Nu är polisen på hugget

Fredag 12 september 2008 | 12:45 | 13&#176
Nu när turisterna lämnat Gotland och lugnet i Visby har lägrat sig efter Stockholmsvecka, Medeltidsvecka och andra sommarveckor, har polisen fått resurser till att övervaka oss gotlänningar så att vi sköter oss i trafiken. Igår kväll var det nykterhetskontroll här i Fröjel. 17 personer fick blåsa och alla var nyktra, men en fick böter för hastighetsöverträdelse. Förra veckan gjorde man ett riktigt kap, då ertappades en bilist med att köra i 140 straxt söder om Fröjel kyrka där det annars råder 90 km/tim. I söndags, när mina gäster skulle åka tillbaka till Visby, var det poliskontroll straxt norr om Klintehamn, de blev inte stoppade, så vad den kontrollen gick ut på visste de inte.

Jag vet att polisens arbete är viktigt och gotlänningarna är väl inga mönsterbilister, men nog känns det som om polisen är väldigt nitisk just nu. Men det är klart att det har ett preventivt syfte. Efter en period med täta kontroller är det ingen som vågar chansa varken när det gäller sprit, hastighet eller bilens skick. Men nog tycker jag att man kunde ha haft fler kontroller sommartid. Här på “vår” väg körs det säkert i hastigheter långt över det tillåtna när turisterna ska till och från färjan. På natten när man ligger med fönstret öppet kan man vakna av att det bara smäller till när bilarna dånar förbi. Då kör de definitivt långt, långt över 90 km/tim.

Igår var det en riktigt grå och trist dag. Det regnade lite lätt på förmiddagen och även om det lättade på eftermiddagen var det ingenting som lockade till uteaktiviteter. Vi var på Klinte och handlade och efter lunch förberedde jag kvällens middag. Carina och Bosse skulle komma hit, för vi upptäckte en läcka på ett kallvattenrör i söndags. I det här gamla huset händer det hela tiden något och just nu verkar det vara vattenledningarna som spökar. Vi har haft eget vatten tidigare och det var rätt aggressivt mot rören. Vårt vatten innehöll svavelväte, järn, salt och allt möjligt annat och var totalt odrickbart. Nu när vi nu fått kommunalt vatten gör tydligen det ökade trycket att ledningarna pajar, eller om det helt enkelt är åldern. De flesta ledningarna är över 60 år gamla. Tur att vi har en “rörmokarson”, som är bussig hjälper till när det behövs.

Idag har jag hållit på med sedvanligt fredagsgöra, städning, och så har jag tvättat några maskiner och hängt ut till tork i förhoppning om att det ska kunna bli så pass hyfsat väder i eftermiddag, så att det torkar. Åke har varit i skogen på förmiddagen och efter lunchvilan ska han iväg och hjälpa till med ringvältning.

Ikväll väntar Postkodmiljonären och Doobidoo. Sen ser jag nog sista delen av fredagsfilmen på TV4. Jag har sett den förut och har för mig att den är rätt bra, “En på miljonen” heter den visst. Ha en riktigt trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Nytt från Stenstugu, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *