November

Nu vänder han som styr vindarna
novembers glåmiga vemod mot rödkindade förhoppningar
om att nu ska all den snö falla
som inte föll i fjol

/Min 10-årskalender 1983-1992

Årets gråaste och tristaste månad börjar i dag och gårdagens vackra höstväder är ett minne blott, för nu regnar det igen och jag känner mig nästan lite skyldig som ställt till det på det viset. Jag putsade ju fönster igår 😉 ! Samtidigt är jag glad för att jag utnyttjade den fina dagen på bästa sätt.

Och den där fromma önskan om all den snö som inte föll i fjol, vet jag inte om jag håller med om. Vi hade väldigt lite snö förra året och skulle allt det som vi inte fick då, plus årets ranson komma den här vintern, lär det bli mycket snöskottning. Med tanke på grundvattennivån på Gotland vore det ju bra med stora nederbördsmängder, men personligen? Nej!

Inte nog med att det regnar, det blåser hemskt också

På eftermiddagen i dag ska jag till Kupan i Klintehamn och jobba, så jag tar det med ro på förmiddagen och den planerade städningen av bokhyllan struntar jag i, för det är alldeles för mörkt för det. Jag vill ha sol, så att jag ser dammet!

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

16 svar på November

 1. Även här har november inletts med gråväder. Så trivsamt det ser ut i ditt fönster med blommor, lampor och vackra gardiner!
  Snö önskar jag mig inte heller, det får gärna bli en mild vinter igen! Vi behöver visserligen inte ut och köra bil i alla väder, som man gjorde när man arbetade, men det blir ju halt att gå också!
  Mysigt inneväder är det i alla fall!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Halkan är inte trevlig och här på Gotland har vi det ju extra halt eftersom man inte saltar och det verkar som om vägunderhållarna tror att det är förbjudet med sand också.
   Kram

 2. Kusin Göran skriver:

  KJan det vara därför som min sambo aldrig putsar fönstren? 😕

 3. Lambergsfrua skriver:

  Så typiskt att regnet kom när dina fönster var alldeles nyputsade. Du får glädja dig åt att de i alla fall inte fär några smutsränder eller -prickar av regnet.
  Vi har också gråväder med regn här idag. Inget hårt regn bara lätt dugg. Ja visst ’r november en rikitgt grå månad, men jag ser fram mot alla juldekorationer, som börjar synas i affärerna nu och alla ljus som tänds överallt både inomhus och utomhus. Jag har laddat upp med värmeljus och tänder några varje kväll. Då känns det ganska mysigt trots allt.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Geddfish skriver:

  Grå första november här också, fast solen glimtade till vid några tillfällen, dock föll regnet hela tiden så gott som. Vill ingen snö! Ville gå i ide.
  Ha det gott, kram, Gerd

 5. wiolettan skriver:

  Nej, jag vill inte se dammet, så molnigt får det gärna vara då jag städar.
  Läste någonstans att det skulle bli en kall och snörik vinter. Vet inte om det gällde hela landet. Men, vi kan väl hoppas på det bästa för oss alla. Jag gillar inte halkan. Idag har det verkligen vräkt ner hela dagen, plus blåst.
  Tack för dina snälla ord hos mig, de gör väl i hjärtat.
  Varm kram till dig.

 6. Ditt namn skriver:

  Trots regnet så är det alltid skönt att veta att fönstren är putsade. Vi var i Visby idag och det är inte alls roligt att gå ur och i bilen och in och ut i affärer när det regnar. Vi tröstar oss med att vi i alla fall slipper cykla utan har en skön bil att åka i.
  Ha en skön kväll!

 7. Musikanta skriver:

  Vill heller inte ha någon snö. Bor man, som vi, på landet och måste ta bilen för att köpa en liter mjölk är man bara tacksam för varje dag utan snö. Det har regnat hos oss hela dagen också så det har inte blivit någon promenad. Nu får man ju bara vara glad om det håller uppe. Igår, när det var vackert väder var vi och planterade ljung och la ut liggare på våra gravar i Norrköping. Jag köpte några plantor till oss själva också, men de står kvar i sina krukor på innergården.
  Kram från Ingrid

 8. Ingrid skriver:

  Jag ångrar att jag inte gjorde som du medan vädret var fint, men hoppas att det blir uppehåll någon dag så att jag också får åka till kyrkogårdarna och göra fint till helgen.
  Kram

 9. Märtha skriver:

  Nu är tisdagen snart slut, och här utlovas snö! Om en vecka åker kära gubben och jag bort, återkommer vid månadens slut. Tredje november vi flyr. Trädgårdsarbetet för säsongen avslutades lämpligt idag. Nästan. Känns som semester! Ha det gott!

Kommentarer inaktiverade.