Nog är det märkligt hur hjärnan fungerar

Jag satt vid köksbordet igår och försökte lösa krysset i GA och det gick inte något vidare bra. Jag börjar alltid i nedre högra hörnet när jag kryssar och där var det inte några större problem, men sen kärvade det till sig. Jag brukar ha som princip att inte hoppa runt i kryssen, utan orden ska flätas in i varandra, men igår fick jag ge mig och löste ett ord hit och ett dit. Jag var förmodligen en aning splittrad med mycket annat än krysset att tänka på och när jag gav upp såg det verkligen glest ut på kryssplanen.

Men vad gjorde då min hjärna i natt? Den jobbade och jobbade tydligen medan jag sov, för när jag satte mig vid köksbordet idag, för att dricka mitt morgonkaffe, var allt helt klart när jag tittade på krysset. Jag tog fram pennan och suddgummit, suddade ut en del fel jag gjort igår och sedan fyllde jag i hela korsordet. Jag behövde inte anstränga mig alls!

Det här är en väldigt förenklat skiss över hur en kvinnas hjärna fungerar. Nog är det märkligt hur det kan bli! Att hjärnan arbetar i det undermedvetna har jag upplevt många gånger. På jobbet hade jag ibland problem, som jag inte riktigt visste hur jag skulle lösa, men efter en natts god sömn kunde jag vakna och allt var hur klart som helst och problemet löst.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Idag är det mulet och grått ute, men det har slutat blåsa i alla fall. I eftermiddag kommer sonen hit och ska koppla bort diskmaskinen och vattenkranarna i köket, annars är det ingenting speciellt på programmet. Jo, en promenad förstås! Man måste ju ut och få röra på sig lite och få lite frisk luft.

Fototriss uppmärksammar Rosa Bandet-kampanjen och har temat Rosa idag. Jag kanske rentav kan hitta några motiv på det temat.

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kropp o Själ, Tänkt. Bokmärk permalänken.

17 svar på Nog är det märkligt hur hjärnan fungerar

 1. Laila Östergren skriver:

  Visst är hjärnan en märklig konstruktion. En natts god sömn gör underverk. Jag tycker ofta att det är så med kryss att det man inte kan ena dan går bra nästa dag.
  Vi har klarat av vår promenad för idag. Det var riktigt skönt.
  Ha en skön söndag du också!

 2. Znogge skriver:

  Jag löser mycket korsord och det som kan vara helt obegripligt faller på plats när krysset fått vila en stund. Smidigt och bra 😉

  Kram

 3. Skogsnuvan skriver:

  Sova på saken är då verkligen något som fungerar väldigt bra. När man kör fast vad det än är så är det lika bra att lägga åt sidan och försöka nästa dag. För det mesta fungerar det mycket bättre då.

 4. Suss skriver:

  Intressant och bekant ämne i ditt inlägg. Jag låg i sängen igår och löste korsord, men det slutade med att jag fick lägga bort det, det blev inte färdigt, för jag hittade inte de rätta orden. I morse, innan jag steg upp, tog jag det igen och vips var det klart! En god natts sömn gör verkligen att det klarnar. KRAM!

 5. Raija skriver:

  Visst är det fantastiskt att det bara är att sova på saken, så kommer lösningarna. Så har jag gjort i många år, när jag är orolig över något eller inte har kommit fram till ett beslut. Då bestämmer jag mig för att inte fatta beslut innan jag sovit på saken.

 6. Birgitta skriver:

  Det är väl därför det heter att ”man får sova på saken”. Överbelastade hjärnor måste få vila 🙂
  Kram

 7. Kicki skriver:

  Jag tycker att man för det mesta behöver låta korsordet vila lite, så lossnar det nästa gång man försöker.
  Jag börjar också lösa korsorden längst ner i högra hörnet. Om det är så enkelt att man löser det på en gång, så tycker jag att det är för lätt.
  Kram/Kicki

 8. Inger Maryissa skriver:

  Ja, det är fantastiskt hur hjärnan arbetar och speciellt kvinnans hjärna 😉
  och ja, hjärnan jobbar i det undermedvetna och medans vi sover och kul det du berättade om korsordet
  kram

  • Ingrid skriver:

   Nu tror jag nog att även männens hjärnor kan gå på högvarv 😉 , men vi lär ju ha en förmåga att göra många saker på en gång och då blir det snurr i hjärnkontoret.

 9. Ingrid skriver:

  Den där ischiasnerven kan verkligen ställa till det. Hoppas att du får sova i natt!
  Kram

Kommentarer inaktiverade.