Nu är vi ensamma igen

15º En helg med ganska hyfsat väder har det varit. Igår var det ju Klinte Marknad och då var det mulet på morgonen och förmiddagen, men sedan ordnade det till sig och det blev en riktigt fin eftermiddag.

Vi åkte till Klintehamn vid 10.30-tiden och då var det redan massor av folk, trots att det var mulet och ganska blåsigt. Utbudet på de här marknaderna är väl inte så där väldigt intressant, det är massor av stånd med kläder, godis, träskor och lotterier, men väldigt lite genuint hantverk, men några sådana stånd fanns det i alla fall. Det viktigaste är dock att man får tillfälle att träffa många bekanta, som man inte sett på länge, för det är lite av en folkfest. Jag träffade flera gamla arbetskamrater, som det var jätteroligt att få prata med en stund.Här har vi stött på Thomas och Krister som slitit sig från Visby en stund. De står och pratar med min syster Kerstin och hennes man Hassine.


Det var uppvisning av linedance och det tyckte jag såg jätteroligt ut.

Vi har släkt med här minsann, tjejen i den vita tröjan heter Therése och hon är systerdotterdotter till Åke. Hon var jätteduktig på att dansa linedance.


När vi kom hem sken solen så vackert så vi satt ute och drack eftermiddagskaffe.

Idag tog Kerstin, Hassine och jag en promenad ner till Köpmansgården för att se vad söndagens auktion hade att erbjuda. Mycket grejor fanns det, men ingenting som vi kände att vi absolut måste köpa, så när Åke kom och hämtade upp oss med bilen åkte vi hem igen. Vi fixade till lunch och när vi ätit åkte vi en tur längs Ekstakusten. När vi kom hem igen drack vi eftermiddagskaffe och sedan var det dags för Kerstin och Hassine att ge sig iväg till Visby, för vidare färd mot Lidingö.

Det har varit så roligt att ha dem här, även om det bara blev över helgen, men ikväll får jag trösta mig med tre program på TV, som samtliga är sådana som jag beklagar mig över, men ändå sitter och ser (knasigt nog): 20.00 på SVT1 är det säsongsstart av Playa del Sol. Det ska bli spännande att se om det är lika dåligt den här omgången som den förra. 20.30 startar Parlamentet i TV4, ett program som Åke gillar, men jag är måttligt intresserad och sedan har vi ju den tredje delen av ”Kommissarien och havet” 21.00. Ikväll är det filmatiseringen av ”Den inre kretsen” som vi ska få se. Ett stort byggprojekt ska snart ta sin början på Gotland men när dottern till arkitekten hittas mördad på byggplatsen stoppar man planerna. Tillvägagångssättet pekar på att det är ett ritualmord och misstankarna faller på en grupp asadyrkare som är kritiska till bygget. Samtidigt visar polisens undersökningar att allt inte gått rätt till vid anskaffandet av tillståndet för bygget och spåren leder till den arkeologiska institutionen. Jakten på mördaren drar i gång en kedja av händelser som kan komma att kräva fler liv. Boken är ju spännande, så filmen borde också vara det. Man får väl försöka njuta av gotlandsvyerna och bortse från dålig dubbning och trista tyska skådisar.

Jag pratade med Eva på Sicilien idag och där har de haft massor av regn som gjort att vägar rasat och gjort tillvaron allmänt besvärlig. Efter en het och torr sommar, så har de verkligen fått en vändning i väderläget. Stackars de turister som varit på Siclien förra veckan. Idag var det i alla fall uppehållsväder, men mulet.

Det är inte lätt att ta sig fram på de här vägarna.

Och på Island snöar det rapporterar Doris.

Vi har det ganska bra här på Gotland, trots att jag grämer mig lite över höstmörkret och blåsten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *