förrän det kom en påminnelse och andra gången ringde jag själv och frågade efter fakturan eftersom jag nu var uppmärksammad på problemet. OK-räkningarna kommer alltid precis i början på månaden, så dem är det lätt att ha koll på. Det är lättare att missa kvartalsfakturorna.

Läs tidigare inlägg på temat Geab och e-faktura:

Använder du e-faktura?
Jag fick ett mail idag

Förmiddagen idag var jättefin och jag var ute i trädgården och plockade in de sista trädgårdsmöblerna (nu finns det bara två plaststolar kvar på terrassen ifall det skulle bli solsken någon stund), redskap och vattenslangar och vattenkannan och bytte ut automatvädringen i växthuset mot den manuella. Fram mot elvatiden mulnade det till och började blåsa och nu är det inte alls trevligt ute. Jag läste i Epressen att snön är på väg in över landet på bred front!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård, Tyckt, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Nej, Geab-fakturan kom inte idag heller

 1. Tove skriver:

  Är det inte lite tidigt för snö ”på bred front”? Fast jag hörde nåt om att det ska bli kallaste vintern på 100 år. Hu! Hoppas det inte blir så farligt. Det blir bara sonen som åker ”hem” i jul i år. Jag spar min resa till sommaren 🙂
  Trevlig vecka!

 2. Znogge skriver:

  Nja, var inte för säker på det. Jag tror att rätt person måste ansöka om e-faktura.

  Den där breda fronten vill jag inte tänka på!

  Kram

 3. Ailas skriver:

  Vilken perfekt kund du är som t o m påminner om fakturorna, klart överkurs! Det har jag faktiskt aldrig gjort, dessvärre hittar fakturorna hit i alla fall… och betala måste man.

  Mörkt, blåsigt och trist hela dagen här. Har inte varit ute mer än 5 minuter och det blir inte heller någon kvällspromenad. Tänte ett par ljus i stället och ska ta och sticka en stund.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Man vill ju inte åka på dröjsmålsränta. Det hjälper ju inte att säga att man inte fått fakturan.

   Jag har jobbat på en inkassoavdelning, så jag är väl lite yrkesskadad 😉

 4. ingmarie skriver:

  Vi fick elräkningen idag den 19 okt, vi har så vi får den en gång i månaden istället för en klumpsumma
  Ha en bra dag

 5. Stinafina! skriver:

  Ja ring till banken och fråga om vad som gäller för e-fakturan… det är ju ändå hos dem du ska anmäla om du vill ha e-faktura… alternativt direkt inne på din internetbank.

  Lycka till!
  /S

 6. Frogprincess skriver:

  Här kommer räkningarna lite utspritt över hela månaden. Jag har lite svårare att hålla koll nu sen vi började betala via nätet, faktiskt.
  Ja det är olustigt när räkningarna försvinner…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *