…eller rättare sagt, jag är klippt. Jag trodde att jag inte skulle behöva göra det före jul, men insåg att så fick det nog bli i alla fall. Givetvis blev det för kort och det känns lite konstigt, men det blir nog bra när jag får tvätta det och föna till det som jag brukar ha det.

Regnandet fortsätter ihärdigt i dag också. Jag hade tänkt städa när det nu är fredag och allting, men lusten gick av mig när det var så mörkt i förmiddags att man inte kunde se inomhus utan att tända lamporna. Det får vara till en dag när det är ljusare. I stället har jag plockat fram några juldukar och julsaker. Jag smyger dit några då och några då.

Förr var det dagen före julafton som gällde och sen fick man hålla på nästan hela natten till doppareda’n för att bli färdig. Det absolut sista var fernissning av trösklarna i köket och då var det ofta nära midnatt. Dagen avslutades sedan med härligt julbad och sen kröp jag till sängs trött, på gränsen till utmattad, men mycket nöjd med mig själv. Det är skönt att man slipper sån stress nu för tiden.

Och ute regnar det och regnar och regnar…..

På förmiddagen pysslade jag i stället med att lägga in bilder från gårdagens julbord på föreningens hemsida och skrev ett reportage till tidningen. Vi måste ju visa att vi är en aktiv förening, för att kanske locka till oss några nya medlemmar.

Efter lunch var det så besöket hos frissan och en vända till Konsum. Jag tog bilen eftersom det regnade ganska kraftigt och då är det bra att passa på och handla på samma gång. Nu har jag druckit mitt eftermiddagskaffe med en lussekatt till, klockan är bara kvart över tre och det är alldeles mörkt ute, meh här inne fladdrar adventsljusen så muntert. Man får göra vad man kan för att bekämpa mörkret.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...