Nu är det verkligen höst

Mulet och grått är det även idag, den här sista dagen i oktober, men det ska visst klarna upp i eftermiddag och då ska vi ta oss en promenad. Nu sitter Åke och cyklar och jag ska sätta in en sockerkaka i ugnen.

Det blev en lång förmiddag, för inte kunde jag sova en timme extra, nej vid sextiden var jag klarvaken och sen låg jag där och snurrade tills jag slutligen gick upp. Det är bra försmädligt att man inte kan sova när man får! Vi hade en granne som, när man grälade över sina ungdomar som inte gick upp på morgnarna, alltid sa:

-Låt dem sova så länge de vill, för när de blir gamla kan de inte.

Han hade ganska rätt i det.

Vi tog en sväng med bilen på förmiddagen och då fick jag se ännu ett bevis för att nu är det höst.


Karlsöbåten har lämnat sitt rätta element och står på kajen för vinterförvaring

Det fanns en båt som var på rätt ställe i alla fall, AnneMarie från Portsmouth låg och lossade någonting till foderfabriken

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

8 svar på Nu är det verkligen höst

 1. Åsa! skriver:

  Det finns ju något talesätt som lyder ungefär såhär: När man är ung vill man sova men får inte, när man är gammal får man sova, men kan inte. Ack så sant! 🙂 Nu lyser solen på oss Ingrid, det är gott det!

 2. Kicki skriver:

  Här skiner solen. Berra har varit med och rensat i trädgården en stund, men han blev helt slut.
  Jag gjorde Expressens test, eftersom du lämnat en länk dit. Dessvärre hade jag ”bara” 19 rätt, jag visste inte vad axiom betydde. Men annars var det ju lätt.
  Jag läste ”varför bloggar du”. Vi har tydligen hållit på ungefär lika länge du och jag. Jag gjorde min hemsida 2004, då skrev jag bara sporadiskt dagbok, men 2007 började jag blogga via one.com, och där är jag kvar trots att jag länge velat byta (men törs inte).
  Kram!/Kicki

 3. Eleonora skriver:

  Jomenvisst är det höst och därmed snart vinter. Usch och fyy. På min bilresa till Halmstad var det vackert, soligt höstväder med klara fina färger utanför bilfönstren, på hemvägen regn och dimma och dötrisst! Så nog skiftar naturen alltid.
  Allt gott till dig. Kram kram

 4. Skatan skriver:

  Ja, nu ääär det verkligen höst. Den 1 november, idag alltså, för 42 år sedan stormade det rejält. Kommer du ihåg?

  Kram!

Kommentarer inaktiverade.