Normaltid/Höstrusk

En lång och härlig söndagsförmiddag blev det i dag när vi fick tillbaka den där timmen som försvann i våras. Jag tycker att det är totalt onödigt med de här ändringarna av klockan. Om det nu är så bra med sommartid kunde vi väl ha det året runt!

I dag blev jag riktigt förvånad när jag kom upp, för det fanns blåa luckor mellan molnen och solen visade sig då och då, men det blev en kortvarig fröjd, för strax efter lunch började det regna igen och det blåser som bara den. I natt ska det kunna bli riktigt besvärligt!

Destination Gotland har ställt in två färjor och det ställer nog till det för GGN-folket som ska tillbaka till fastlandet. För mitt i allt regnandet har det varit Gotland Grand National den här helgen och det måste ha varit en förfärlig tillställning.

Jag har bara sett några glimtar från det på tv och jag måste säga att jag har svårt att förstå att man utsätter sig för slikt. Bilder i den här stilen fanns det gott om på tv-rutan.

Vann i herrklassen gjorde en norrman, Kjetil Gundersen.

Hummeraftonen på Sicklings igår var väldigt trevlig och välsmakande. Gratinerad hummer och västerbottenostpaj är Bosse verkligen specialist på.

Efter lunchen i dag satt jag och läste ett tag och senare kom Bosse hit och så har vi hjälpts åt att att fakturera ut avgifterna för Mulde Vägsamfällighet för år 2017. Det är inte så märkvärdigt, men det är ändå skönt när det är gjort.

Trevlig söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

13 svar på Normaltid/Höstrusk

 1. Laila skriver:

  Det blev en bra förmiddag här också. Skulle ha folk hit på em-kaffe så det var bra att ha gott om tid.
  Ha en skön kväll.

 2. Jättefint väder här idag också, men fy vad det blåste! Det kändes bittert kallt trots att det var drygt 10 grader. Så det blev mest innesittande idag, tyvärr. Och nu ikväll kom regnet…
  Jag har hört på nyheterna att det skull blåsa förfärligt över Gotland och att det t.o.m. kunde bli snö!
  Ha en skön söndagskväll!
  Kram, Monica
  P.S. Jag har mailat dig! D.S.

 3. Gunnel skriver:

  Vilken lervälling de far runt i. Verkar vara något som småbarn skulle gilla. Kram.

 4. wiolettan skriver:

  Jag tycker inte heller om detta med att ändra tiden. Normaltiden kan nu få vara kvar, så blir det lättare.
  Dessa motorcyklar i leran, ja jag såg också lite av det på nyheterna och blev helt förskräckt. Frivilligt utsätta sig för sån´t, då måste tävlingsinstinken vara stark.
  Vi har också en stark blåst, tror att det är småkallt i vindarna. Men idag inget regn i alla fall.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Här har det blåst isande kalla nordanvindar i dag, men för ovanlighetens skull har det varit uppehållsväder hela dagen utom en liten snöby på eftermiddagen.
   Kram

 5. Znogge skriver:

  Här blåste det alldeles gräsligt och det kom även en del regn. Ingen dag som var gjord för långpromenader direkt. Vilken fantastiskt god mat du blev bjuden på. Här blev det rester men det gick det med. Smidigt om inte annat och faktiskt räcker det till mig även i dag. God ekonomi i vissa middagar 😉

  Kram och ha en fin måndag!

 6. Gunnar skriver:

  Trots att jag inte jobbar så drabbas jag ändå av omställningen. Fattar heller inte meningen med det Loppet är ju helgalet! Känner en tuff tjej som kört det
  Jobbigt för er med blåsten med det är väl typiskt höstväder på Gotland?

 7. Elisabeth skriver:

  Det går åt mycket varmt vatten efter en sån tillställning, men publiksport verkar det vara!

Kommentarer inaktiverade.