Nostalgi i kubik

Igår kväll, precis innan jag skulle stänga ner datorn och gå till sängs, fick jag se att jag fått en ny kommentar i min gamla blogg, Livet på Stenstugu. Det var en kommentar till mitt inlägg Nostalgi i kubik där jag skrivit om vår gamla lärarinna i italienska, Evy Lundahl. Jag hade hittat ett gammalt brev från henne och Evy var en väldigt spirituell och rolig person, så jag kunde inte låta bli att lägga ut delar av brevet i bloggen.

En brorson till Evy hade hittat min blogg och fått se brevet, som hon sänt till mig någon gång 1981, och nu talade han om att hon avlidit för några veckor sedan och att de läst upp brevet på hennes begravning.

Jag lyckades somna när jag väl kom i säng, men jag vaknade vid tre-tiden, alldeles uppfylld av nyheten och låg där och tänkte på alla roliga timmar när vi höll på med våra studier. Vi var en liten trevlig grupp som blev kvar efter att några hoppat av. Ja vi blev så få, så det gick inte att ha det som studiecirkel, men Evy undervisade oss privat och i gengäld hjälpte vi henne med fönsterputsning och vårstädning.

Vila i frid Evy!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Idag skiner solen och jag ser alldeles tydligt att det är dags att ta fram dammtrasan och dammsugaren. Jag får snabba på, så att jag hinner ta en promenad på förmiddagen också, för i eftermiddag ska jag till Kupan i Hemse och vara med på en träff där vi SPF-are som håller på med hemsidorna ska få information om en del nyheter.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Sorg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Nostalgi i kubik

 1. Annika skriver:

  Så roligt att hon fick ditt bev uppläst innan hon somnade in. Du verkar ha fullt upp dag. Här skiner oxå solen från en klarblå himmel med några minus. Ha nu en skön helg.

 2. Härligt att någon uppmärksammat brevet och läste upp det! 😕
  Idag kanske det inte blir någon långprommis trots det vackra vädret, men man vet aldrig. Så för säkerhets skull har jag trampat lite på motionscykeln – och snacka om att mina ben blev som spagetti. NU orkar man väl knappt gå en sväng och rasta Santos! 🙁 Nej, nu får jag cykla lite VARJE dag, inte som tidigare en gång i veckan (eller månaden). 😈

 3. Corina skriver:

  Så underbart att man läste upp brevet 🙂
  Sol hos mig idag men det blåser lite kallt. Kram !

 4. Lambergsfrua skriver:

  Ett sorgligt besked, som hittade fram till dig på kringelikrok-vägar. Vilken fin gest att läsa upp ditt brev på Evys begravning. Det betyder ju att de anhöriga uppskattade dina ord.

  Inatt har vi fått is på tjärnen och än ligger några båtar kvar vid bryggorna…
  Varm kram,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Litet missförstånd blev det nog där. Det var ett brev som Evy skickat till mig, jag la ut det i bloggen och de hittade det där.
   Så det var inte någonting som jag skrivit. 😉
   Ingen is här än så länge.

   • Lambergsfrua skriver:

    Aha! Det gäller att läsa varje ord noga – vilket jag alltså inte gjorde 😳
    Det måste ända ha känts speciellt för de anhöriga att höra hennes egna ord på begravningen.
    Kram,
    Lambergsfrua 🙂

 5. Znogge skriver:

  Men så fint att de hittade din blogg och läste brevet. Vilket sammanträffande det ändå var.

  Kram

 6. Viola skriver:

  Knyta broar passar bra på Internet. Jag har fått kontakt med en klasskamrat som jag hade i småskolan. (ja, vi sa så om klass 1-3) Jag flyttade till stan och sen har vi inte haft kontakt.
  Det var genom Facebook hon ”hittade” mig.
  Det har varit en härlig dag idag. Så här ska hösten vara.
  Önskar dig en trevlig weekend.
  Kram Viola

 7. Laila Östergren skriver:

  Vad trevligt att Evys brorson hittade din blogg och att du på detta sätt fick veta att hon gått bort.
  Jag hade tur körde över med dammsugare och dammtrasa igår eftersom jag fått en akuttid hos tandläkaren idag. Det blev värre än jag tänkt mig. Han drog ut en tand som det var inflammerat under. Det är jobbigt även om bedövningen är effektiv och jag blev informerad om att jag kom att få ont efteråt så det är nu värktabletter som gäller. Fick också penicillin och skall tillbaka om 10 dagar och ta ur stygnet han satte i. De önskade mig en trevlig helg i alla fall och det önskar jag dig också.

  • Ingrid skriver:

   Stackars dig Laila!!
   Såna där behandlingar hos tandläkaren är rena mardrömmen, men det är ju tur att man kan få hjälp! 😛

   • Laila Östergren skriver:

    Ja visst är det skönt att man har tillgång till en bra tandläkare och kan få snabb hjälp. Idag är jag bara lite svullen och ännu har jag inte behövt någon värktablett idag.

 8. Karlavagnen skriver:

  Kan bara instämma med ovan talare! Önskar frun en skön helg!!! Inte fy skam att ha en motionspåse att hänga återvinningspåsar på! 🙂

 9. Elisabeth skriver:

  Du fångade verkligen fina speglingar!
  Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *