Nu är vi mätta

Nu är vi hemma igen efter att ha frossat i allt det goda som Toftagården dukat fram. Allt som vi åt smakade väldigt gott. De olika laxsorterna var delikata, likaså skinkan och rostbiffen och efterrätterna och godiset skämdes inte alls för sig, men vi saknade en hel del av det som vi varit bortskämda med under de år vi ätit julbord på Warfsholmen.

Det var alldeles för få sillsorter och speciellt Bosse som älskar sill blev besviken. Vi har ju varit vana vid Warfsholmens sillbåt där det funnits massor av olika sorters sill. Sallader och olika röror var det också sparsamt med och vegetariska alternativ vet jag inte om jag såg någonting utav. Varmrättsbordet var också väldigt påvert, om man nu ska använda ett sådant uttryck när man sitter här och känner sig nästa illamående mätt. Men vi saknade omeletterna, revbensspjällen och en hel del annat.

Berättade vi det här för dem, när de frågade om allt var till belåtenhet? Nej minsann, vi svarade artigt att allt varit väldigt bra och betalade glatt. Varför ska man vara så flat?

Barnfamiljerna trivdes nog, för det fanns ett speciellt barnbord placerat så lågt att barnen själva kunde ta för sig av pannkakor och köttbullar och annat barngodis.

Alla var glada och på gott humör, så det blev en trevlig eftermiddag på Toftagården, där matsalen var väldigt vackert julpyntad, med en stor fin gran.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Matprat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

19 svar på Nu är vi mätta

 1. Znogge skriver:

  Just alla sillsorterna brukar vara det som uppskattas på julbordet. Ja, varför klagar man inte. På så vis ger man dem trots allt en möjlighet att förbättre och förändra…

  Kram

 2. Lisbeth skriver:

  Ja det är ju ofta så där när det redan har varit en gång före. Man jämför och favoriten blir riktmärke. Jag har märkt att en del ställen är överreklamerade. De lever på sitt namn med julbordet når inte riktigt upp till den klass som man förväntar sig. Fram för julborsspecialister likväl som det finns stekhus
  Ser ut som ni hade trevligt
  Det är huvudsaken
  Kram

 3. Ama de casa skriver:

  Javisst är man för feg för att säga ifrån! En gång klagade jag på att potatismosetvar ”för mesigt”. Då bytte dom ut det, och jag kände mig övertygad om att dom hade spottat i det…
  🙂

 4. Astrid skriver:

  Det lät ju väldigt gott men kanske man drar in lite på det goda. Men sill håller sig ju bra så det borde man ju kunna ha
  Få se om viöäter något julbord det har vi tänkt i ala fall
  I fjol så blev maken dålig och inlagd den dag vi hade bokat

 5. Åsa! skriver:

  Toftagården brukar ju annars vara kända för att ha bra mat… Men visst är det för tråkigt att Varvet har utvecklats som det har gjort, jag blir riktigt ledsen när ja tänker på det!

 6. Gunnar skriver:

  Det låter ju jättemysigt. Förstår om ni är mätta. Bra idé med eget bord för barnen tycker jag.

 7. Lambergsfrua skriver:

  Det ser väldigt julmysigt ut på dina foton i alla fall. Jag tror att vi svenskar över lag är lite för ”snälla”, vi vill inte bråka eller hamna i konflikt. Det fanns ju rikligt av olika maträtter ändå som du säger, även om det inte alls var lika bra som förr.
  Ha det gott!
  Varm kram,
  Lambergsfrua

 8. Birgitta skriver:

  Jag skickar tillbaka mat utan pardon! Och om nån frågar om ”allt var till belåtenhet” så hade jag påpekat ett och annat missnöje. Men normalt är jag en ganska tyst och timid människa som dessutom är väldigt konflikträdd. Men mat är så viktigt, och betalar man en slant så skall restaurangen leverera. Punkt. Det innebär också att restaurangen faktiskt får veta vad som bör finnas på bordet. Framförallt om fler påpekar detta. Det är ju kvalitet de vill leverera och de får inte nån kvalitet om ingen säger till ju.

  Så nästa gång: säg till på ett trevligt sätt så kanske det blir framsatt vid nästa års julbord :-). Mysigt ser det ut på bilderna i alla fall!

  Kram

 9. Barbro Hellström skriver:

  Det ser iallafall jättemysigt ut .
  Hälsa Bosse med kram. 🙂

Kommentarer inaktiverade.