Nu är glada julen slut, slut, slut…

…julegranen bäres ut, ut, ut.


I strålande solsken hade jag julgransskakning på förmiddagen idag. Jag skakade ner den lilla bordsgranen i en plastkasse och förpassade den till jullådan, tillsammans med allt annat julpynt. Sen hjälptes vi åt att bära ut alltihop i förrådet. Nu är hemmet sig likt igen utan tomtar och juldukar. Egentligen är det bara blommorna som påminner om att det nyligen varit jul.

Här ska bli vinter, påstås det och nu på eftermiddagen har det faktiskt yrt lite snö, men just nu klarnar det upp igen och man anar blå himmel mellan de blygrå molnen. Det ska bli spännande att se vad det blir av det hela. Vi är i alla fall förberedda på det värsta, bilen står i garaget försedd med snöskyffel, kylskåpet är laddat med mat och en ny dos medicin uthämtad på apoteket. Några dagar med snöstorm klarar vi alltid 😉

Ha en trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul. Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Nu är glada julen slut, slut, slut…

 1. Pia skriver:

  Vi kastade ut vår i Söndags men vi har belysningen kvar i trädgården Men den får sitta ett tag till Trevlig helg 😀

 2. Znogge skriver:

  Jag hoppas verkligen att vintern håller sig borta här men kallare luft lär visst vara på väg!
  Ni är i alla fall redo.

  Kram

 3. Eleonora skriver:

  Även hos mig har alla julattiraljer blivit nerpackade igen och väntar på ett barnbarn, som ska förpassa allt ner till källaren. En underbar rosenbukett har jag skaffat mig istället och den har nu stått lika vacker i en hel vecka som vid köptillfället.

  Idag var jag till centrum och handlade litet. Blåsig som 17 och ganska halt under den lurande nysnön. Men jag kom hem helskinnad och behöver inte ta mig ut på flera dagar. Bäst att vara förberedd för oväder.

  En god och skön helg önskar jag er båda. Kram från Eleonora

 4. Raija skriver:

  Ja, det är dags att plocka ner alla fina adventstjärnor och stakar, men jag vet inte om jag vill det riktigt än. Men mina åker nog också ner i helgen, förpassade ner i källaren. Samtidigt är det skönt att återgå till ordningen och få vanliga vardagar igen.

  Hoppas du hittar fönsterlampor snart. Jag är väldigt glad i de jag hittade igår, även om den ena saknar en skärm och det hittade jag inte idag när jag var och handlade. Men det får bli nästa veckas inköp.

 5. Kicki skriver:

  Jag har kommit så långt att jag FUNDERAR på att städa bort julen, men samtidigt känns det så nyss. Kanske blir prylarna kvar månaden ut. Då är vi närmare våren när ”julen tar slut”.
  Här har det blåst som själva attan idag, snöade dessutom en del, som dolde den förädiska isen under, så det var rent obehagligt att gå från bilen på de olika parkeringsplatserna i staden.
  Kram

 6. Laila skriver:

  Jag har bestämt att julen får vara kvar till någon gång i nästa vecka då ska jag städa bort den och se till att tomtarna hamnar på loftet igen. Nu snöar det, katten vände i dörren och ville gå ut en annan väg sen var hon snabbt inne igen. Hon har börjat städa ut julen, en julgranskula har hon lagt beslag på.
  Vi är nog förberedda för lite oväder vi med. Hoppas det inte blir för mycket snö, maken ska in och operera ögat på måndagmorgon.
  Ha en skön helg!

 7. Karlavagnen skriver:

  Kom precis hem och såg att ni ska få snöstorm! Bra att ni verkar förberedda! Men riktigt orolig var jag inte för ni verkar vara kloka människor! Trevlig helg!!!

 8. Hejsan Ingrid !

  Jag tog det sista idag, stjärnor som satt på fönstret, Såg sedan två blomtomtar, en mor och en far som är kvar.Kändes så snöpligt att inte kunna pynta fullt ut tack vare Lucia-katten.Men det kommer en ny Jul om elva månader.

  Tack för Dina rara ord till mig.
  Tänkte fråga Dig också om Du minns vem jag delade en award med två kupade händer som ett hjärta med ett bitit äpple.

  Om det var 2010 el.2011 minns jag inte.Frågade Rantamor om det.

  Ha en mysig Fredagskväll.

  Kram Majsan

 9. Ann-charlott skriver:

  Hej min. Ser att julen är ute, jag har gjort det för ett tag sedan som du har jag blommor kvar. Urs hoppas ni inte får det dom vanar för, hade inte varit kul med det nu. Det hade kunnat kommit runt jul i stället. Ha nu en fin helg min vän. Kram Ac

 10. Lambergsfrua skriver:

  Ni verkar få ett riktigt busväder på Gotland, om ni inte redan har det. Gott att ni har förberett er.

  Vi skakar ner granen i en avlång kartong. Mycket praktiskt och garanterat barrfritt:)
  Jag har funderat på vilka landsändor som säger julgransskakning. Här i Värmland gör man det och tydligen också på Gotland.Säkert också på fler ställen. I Stockholmstrakten plundrar man granen. Klär av den med andra ord.

  Hur som helst nu är julen officiellt slut och nästa storhelg är påsken, som i år infaller i början av april.

  Önskar er en fortsatt lugn kväll inomhus.
  Varm kram,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Nu är det många veckor utan helger. Den stora friden infinner sig och nu kan man lugnt sätta sig och läsa en stund på eftermiddagarna.
   Jag tycker att tiden efter alla helgerna är riktigt skön och avkopplande.
   Nu ska jag krypa ner mellan lakanen och sen får vi se om vi får upp dörren i morgon.
   Kram

 11. Här blev det ingen gran i år men nästa så.:)

 12. Birgitta skriver:

  Det lovas vinter, skriver du. Kul. För er. Här i Skåne finns inte tillstymmelse till vinter. Inte minsta lilla snöflinga. Och jag som längtar så mycket efter snö. Vad skulle jag här att göra?

  Jo, det är dags att sopa igen spåren efter jul. Men jag tror jag väntar ett par dagar till. Julblommor jag fått i gåva, står sig. Stjärnan hänger i fönstret, och gardinerna är fortfarande röda. Å andra sidan var jag nästan tre veckor för sen när det gällde ”julpyntet”, så jag låter det vara ett tag till. Nån gran blev inte insläpad i år heller, vilket jag är tacksam för nu när det är dags att ta ner den. Jag slipper alla barr, jag slipper plocka ihop kulor och lampor….

  Sköt om dig nu, så hoppas vi på snö så småningom 🙂

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det är rätt Birgitta, ha du kvar julen ett tag till! Jag kommer ihåg att du var väldigt sen i starten.
   Vi hade inte heller någon riktig gran i år och det var jätteskönt. Jag saknade den inte alls.
   Om du nu gillar snö, så hoppas jag att ni får det snart. Här räcker det så bra med det lilla, lilla snötäcket som kom igår kväll.
   Kram

 13. Ailas skriver:

  Ingen jul kvar här heller, förutom då amaryllisen som blommar NU…

  Hur gick det med ”snökanonen”? Tänkte på dig i går…

  Kram och trevlig lördag!

 14. Lisbeth skriver:

  Hörde på väderleksrapporten att en snökanon skulle svepa in över er. Hoppas att huset står kvar och att ni skottat er ut
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *