Nu är glada julen slut, slut, slut….

…julegranen bäres ut, ut, ut, men till nästa år igen, kommer han vår gamle vän, ty det har han lovat.

Jag har med andra ord julat av i dag. Egentligen är det ett par dagar för tidigt, men det är inneväder i dag och då fick det bli så. Jag tyckte det var en lämplig sysselsättning när stormen viner längs knutarna. Nu ska jag bara bära ut jullådan i förrådet, så är det klart.

Till lunch hade jag tänkt mig bruna bönor och bacon, för det tycker jag är gott. Jag var och handlade på Konsum igår när jag körde hem från Kupan och då köpte jag en förpackning bönor och valde för en gångs skull Änglamarks ekologiska. De är lite dyrare, men jag inbillade mig att de också skulle vara godare än Felix som jag brukar köpa annars.

Men tji vad jag bedrog mig! Bönorna var mosiga och väldigt salta. Jag försökte hälla i lite sirap, men det hjälpte inte. Jag åt bara lite grann och sedan åkte resten i kompostpåsen. Jag tycker inte om att kasta mat, men man kan ju inte äta vad som helst. Reklamation är inskickad till Coop´s kundtjänst.

Efter den minimala lunchen dammade jag och sedan strök jag alla ordinarie dukar och la på dem efterhand som de var färdiga och nu är det nästan bara julgruppen i vardagsrummet som skvallrar om att det varit jul.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Matprat, Odvalds. Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Nu är glada julen slut, slut, slut….

 1. Znogge skriver:

  Skönt att få undan julen men den vackra julgruppen måste självklart stå kvar. Bra att du reklamerade för maten ska trots allt vara ätbar. Mjöliga bönor och dessutom för salt känns inte ok.

  Kram och fortsatt trevlig onsdag!

 2. Lika roligt som det är att julpynta – lika skönt är det att få bort alltihop, tycker jag! Nu kan man se fram emot våren, även om vädret idag är väldigt vintrigt…
  Men det blir lite ljusare för varje dag!
  Trist med de bruna bönorna. Jag brukar faktiskt fortfarande koka bruna bönor själv, men jag har hört att de i ”plastkorv” ska var jättegoda. Men man ska tydligen undvika Änglamarks!
  Bra att du reklamerade, det är det inte många som gör. Ska bli spännande att höra vad du får för svar…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Ja, nu får man börja spana efter våren, men i kväll tycker jag att det ser ut som om det kommit lite snö igen.
   Förr kokade jag bruna bönor själv, men inte gör man det till ett en-persons-hushåll.
   Kram

 3. Yvonne Käll skriver:

  Nu är du med andra ord rustad för vår. När det gäller bönorna så kan jag säga att jag har kommit underfund med, efter ett antal misslyckade köp, att konsums egna märken, änglamark eller inte så lämnar de övrigt att önska. Numera när jag handlar på coop är jag uppmärksam på att inte ta nåt av coops eget märke. Kännetecknande är just att de bara smakar salt. ICA har mycket bättre/godare egenmärke om man frågar mig.

  Kramen 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det är ju hemskt att de saltar så mycket när det pratas så mycket om hur skadligt det är. Jag håller med dig om att Coops egna varor lämnar en hel del i övrigt att önska.
   Kram

 4. Gunnar skriver:

  Längesen jag åt bruna bönor Då vet jag vilka jag inte ska välja. Tråkigt för dig. Låter klokt att du har stannat inne så mycket som möjligt
  Ikväll missar jag inte vår fantastiska värmlänning Lars Lerin

 5. Gunnel skriver:

  Inget kul när man förväntat sig en god middag. Idag har snön vräkt ner hos mig och det såg riktigt juligt ut ett tag, fastän jag har julat av inne. Nu är all bortregnat igen så det var ett kort besök. Kram

 6. Anne-Lie skriver:

  Det är så skönt att få bort julen. Jag plockade bort mitt i måndags, men tomtarna har inte kommit ner i lådan än. Och gardiner och stakar/stjärnor är kvar.
  Kram!

 7. Karin skriver:

  Ang bönorna så köper jag bara COOP:s. Tycker varken om Felix eller någon annan. Mosiga bruna bönor är hemskt, förstår att du slängde ut det hela. Idag blir det middag på IKEA eftersom vi har ärende dit!
  Ha en fortsatt bra vecka!
  Kramar Karin

 8. anna/notonmusic skriver:

  Jag blir så imponerad av alla som reklamerar varor, särskilt mat. Om alla gjorde det skulle kanske vissa varor faktiskt bli bättre. Det lät verkligen inte roligt. Bruna bönor har jag precis lärt mig äta efter att fördomsfullt ha nobbat rätten sen barnsben. Men Änglamarks ska jag akta mig för!

 9. Lambergsfrua skriver:

  Vad bra att du reklamerade de översaltade bruna bönorna, som dessutom säldes som EKO. Företagen ska veta, när de har gjort något, som vi kunder inte gillar. Jag tror at du kommer att få några presentkort att handla annat för. Det har jag fått de gånger jag har reklamerat.
  VIsst är det skönt att julen är bortstädat. Allt känns så rent och fräscht då på något sätt, ja nästan lite vårlikt 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag har också fått ersättning de gånger jag reklamerat. Det här är ju en billig vara, men man tycker att det ska vara ätbart trots det.
   Ja, visst känns det lite vårligt när man städat undan julen.
   Kram

 10. Kicki skriver:

  Jag gillar att du reklamerade bönorna. Ska bli intressant att se vad du får för svar.
  Jag har också börjat plocka undan julen lite smått, men det får bli på om pö.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Vi får väl se om det har någon effekt.
   Jag har också plockat lite då och då,men igår åkte det mesta. Nu är det bara stjärngardinen i köket och utebelysningen kvar.
   Kram

 11. Märtha skriver:

  Hej! Det där med bruna bönor är intressant – finns mycket sällan i Finland. En verklig kulturskillnad. Jag har inte ”lärt” mig äta sådana. Här har vi full jul ännu, men i morgon, på ”rätta dagen”, åker åtminstone julgranen ut. Det blir så mörkt när alla ljusstakar och stjärnor släcks…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *