Nu är vi julfina

Det har varit en ganska fin dag idag och solen har visat att den finns där i alla fall. Förmiddagen ägnade jag åt att skriva julkort. Det kom av någon anledning ingen DN idag, så jag fick gott om tid att pyssla med annat.

Efter lunch har både maken och jag varit och hos frissan och fått klippa oss, så nu är vi julfina. På lördag har pensionärsföreningen julfest, så det passade ju riktigt bra att få fixa till oss innan dess.

Vi kom iväg på Luciafirande i Fröjel kyrka igår kväll och det var ett riktigt fint program med ungdomar och barn i olika åldrar. Bland annat stod två småflickor, som inte såg ut att vara mer än 4-5 år, med mikrofon i handen och sjöng. Det var imponerande tycker jag.

Annars var det som det brukar vara vid sån här tillfällen, en massa småbarn, småsyskon kanske till Lucian och hennes följe, som pep, skrek och jollrade och dessutom en mamma som rusade fram då och då mitt under sångnumren och fixade med ljusen i Lucians krona.

Gott kaffe och trevlig gemenskap framme i koret avslutade kvällen. När vi kom ut vräkte regnet ner, det gick inte att se någonting och i mörkret och vätan backade jag till prästens bil, så det blev en något snöpliga avslutning på kvällen!

Så har det varit Bråk i Klintehamn i natt igen. Vad är det frågan om? Jag tror att polisen behöver bemanna polisstationen i samhället igen, så här kan det ju inte få hålla på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Jul, Klintehamn, Nyhetskommentar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Nu är vi julfina

 1. Åsa! skriver:

  Vilket snöpligt avslut på luciafirandet! Tur ändå att det vara var bilen och inte prästen du backade över 🙂
  Vad kan man göra åt all denna orolighet i vårt samhälle? Det är verkligen otrevligt! Ska man behöva flytta härifrån?

 2. Gunnel skriver:

  Ojdå! Det är inte det lättaste att köra bil i mörker och regn därtill så blir det riktigt marigt. Hoppas det inte blev nån stor buckla. Kram

 3. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Åh vad gott att få gå till frissan och bli fin i håret, man känner sig som en ny människa 🙂 Men usch då så obehagligt med bråket i Klintehamn. Läste artikeln som du länkat till och det verkar som kvinnan skulle vittna mot männen i en rättegång? Hur som helst så måste det väl finnas en bamannad polisstation med tanke på alla de ungdomar son ska rehabiliteras i området? Ni får väl skrika högt och klaga över oro för den egna säkerheten så att det blir ordning o reda! Men det ska väl sparas pengar som överallt numer och detta är då helt fel sätt att spara, anser jag i alla fall.
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det är många år sedan polisstationen i Klintehamn stängdes. Så tar det ett tag innan polisen kan vara på plats när något akut inträffar.

   Det känns verkligen som om samhället behövde någon sorts patrullerande polis, typ kvarterspolis, som lär känna ungdomarna som stökar omkring.

   Ha en fin kväll!

 4. Lisbeth skriver:

  Även om det alltid är samma och samma runt lucia så är det ju speciellt att besöka kyrkan den här årstiden. Det blir som mer stämning. Mitt i alla otur med påbackningen får du trösta dig med att det var mörkt. hade varit värre om de skett dagtid
  Sköt om dig

 5. Znogge skriver:

  Många som satsar på att bli julfina nu tydligen!

  Kram

 6. Suss skriver:

  Frissan är det dags för nästa vecka, det ska bli skönt, för nu lever håret sitt eget liv, oavsett vad jag tycker!
  Jag har suttit och skrivit de sista julkorten nyss, så slog klockan plötsligt 23.30 – det var den kvällen, jag som skulle ligga och läsa. Kram och God Natt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *