Nu är jag redo inför helgen

Det är ett helt strålande vackert höstväder idag, men det var ganska kallt i morse. Jag hade bara 2.7° när jag kom upp vid åtta-tiden. Jag vaknade till vid halvfyratiden och var alldeles klarvaken och kunde inte somna om. Då gick jag upp och kollade på mobilen och där hade Krister lämnat en kommentar ca 30 minuter tidigare – Fullmåne! Då gick jag ut i köket och tittade och visserligen var det ganska mulet, men visst var det fullmåne. Det var därför vi inte sov! Jag stod i köket och tittade ut en stund, drack lite vatten och sen kröp jag ner i sängen igen och somnade om efter ett tag och vaknade inte igen förrän väckarklockan ringde.

När det nu var så fint väder, så passade jag på att åka till Suderviljan och köpa gravprydnader och så var jag på kyrkogårdarna med dem och satte dit lyktorna också, så nu är jag redo på lördag när det är dags att tända ljusen. Det är en vacker sed tycker jag.

Åkes farbror Gustaf och farmor Emma

Det blev inget kottehjärta, utan ett mosshjärta

Pappas moster Lina och hennes mamma Maria

Anderssons (Svanborgs) Familjegrav

På familjegraven blommade fortfarande paradisblomstren, men nu var de ingen större prydnad så jag tänkte ta bort dem, men de gick inte att dra upp, för hela lådan var en enda rotklump, så jag fick klippa av dem med sax och så får jag byta jord i lådan till våren.

Paradisblomstren i soptunnan och där blev de ju riktigt snygga

Nu har jag ätit lunch och ska strax ge mig iväg till Församlingshemmet i Klinte för att vara med på onsdagsträffen, där Erling och Bengan leker med musik. Det blir säkert trevligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Allhelgonahelgen, Nostalgi, Onsdagsträffen. Bokmärk permalänken.

16 svar på Nu är jag redo inför helgen

 1. Agneta skriver:

  Ah, en till som inte kunnat sova. Jag kan inte somna och nu när du säger att det är fullmåne, så förstår jag. Jag försöker att inte hålla reda på det för då kan jag inte somna alls. Trött idag.
  Det är fint att göra i ordning på gravarna, det känns som en liten gemenskap.
  Agneta kram

 2. Såg också fullmånen i natt när jag var uppe, men den stör inte min nattsömn.
  Ha det så bra, kram, Monica

 3. Bosse Lidén skriver:

  Ett fint namn på blomman/växten också. Jag var också uppe i natt och tittade på fullmånen.
  Det är extra stämningsfullt på kyrkogårdarna till helgen. Synd att jag har så långt ”hem”.
  Kram Bosse

 4. wiolettan skriver:

  Ja du, fullmånen brukar ha den effekten på oss människor, i alla fall en del av oss.

  Nu är det snart dags att tända ljus och lägga kransar på gravarna. Vi har tre stycken gravar som vi brukar smycka, det blir några mil att åka. Det är en fin sed.
  Fint du har gjort för dina kära.
  Kram och trevlig kväll.

 5. Kicki skriver:

  Du milde tid, det är en hel vecka sen jag var här. Jag som brukar besöka dig dagligen.
  Men du håller igång som vanligt.
  Kanske var det fullmånen som gjort att jag sovit skruttigt ett par nätter, men jag har aldrig reflekterat på om månen skulle ha nån inverkan på min sömn.

  Det var ett rekorderligt auktionsbord, som gav många fina pengar. Men det räcker väl knappast till hela bussresan? Nåt får väl ni som åker betala också?

  Du är så duktig (eller vad man ska kalla det), som pyntar och sköter om så många gravar.
  Vi har ju ingen grav överhuvudtaget att gå till, är dessutom väldigt villrådiga till var vi själva ska ta vägen den dan det blir aktuellt.
  Jag skulle väl helst vilja spridas i skogen nånstans, men sånt är ju inte tillåtet.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Bussresorna betalas av föreningen, så den här auktionen betyder mycket. Medlemmarna betalar bara för lunch o ev kaffe, fast vi brukar ha kaffekorg med oss.
   Kram

 6. Gunnel skriver:

  Än så länge har vi inga minusgrader här på dagarna, men det dröjer nog inte länge till. Fast jag tycket dt räcker med att det är så mörkt. Jag har lamporna tända inomhus nästan hela dagen, för mörker är det värsta jag vet. Kram

 7. Skogsnuvan skriver:

  Vilka fina gravprydnader du har satt dit. Det är fint när alla ljus skiner på gravarna. Vi har köpt en ny gravlykta till pappas grav för den gamla började rosta och satt ljung och enris på gravarna så det blir nog bra. Idag är det vattengympa som gäller för mig och sedan underhållning på hotellet framöver kvällen.

Kommentarer inaktiverade.