Nu är det (snart) jul igen….

Ett härligt höstväder är det idag och jag satt faktiskt ute i solskenet en bra stund i förmiddags och läste GA. Det var alldeles kav lugnt och solen värmde gott. Att det bara var 6-7° på termometern spelade ingen roll, det var skönt ändå.

Jag var på banken på förmiddagen och satte in auktionspengarna för SPF. Man vill ju inte ha pengarna hemma längre än nödvändigt. Eftersom det var så gott väder gick jag förbi Suderviljan på hemvägen och tittade på vad de har att erbjuda till Allhelgonahelgen och det fanns lite av varje. På ICA fanns det fina mosshjärtan och liknande höll de på att göra på Suderviljan också. Dessutom hade de söta kotthjärtan. Jag tror att Åke skulle uppskatta ett sånt…

Bokat o klart

Man hinner nästan inte svälja midsommarsillen, så är det dags för julbord. Jag är ju emot att starta julen för tidigt, men lite framförhållning måste man trots allt ha. Den 2 december ska vi SPF:are äta julbord på Suderbys och igår fick jag ett mejl från Toftagården där de presenterade sitt julprogram och det kunde jag ju inte motstå.

Ha en skön fortsättning på måndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, SPF. Bokmärk permalänken.

11 svar på Nu är det (snart) jul igen….

 1. Härligt höstväder här idag också och jag har just kommit in efter en riktig långpromenad längs havet! Sol, stilla och 12-13 grader – underbart!
  Nej, jag vill inte heller börja tänka på julen för tidigt, men vi har redan bokat flygbiljetter till Stockholm till jul, som vi ska fira hos yngsta dottern på Älgö!
  Ha det bra, kram, Monica

 2. Gunnel skriver:

  Om drygt en månad är det första advent. Var i all världen tog hösten vägen? Måtte vintern gå lika snabbt så det blir sol och varmt igen. Kram

 3. Gunnar skriver:

  Jag håller med om att julgrejorna kommer alldeles för tidigt. Julmust o pepparkakor har det funnits länge i butikerna. Och nåt som är ännu märkligare att det går att köpa semlor redan.
  Har ni mer att göra nu i Röda korset i samband med flyktingarna? Vi är engagerade i lite av varje men nu kommer hustrun att delta i RK arbete i Karlstad också.

  • Ingrid skriver:

   Vi väntar många flyktingar till Klintehamn, då det finns en fd skola som gjorts i ordning till förläggning, så det lär bli en hel del för Röda korset att göra när de kommer.
   Jag får önska Bitte lycka till!

 4. Anna/notonmusic skriver:

  Visst är det otroligt att julen är på ingång! Men först alla helgons dag. Jag bor intill kyrkogården och den är som en stjärnhimmel under den helgen. Själv ska jag få spela flöjt under minnesgudstjänsten som vi har här i stan och det ser jag fram emot.

 5. Susie Bloom skriver:

  Har trots ihärdiga försök inte kommit in hos några andra än dom som har WordPress – och ni är bara tre! 👿 Så nu funderar jag på att lägga upp en helt ny blogg. Får se hur det går….. 🙄
  Nej, jag har inte mått bra – eller rättare sagt jag mådde jättebra förra helgen och ända fram t.o.m. torsdagen. Sen spårade det ur totalt med hög feber, forsande av sårvätska och massor av illaluktande (har inte haft det tidigare) blod ur magen samt lite förhöjd sänka.
  Så fort jag spolades ordentligt så blev det bättre, så jag väntade med att söka vettig hjälp tills igår hos distriktssköterskan i Klinte.
  Hon ville att jag skulle kontakta Kirurgen (där dom aldrig varit speciellt intresserade, trots att det är dom som gjort hålen från början) vilket jag försökt idag. Dom hade en enda (!) telefontid 13.00. 😥 Alltså precis när jag ska till Klinte. Så nu skiter jag i dom. 😐
  Dom säger på tel.svararen att ”för att man ska slippa sitta och vänta ringer dom upp”. Det trote jag på, så många ringer inte dom under en dag… 🙁
  Jag försökte få en annan tid under precis hela dagen. Nej då, det fanns ingen alls! Hmm!! 👿
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det låter jättejobbigt Susie! Jag hoppas att du får bra hjälp på Klinte VC. Kan inte de ta kontakt med kirurgen och få lite fart på dem så att de får se vad de ställt till med?
   Kram, kram

 6. Lambergsfrua skriver:

  Hjärtan med mossa eller kottar låter fint. Jag antar att du köper ett med kottar till Åke.
  Ja köpmännen förbereder julen allt tidigare och Baldersnäs hade en stor julmarknad redan i mitten av oktober, på t.ex. IKEA lockar redanglitter, kulor och elljusstakar och restaurangerna uppmanar oss att boka julbord i god tid, alltså nu. Och det är ju faktiskt inte så rasande många veckor kvar till advent…
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

Kommentarer inaktiverade.