Nicola di Bari

Måndag 18 augusti 2008 | 10:00 | 15&#176

Idag gör vad jag kan för att glömma det tråkiga vädret och har satt på en gammal LP på skivspelaren. Jag lyssnar på låtarna från Ti fa bella l’amore med Nicola Di Bari.
Den är gammal och sliten och kom ut någon gång på 70-talet, men jag älskade den, spelade den jämt och kunde alla låtarna utantill.


Nicola Di Bari föddes 1940 i Zapponeta, som ligger i sydöstra Italien. Han vann San Remofestivalen 1971 och 1972 och 1972 representerade han Italien i Eurovision Song Contest med I Giorni Dell’Arcobaleno. Han har också varit framgångsrik i Latinamerika med sina album inspelade på spanska.

Jag har inte lyckats hitta någon av låtarna från Ti fa bella l’amore på Youtube. Jo jag har hittat titelmelodin, men med en annan sångare. Här är i alla fall låten han vann med i San Remofestivalen 1972 och sedan ställde upp med i ESC. Där placerade han sig som nr 6. Vinnare det året blev Luxemburg med Vicky Leandros som sjöng Aprés Toi.

Nu ska jag gå och ta hand om en hög med strykning. Väderprofeterna har utlovat uppklarnande väder i eftermiddag och om det skulle bli så, tar jag mig nog en promenad efter lunch.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, TV o Video o Kultur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.