Nog är han flitig…

…min make. Sedan kvart över sex har han hållit på med sin gräsröjare under staketen och runt träden där gräsklipparna inte kommer åt.

Han gick upp så tidigt idag för att utnyttja morgonsvalkan, för igår var det så hett så man orkade inte göra någonting ute i solskenet. I och för sig är han alltid tidigt uppe, medan jag slumrar så gott på rosenörat tills klockan ringer 07.15, men han brukar inte gå ut förrän efter frukost.

I natt har det varit varmt och besvärligt. Jag stängde inte sovrumsfönstret igår kväll när jag gick och lade mig, utan lät det stå öppet. Givetvis gick det inte att sova för biltrafiken. De som ska till och från färjan kör som biltjuvar! Vid ett-tiden dundrade någonting förbi, vad det nu var för något, som fick mig att störta mig upp i tron att det var åska på gång. Då stängde jag till fönstret och sedan gick det att somna.

Ännu är det mulet och det ska kunna komma någon regnskur på förmiddagen påstås det. Vi får väl se hur det blir det det. Jag ska i alla fall sätta igång nu med en lättare städning inför helgen.

Ha en fin fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Stenstugu, Trädgård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Nog är han flitig…

 1. Ailas skriver:

  Det är då rätta takter; att gå ut redan strax efter klockan 6. Den gamla goda plikttrogna generationen. 🙂 Fin blir det också!
  Här regnar det och det var nyss 12 grader varmt. Det svänger snabbt som på dansgolvet. Jag klagar inte, skönt att få lite vila från hettan.
  Fortsatt trevlig dag önskar jag er!
  Kram

 2. Pia skriver:

  Smart kille din man 😀 Trevlig helg 😀

 3. Birgitta skriver:

  Klokt att utnyttja svalkan. Det har ju varit vidrigt varmt. Här i Skåne har det varit hyfsat svalt ett par dagar, och jag njuter!

  Har man sovrum mot trafik är det verkligen ett dilemma. Jag har också trafik utanför mitt fönster. Antingen öppnar man fönstret, och får inte sova. Eller så stänger man och nästan avlider av värmen. Jag har köksfönster och vardagsrumsfönster öppet istället. Då vår jag både svalka och sömn:-)

  Ha en fin helg!

  • Ingrid skriver:

   Vårt sovrum ligger så placerat att det just inte går att öppna och få in luft någon annanstans ifrån och inte går det att få korsdrag heller. Det är att välja mellan pest eller kolera, trafikbrus eller värme 😉

 4. Hejsan Ingrid !

  Oh, så mysigt att kunna sitta under trädet och morgonfika, vacker duk har Du lagt på, i sommarens pastellfärger.

  har ett runt plastbord (hittat vid sophuset, 2 år sedan) och stolar, men de hittade jag flera år tidigare.Funderar om jag skulle ställas det där i den lummiga grönskan som jag fotade häromdagen.Fast då själ de väl alltihopa.Det går ju ändå inte att sitta på balkongen,p.g.av hettan.Har ett litet campingbord kvar, nu fullt med odlingar..

  Får väl prova, våra kära invandrare sätter ut och det får stå kvar, jag får väl säga att de får vakta.De sitter precis utanför sophuset i denna stank. Blähä !

  Kram Majsan

 5. elisabeth skriver:

  Nog är han flitig min make…….. jaaaaaa och morgonpigg 🙂 säger jag….
  jaaa det har verkligen varit för varmt vara ute och jobba på dagarna. Och dagarna känns ju inte tillfredsställande om man inte får nåt gjort. På kvällen så är man trött av värmen och tv eller annat kan locka, så det gäller räkna ut det som maken din gör. Hoppas han vilar mycket också, värmen kan bli lite jobbig på många sätt.

Kommentarer inaktiverade.