Nu är det klippt…

…för första gången i år och doften från nyklippt gräs sprider sig i kvarteret. Börjar en använda gräsklipparen så smittar det och grannarna tar vid. Alla vill ju ha fint i sina täppor.

Tvättmaskinen har just klarat av smutstvätten från resan och nu är det bara att hoppas på att man snart kan få använda sommarkläderna igen och hänga undan vinterplaggen. Jag var på kyrkogården igår eftermiddag och då var det vinterjacka som gällde, för det blåste iskalla vindar. Just nu skiner solen, men i morse hade vi minusgrader och frost i gräset. Det är april!

Den här gullvivan sparade jag givetvis.

Nu är det snart dags för lunch och i eftermiddag väntar ett arbetspass på Kupan i Klintehamn.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Röda Korset. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Nu är det klippt…

 1. znogge skriver:

  Även här blev det gräsklippningspremiär i helgen och det hade vuxit en hel del. Dock är det fortfarande ganska så kallt på morgnarna så nog är det aprilväder alltid 😀

  Kram och ha en bra start på veckan!

 2. Agneta skriver:

  Jag tycker inte om gräsklippare på något sätt. Dom låter alla förfärligt, förutom dom som man kör för hand, dom gör så att det luktar gräs och bara jag hör det så känner jag hur det luktar och börjar nysa…….Och så det här att alla ska göra det samtidigt. Jag minns när vi bodde i Göteborg, ibland när man satt sig tillrätta i trädgården på fredag kväll började en och sen surrade det i hela luften, det var inte avkopplande direkt, det gällde att stänga av.
  Inatt hade vi minus 3,8 grader här, nu är det ju varmt, men det snöar och är mörkt ute.
  Hejsan hejsan!

 3. Susie Bloom skriver:

  Usch vad kallt det är! 🙁 Vi kom just in efter att ha grovrensat rabatten mot kohagen. Rolle hade nog kunnat vara kvar en stund till, han blir sån när han sätter igång. Men när det började hagla så tyckte iaf inte jag att det var kul längre! 🙄
  KRAM
  Susie

 4. Aha, du bor i radhus med egen trädgård?
  Ja visst luktar det gott med nyklippt gräs! Vi har klippt ett par gånger nu, men vi skulle behöva lite regn, för här är så torrt.
  Men nu har de lovat regn i morgon – den som lever får se!
  Ha det så bra, kram, Monica

 5. Kicki skriver:

  Usch och fy så kyligt vi har nu. -3,6 i morse.
  Här dröjer det än innan det blir nån gräsklippning.
  Kram/Kicki

 6. Geddfish skriver:

  Svårt veta hur man ska klä sig. Iskalla vindar idag. Nyklippt gräs, mmmm, så gott det luktar.
  MåndagsKram, Gerd

 7. Charlotta skriver:

  Doften av nyklippt gräs på våMkanten – det är bara så underbart. Men vi har en princip hos oss, inte före första maj… I år har det varit så kallt så det är inte ens i närheten av att behöva rucka på principerna. 😉
  Ha det gott!

 8. Gunnar skriver:

  Det är inte aktuellt här ännu. Fortfarande minusgrader på nätterna och då växer inte gräset så bra.

 9. Ölandsvindar skriver:

  Det är en salig blandning nu av sommartecken och kvarvarande vinter. Jag är allergisk mot gräs så jag får gå in och stänga dörren när någon klipper i närheten. Som tur är har vi oftast så torrt så gräset inte växer särskilt mycket under sommaren. Nu ska jag sätta mig och vänta…på värmen!!
  Kram /Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Allergi är inte trevligt, men jag hade turen att träffa en engagerad och duktig läkare i mitten av 70-talet och han löste mitt problem med allergi mot pälsdjur, pollen och gräs. Fem år tog det innan jag var färdigbehandlad med resultatet var strålande och nu behöver jag aldrig medicinera.
   Kram

 10. Kraka skriver:

  Våren är i antågande även om det är lätt att tvivla när haglet vräcker ner och halkvarningslampan i min bil lyser och tempraturen på vägen ligger mellan -1 och +1, värsta halkfaran alltså.

  Välkommen hem!

  Kram

 11. Skogsnuvan skriver:

  Så fantastiskt att gräset är klippt samtidigt som vi fått två dm blötsnö att kämpa med. Nog är väl Sverige ett avlångt land allt

  • Ingrid skriver:

   Vi har minsann vinterkänningar vi också. I måndags när jag var på Kupan och jobbade kom det en hagelskur som gjorde de svarta stolarna på uteserveringen alldeles vitprickiga en stund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *