Nu är vi ensamma igen

20&#176 är det idag.
Igår kväll åkte Kerstin och Hassine hem igen och det känns riktigt tomt. Nu är det slut på utfärderna och tillbaka till vardagen som gäller. Jag har nästan inte varit vid datorn något medan vi haft gäster, men ska försöka uppdatera lite nu om vad vi hållit på med. Några foton från veckan har jag redan lagt in i Fotobloggen.
I torsdags eftermiddag åkte Kerstin och Hassine till Stora Karlsö och vi var på Inger Nybergs begravning. Begravningen var en väldigt vacker och stämningsfull högtid, med mycket folk i kyrkan och vacker musik och sång. Avskedstagandet var i kyrkan och sedan följde en minnesstund i församlingshemmet.
På fredagen åkte vi söderut. Först körde vi längs Ekstakusten och sedan gjorde vi ett besök på Lars Jonssons galleri och museum i Vamlingbo. Vi fick inte så stor stund där, för de stängde redan klockan 16.00, men jag kan varmt rekommendera ett besök, det är är härlig anläggning med en fin trädgård och mycket spännande att se på. Dit kommer vi nog att återvända. På kvällen hade vi bokat biljetter till Bottarveteaterns föreställning, som i år heter ”Teatar u slikt”. Föreställningen började i ladan och i pausen mellan första och andra akten serverades det rostbiff och potatissallad i två partytält och sedan följde andra akten från en vagn som man körde upp framför tälten.


Vill du ser fler bilder från Bottarve så har jag lagt upp några i Fotobloggen.

Lördagen hade vi vikt för att åka till norra delen av Gotland och vårt mål var Furillen som vi inte varit på tidigare. Och det var verkligen en upplevelse! Vädret var ganska mulet, så det var en perfekt dag för bilåkning. Vi körde fram till Fårösund där vi åt lunch och sedan fortsatte vi mot Furillen. Furillen var verkligen ett speciellt ställe och de som satsat där och byggt restaurangen och har visioner för hur det här, egentligen ganska gråa och fula stället, ska kunna utvecklas är bara att gratulera. Här kan alla som söker något annorlunda sätt att semestra på verkligen få sitt lystmäte. Ganska roligt var det också när vi kom hem och tittade i söndagens Dagens Nyheter, där vi hittade ett flera sidor långt reportage från Furillen.

Jag har lagt upp bilder från Furillen också i Fotobloggen

I söndags började årets upplaga av Medeltidsveckan och det ville vi naturligtvis titta på. Även om variationen inte är så stor år från år, så är det nästan ett måste att göra åtminstone ett besök. En nyhet i år är, att man kan se delar av Visby och Medeltidsmarknaden lite grann från ovan, genom att göra ett besök på Väktargången.

Det här är ett foto från platsen utanför Kruttornet där man började samlas för invigningen.
Flera bilder finns i Fotobloggen och så finns ju också videon
från Det festliga intåget i söndagens inlägg.

På kvällen var vi bjudna på grillfest till Carina och Bosse och det blev en riktigt trevlig stund med väldigt god mat. Bosse är en riktig grillmästare!
Igår, måndag var det sista dagen här för Kerstin och Hassine och då gick vi en härlig promenad på förmiddagen. Vädret var strålande vackert och vi ville passa på att gå innan det blev för varmt. När vi passerade Mulde Fritidsgård hade ägaren just dragit upp en kräftmjärde och minsann fått några stycken.


Visst är de fina!

Hassine poserar nere vid stranden.

På eftermiddagen var vi hemma i trädgården och hade det skönt. Vi låg ute i solen och lyssnade på Sommar i P1 med Sverre Sjölander , som hade ett riktigt trevligt sommarprogam. Sedan åkte Kerstin och Hassine och Åke på en liten tur och jag satt en stund vid datorn, kollade mailen och läste de kommentarer som kommit sedan jag sist var inloggad. Sedan satte jag igång att förbereda kvällens middag. Carina och Bosse kom också hit och så åt vi stekta flundror. (Och Bosse lagade en av våra eviga vattenläckor.)
När vi ätit satt vi och såg på TV ett tag, för båten skulle inte gå förrän 00.50. Vi såg en film på Canal+ Comedy som hette ”Damernas Detektivbyrå” efter boken med samma namn. Boken har jag hört talas om förut, men inte läst, så den vet jag ingenting om, men filmen kan jag i alla fall rekommendera!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Utflykter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *