Nu är vi nyfikna….

Torsdagen den 18 december 2008 | 17:20 |

..på vad den sicilianska jultomten har hittat på. Tre stora fina julpåsar kom det med posten i dag.


Trots ihärdigt ruskande och klämmande lyckas jag inte lista ut vad det kan var för innehåll i påsarna.

I dag har det annars varit en grå och kulen dag, precis som vanligt, får man väl nästan säga. Och likadant var det igår. Fast då var jag på Kupan och jobbade, så då gjorde det inte så mycket. Men jag vet inte om det var det trista vädret som gjorde att folk höll sig hemma, för det var faktiskt mindre kunder igår än vad det brukar vara. På eftermiddagen hade man arrangerat tillverkning av julgrupper, vilket innebar att det kom personal från en handelsträdgård som hade med sig blommor, jord och andra tillbehör och så kunde kunderna få köpa skålar och korgar eller ha med sig egna och så göra sina julgrupper, precis som de själva ville ha dem, men inte heller det drog speciellt mycket folk.

Här på Stenstugu fortskrider julstöket i sakta mak. Det är verkligen en lyx att få ta allt i sin egen takt och inte behöva sno undan på kvällar och helger, som man fick göra när man jobbade.


Nu är knäcken klar!

Det blir något gjort varje dag och förutom knäckkokningen, så har jag varit på Klinte och handlat några julklappar till. Nu är julklappsinköpen avklarade och nu ska det bara handlas hem julmat och det tror jag att jag ska göra i morgon, för på lördag är det väl så mycket folk i butikerna att man inte kan ta sig fram och varför ska vi daglediga trängas med de lördagslediga. Jag hörde någon av mina bekanta (kan det ha varit min syster Kerstin kanske) berätta, att de hade extra rabatter om de handlade vissa tider och dagar när det är lite folk i butiken. Det tycker jag låter som ett smart sätt att få en jämnare kundtillströmning.


Jag har fått ett så fint kort från Berit.

Tack snälla Berit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gåvor & Awards, Vardag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.