Nu är det dags

I dag har det varit riktigt novembergrått och på förmiddagen hängde regnet i luften, men det är alldeles stilla. Ingen blåst! Det känns nästan onaturligt. Jag tog mig en promenad på förmiddagen och den blev lite längre än jag tänkt. Jag gick in på Konsum och handlade lite och på hemvägen kände jag att jag började frysa om händerna och började leta efter handskarna. De var borta! Det var bara att vända och gå tillbaka och till min glädje hade Eva i kassan tagit hand om dem. Det man inte har i huvudet får man ha i benen.

Nu är det dags för året influensaspruta och den vågar jag inte avstå ifrån. Jag har tagit den vartenda år sedan starten och sluppit bli sjuk. Äldre man blir, svårare är det att återhämta sig efter en riktigt influensa, så nu är det viktigare än någonsin.

Man kan ju
faktiskt också se det som att man visar hänsyn mot sin omgivning genom att ta sprutan. Ju fler som vaccinerar sig, ju mindre blir risken att bli smittad. Efter lunch kollade jag upp öppettider och Unicare i Klintehamn hade öppet hus i dag, så då gick jag dit. Det var mycket folk i väntrummet, men det gick kvickt och en väldigt trevlig sjuksköterska tog hand om mig.

-Gå nu hem och ta det lite lugnt i dag så att vaccinet får verka i lugn och ro, sa hon.

Det har jag aldrig hört förut, att man ska vila efter influensasprutan, men det är klart att jag lyder henne. Jag är så gärna lite lat och ska sanningen fram hade jag ändå inte tänkt göra något särskilt i eftermiddag.

En liten bloggvandring är alldeles lagom motion!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök. Bokmärk permalänken.

20 svar på Nu är det dags

 1. znogge skriver:

  Vår skolsköterska rekommenderar alltid barnen att vara igång efter en vaccination så det här var ett nytt råd i mina öron. Men visst vet jag att man kan känna sig lite krasslig efter influensavaccineringen. Hoppas du slipper det dock.

  Kram

 2. Kraft´n skriver:

  Jag har aldrig tagit sprutan, men har heller inte varit influensasjuk,
  så det blir ingen i år heller. Kram Anders

 3. Laila skriver:

  Vi var också och tog sprutan idag och fick rådet att ta det lugnt. Vi tog dock en promenad (i mitt tycke i sakta mak) så det är nog lugnt.
  Ha en skön kväll.

 4. Här blev jag rådd att vänta med vaccinationen lite till, för influensan brukar inte komma förrän i slutet på året eller början på nästa år. Men jag ska också ta den, för influensa vill man ju inte ha. Och inte smitta andra, förstås!
  Lite gråmulet här idag, så idag blev det lite ”städning” i trädgården.
  Ha det så bra, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Här kör man bara öppethus den här veckan, sen måste man beställa tid om man vill vaccinera sig.
   Det får gärna vara lite gråmulet bara det inte blåser.
   Kram

 5. Geddfish skriver:

  Lustigt, idag har jag två bloggare som använt rubriken Nu är det dags!
  Men olika orsaker.
  Influensasprutan ska jag också ta, men väntar tills fredag, eftersom jag varit så förkyld.
  I vårt landsting får vi betala 100 kr, vi som är över 65 eller har risksjukdom. Men vi har så många andra fina förmåner, så en hundralapp är inget, för ett så bra skydd.
  Ha det så bra, kram, Gerd

 6. Musikanta skriver:

  Både Kent och jag tog sprutan första dagen det överhuvudtaget gick. Förstår inte varför man inte utnyttjar ett sådant tillfälle när det ges. Det är ju dessutom gratis också. Fort gick det också hos oss. Jag har sluppit influensor de senaste åren – förkyld blir man ju av och till men har inte varit riktigt sjuk med feber på länge.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Här startade vaccinationerna igår, så jag var snabb jag också. Visst kan man bli förkyld i alla fall, men det är skillnad på en förkylning och att få en riktig influensa.
   Kram

 7. Kicki skriver:

  Vi ska nog ta sprutan nästa vecka. Jag brukar beställa tid, för väntan är flera timmar ibland vid den öppna tiden.
  Så skönt att du slapp blåsten.
  Kram

 8. leila skriver:

  Hej. Nu är det ett tag sen jag var här. Dagarna flyger iväg och jag vill så mycket men hinner så lite 🙂 Apropå vaccin så har jag aldrig tagit det men kanske borde. Jobbet står för kostnaden och du har så rätt i att ju fler som vaccinerar sig ju mindre blir smittade och jag jobbar ju med gamla och sköra. Sen har jag haft otur att få influensan varje år. Ha det så gott nu , jag ska kika runt lite här och se vad jag missat 🙂

 9. Gunnel skriver:

  På lördag ska jag få min influensaspruta. Vi brukar bli tillsagda att sitta ner ca 10 min innan vi går hem, ifall vi skulle må dåligt av sprutan. Jag har aldrig haft några obehag av den. Kram

 10. Elisabeth skriver:

  Influensavaccinationen hade inte kommit igång när vi for hemifrån.Vi får hoppas att vi klarar oss här.

Kommentarer inaktiverade.