Nog kan man bli lite trött…

…på de här bluffmailen.


Idag har jag fått fyra exakt likadana som ser ut att komma från Telia. De använder Telias logga och avslutar till och med med att ange Telias organisationsnummer. Ordalydelsen i mailen är densamma, men när man tittar på länken de tycker att man ska klicka på, så går den inte alls till Telias hemsida utan det länkar till helt andra företag och till olika i varje mail.

Jag har givetvis inte klickat på någon av länkarna, för vem vet vart man hamnar då? Är det på någon porrsida kan det bli dyrt i form av fakturor och/eller utpressningsförsök. 👿

Sen kan man ju förundra sig lite över att de inte ser till att svenskan är korrekt när de nu anstränger sig så för att lura oss, för ingen tror väl att Telia-folket formulerar sig så klantigt. 🙄

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tyckt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

34 svar på Nog kan man bli lite trött…

 1. Gerd skriver:

  Fy sjuttan, de är så tröttsamma de där skummisarna som apar efter och tror och hoppas! Men, det är klart, de klarar sig på att någon enstaka klickar och går på det.
  Kram

 2. Inger Maryissa skriver:

  Ja, man blir så trött på dessa spam / pishing mail
  tror inte att jag fått ett liknande som på bilden här, men det kan ha åkt med när jag tömde spam-korgen
  Oftast ögnar jag bara igenom den lite snabbt och tömmer den
  Man tänker på de som inte är så vana vid Internet att det tyvärr kan hända att de skräms av sådana mail och klickar på något eftersom de tror att de kommer från Telia
  kram och ha en fin fortsatt vecka

 3. Ja sådana där har man ju fått ett antal – och dom åker direkt i papperskorgen! 👿
  Du skrev att det blåste idag, men det har inte vi märkt. Idag blåser det inte utmed vägen så det är lä hos oss. Därför blev det en massa gjort i trädgården – både för Rolle och mig! 😆

 4. Veronica skriver:

  Ja man kan verkligen fundera på deras tankar angående stavningen, det är oerhört oseriöst att lura folk när svenskan inte är bättre. Sedan är det så trist när alla dessa bluff mail haglar över en. Jag har försökt att markera sådana och stoppa dem i nätfiske för att undvika kommande men det verkar inte hjälpa alls.

  Ha det så bra
  Kram/Loka

  • Ingrid skriver:

   De dyker upp lite så där periodvis. Just nu har det varit väldigt lugnt på ”vinstfronten”. Ett tag vann jag miljontals kronor varje dag. 😉

 5. Kicki skriver:

  Vad less man blir på dessa mejl, som numera kommer från både ”Telia” och ”Banker”.
  Om inte en enda människa brydde sig om dessa spam, borde dom inte upphöra då? Men förmodligen är det nån ”lycklig” varelse som går på skiten.
  Kram/Kicki

 6. Gunnar skriver:

  Tack för upplysningen. Jag ska se upp med mailen. Att dom bara orkar hålla på.

 7. Bosse Lidén skriver:

  Den nya teknikens baksida. Ondskan har fått ett nytt ansikte. Eller sätt att dölja sitt ansikte. Sorgligt. Hoppas väldigt få går på det. Kram BoTelia.

 8. Elisabeth skriver:

  Det är mycket fiffel och båg på nätet. Gäller att inte halka in på fel sida. Kramar Elisabeth

 9. Ailas skriver:

  Ärligt talat kan jag inte förstå mig på människor som använder sin intelligens till sådana där saker. Gissningsvis träffar de emellanåt någon som är korkad nog och går på sådant där, annars skulle de väl inte hålla på. Jag är, förresten, inte bara undrande… utan blir också riktigt grrr-arg.

  Fortsatt trevlig kväll.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det finna många nya användare av datorer, båda unga och gamla och många som inte är så slängda i det svenska språket och våra rutiner, så visst finns det folk som går på sånt här.
   Kram

 10. Znogge skriver:

  Tyvärr är det nog så att det finns människor som går på dessa gräsliga bedrägerier. Hittills har jag sluppit dem men man ska väl aldrig säga aldrig…

  Kram

 11. Astrid skriver:

  Ja jag fick två igår
  Jag varnade för Elgiganten på FB under helgen och min granne berättade att hennes dotter hade klickat på den och fått sin dator förstörd
  Det hade kommit ett mail från Elgiganten och hon hade trott att hennes barn beställt något

 12. Karin skriver:

  Det var en fruktansvärt dålig svenska, bara det borde ju varna!
  Ha en bra dag!
  Kram Karin

 13. Birgitta skriver:

  Får såna mail varje dag. Från VISA, olika banker, telia osv osv osv. Men alltid är det nån människa som nappar. Jäkligt trist. Bra att du har ögonen med dig.
  Kram

 14. Kraka skriver:

  Det tråkiga är att det är ganska många som faktiskt går på den här sortens bedrägerier.

  Ha en fin tisdag!
  Kram

 15. Skatan skriver:

  Ja nog blir man trött alltid … man måste vara mer än uppmärksam … fast inte egentligen … för de som vill lura en formulerar sig klantigt för det mesta.

  Men ungdomar kanske bör se upp mer än vi som gått i den ”gamla skolan” 🙂

  Kram!

 16. Rigmor skriver:

  Nu har jag haft turen att slippa dessa mail, men jag säger som du, man blir trött. Och dåligt gjorda är de dessutom…Och när vi ändå är inne på detta att lura folk. till min gamla mor ringer det ofta från utlandet, och på knagglig engelska försöker få kontakt med henne. Men skin på näsan har hon, så hon lägger bara på luren. Men man kan undra hur de får reda på alla ”gamlingar”, eftersom det bara händer dom i hennes ålder och inte oss yngre?? Eller yngre, ja yngre än hon iallafall! Oförskämt är det, jag blir så upprörd när de försöker lura folk så där.
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har också blivit uppringd från utlandet, både på mobilen och på den fasta telefonen. På mobilen har jag en varningsapp och på den fasta ser jag numret. Börjar det med 0011….lyfter jag bara luren och lägger på den igen så att samtalet bryts. Svarar gör jag inte!
   Kram

 17. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!

  Märkligt att inte Telia försöker göra något åt saken? Det är ju stöld av deras logo och bedrägeri så jag hoppas verkligen att dom fått besked om vad som pågår!

  Just nu fick jag 2 mail på engelska och är nu lycklig vinnare av 4 milj. pund då jag tydligen köpt en lott av BBC.
  Om det vore så väl ändå 😉
  Kram, Agneta

Kommentarer inaktiverade.