Nu är det Stockholmsveckan

Vem kan ha kommit på idén att kidnappa ett får, frakta det till Visby, klä på det en t-shirt och sedan släppa det vind för våg. (Det var inte fåret på bilden, utan det är ett foto av ett gutefår som jag tog för något år sedan). Min första tanke var att det ju är Stockholmsveckan som pågår, men det låter lite otroligt att någon av de festande ungdomarna som rumlar omkring i Visby skulle ta sig fem mil söderut till Eksta och ta med sig ett får därifrån. Det är nog någon mera lokal lustigkurre som varit i farten. Polisen har i alla fall upprättat en anmälan om djurplågeri och fåret är återfört till sin ägare.

Läs hur det gick HÄR!

Natten till idag har det varit väldigt stökigt här på ön och polisen har haft fullt upp i Visby. Enligt Östnytt har man fått göra ett hundratal ingripanden.

Totalt rapporterades 63 direkt-förverkanden av alkohol, 7 omhändertagna för berusning. 4 avvisade, 1 omhändertagande enligt Polislagen och 3 ordningsboter för offentlig urinering. Därutöver tillkom andra ingripanden som totalt blev över 100 stycken redan innan klockan 24.

I Klintehamn har någon försökt stjäla kyl- och luftvärmepumpen som sitter på Preems tak. Hur kan man komma på en sådan idé? Kreativiteten flödar och nu gäller det tydligen att låsa om sig och skjuta spjällen!

Tre bilolyckor rappporteras från ön idag, som tur är verkar det som om det mest blivit materiella skador. Det märks att det är sommar och semestertrafik och mycket folk i farten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *