Nog kan man bli hänryckt

Enligt allnakku är det pingstnårdn´s dag idag, men ännu ser vi inte något av den och hoppas slippa den nu till helgen.

Pingstnårdn är en kall och hård nordlig blåst eller rentav storm vid pingsttid, och det konstiga är att den är svår, från vilket håll den än kommer.

Ännu en solig och fin dag är det idag och nu närmar sig pingsthelgen, hänryckningens tid, med stormsteg och nog kan man bli hänryckt över allt vackert både ute i skogar och ängar och i trädgårdarna. Jag tycker att allting blommar häftigare än någonsin i vår. Lite sent är det i år, men vad gör väl det när man får sådan underbar kompensation.


Igår eftermiddag var vi på Klinte och köpte sommarblommor och var och planterade på våra anhörigas gravar på kyrkogårdarna i Klinte och i Fröjel och när vi åkte hem från Fröjel kyrkogård fick jag se den här fantastiska forsythian hos vår närmaste granne en bit söderut. Den lyste som ett stort gult moln och fullkomligt kastade sig ut genom staketet och vällde ut mot vägen. Jag kunde inte motstå frestelsen att ta kameran med och gå bort och föreviga den nu på morgonen. Vi har forsythia här i trädgården på Stenstugu också, men de är bara blaha jämfört med denna.

Idag har jag satt fart på tvättmaskinen igen och ska göra en ordentlig städning i sovrummet. Man måste ju passa på när vädret är fint och nu ska jag snabba på och bli färdig där, för i eftermiddag ska jag ta en promenad och plocka gullvivor, det hör pingsten till.

Ha en fin fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *