Nostalgi

Jag har suttit och skannat in foton som jag fått låna av min svägerska och i bunten fanns det en hel del bilder från Stenstugu.

Åkes syster Natalie med dottern Ingrid

Åke, pappa Adolf och Åkes bror Harry

Här har åren gått, Åke längst till höger och framför honom står svärfar och svärmor. Den långe mannen till vänster längst bak är Gustav. Han fanns ännu kvar på gården när jag kom till Stenstugu.

Det är bra roligt med gamla foton och ju äldre man blir, desto mer uppskattar man det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Nostalgi

 1. Eleonora skriver:

  O vilka fina nostalgiska fotografier. Jag förstår om du förlorat dig i dem. Kram

 2. Krister skriver:

  Jättefina! Släpp dem i min droppbox!

 3. Karin skriver:

  Härliga svart-vita bilder, förstår att du blir nostalgisk.
  Nu ska jag titta på dopet på SVT -Play, så kan jag ”scrolla” när det blir för långtråkigt!
  Kramar Karin

 4. Lambergsfrua skriver:

  Vilken glädje att få dessa gamla fina foton och kunna spara dem genom scanning.
  Alla är fina, kan inte säga att något är bättre än det andra – kanske ändå att gruppfotot fångar mig lite mer än de andra.
  varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Visst är det så – man blir mer och mer intresserad av sitt ursprung ju äldre man bli! Jag har släktforskat lite och på en dotters begäran skrivit upp allt jag själv minns och som mina föräldrar berättat från sin barndom. Då har jag också lagt in bilder som jag skannat.
  Vad vi kan vid vår ålder… 😀

 6. Gunnar skriver:

  Jag delar din uppfattning om gamla foton. En viktig sak tycker jag är att de som har kunskap skriver upp, exempelvis på baksidan, vilka det är och var. Bra med året också. Jag har varit så frustrerad när jag sysslat med släkthistorien att inte veta säkert vem det är på bilderna. Jag har själv skrivit upp och har ”tvingat” svägerskan att gå igenom en massa foton där han har haft informationen.

 7. Musikanta skriver:

  Jag borde ta ett tag och sortera upp alla gamla foton som ligger i olika kartonger och kuvert. För visst är det roligt att titta på dem. Och rätt vad det är är man själv borta och ingen vet vilka personer som är med.
  Kram från Ingrid

 8. Kraka skriver:

  Gamla foton ska man vara rädd om. Tyvärr förolyckades en massa bilder i mitt föräldrahem i samband med en översvämning så det finns inte så många kvar.

  Kram

 9. Anna/notonmusic skriver:

  Det där är verkligen helt sant, gamla foton är roligare ju äldre man blir, kanske för att man ser sig själv i ett större sammanhang? Frågan är vilka bilder som kommer att finnas kvar efter den digitala eran?

 10. Gunnel skriver:

  Det är en riktig skatt med de här gamla svart/vita bilderna. Vilken skillnad när man ser på nya foton. Allt verkade så tillrättalagt…alla stod uppställda så fint. Det var klart ett annat sätt att fotografera då och man måste framkalla korten. Nu är det bara att klicka och radera när det inte blir bra. Ha en fortsatt fin vecka.

  • Ingrid skriver:

   Ja, tänk så länge en sån där rulle skulle räcka. Åkte man på semester hade man i bästa fall en extra rulle med sig, annars fick det räcka med 20 kort. Idag tar man 20 om dagen, i alla fall om man kommer på ett nytt ställte.
   Kram

 11. Kicki skriver:

  Underbara gamla bilder. Nu får jag lust att ”botanisera” i lådan jag har efter mamma med gamla foton i.
  Kram/Kicki

 12. Bengt skriver:

  Hamnade här genom violettans blogg. Det är härliga bilder du bjuder på.Både gamla som i dag och alla andra tidigare.
  Så en varm hälsning från en som heter Bengt.

 13. Skogsnuvan skriver:

  Svartvita kort är faktiskt riktigt läckra och när man tittar på gamla kort ångrar man att man inte tog reda på vilka alla är. Jag har massor med kort som jag inte har en aning om vilka det ska föreställa. Dumt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *