Nu börjar de mogna

Idag när jag gick morgonrundan i trädgården upptäckte jag att jordgubbarna faktiskt börjar mogna. Den största och finaste är redan uppäten och den var delikat!

Jag och maken delade på den och kunde konstatera att den var mycket godare än de vi köpt från Stenhuse gård tidigare i veckan 😉 och fler har börjat rodna, så jag tror inte att jag behöver köpa några jordgubbar till midsommar. Förhoppningsvis ska det gå att få ihop någon liter om några dagar, om nu vädret inte blir alltför uselt.

Solen skiner och det är ganska behagligt ute än så länge i alla fall. Planerna för dagen är inte helt klara, men en svankoll måste det nog bli längre fram. När vi var och tittade till dem igår, reste den svan som låg på boet på sig och vände äggen och la sig tillrätta igen.

Den andra såg ut att bygga ett nytt bo? I alla fall stod den och plockade frenetiskt med tång och pinnar och hade lyckats få ihop en liten hög, men det blåste ganska mycket, så det gick inte så bra, för det mesta av tången blåste iväg igen.

Ha en fin lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur, Stenstugu, Trädgård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Nu börjar de mogna

 1. Kicki skriver:

  Inte helt fel med egna jordgubbar till midsommar.
  Vad spännande att följa svanparet som ruvar.
  Jag ska ha middagsgäster ikväll (minns inte när det hände senast). Det är uppfödarna och ägaren till Skorpans ”fästman” Caesar som kommer. De ska ställa ut honom i Avesta i morgon, men åker upp redan idag.
  Kram

 2. Morning Ingrid !

  Ungarna börjar upptäcka att det är fast de frågar också, är det där Dina,ja,och grannarna där och där och så pekar jag på Rubel och Aili.Då kanske de får vara ifred.Aili kollar hur det går med mognaden när hon kommer tillbaka efter hon varit ute med sina små fyrbenta.Det börjar komma kart.Men måste de inte polleneras?

  Tog mig en sovmorgon, från 5.50-8.05 skönt.

  Ha en fin dag först ska jag lösa Melodikrysset,skriva betalorden,och gå till Maxi

  Kram Majsan

 3. Gun skriver:

  Det bästa är nog egna jordgubbar:) Här regn och rusk:( Hoppas det klarnar till morgondagens konfirmation. Ha ett bra veckoslut.

 4. Znogge skriver:

  Då kan ni kanske skörda lagom till midsommar då? För visst smakar egna jordgubbar något alldeles speciellt.

  Ha en fin lördag!
  Kram

 5. Ama de casa skriver:

  Vad är väl delikatare än den första skörden ur den egna täppan 🙂

  Hoppas du får finväder så det blir egna jordgubbar till midsommar!

 6. Ailas skriver:

  Grattis till den första gubben! Nu hoppas jag verkligen också att de andra kommer att följa efter, för visst är de egna alltid godast.
  Jag har bara några få stånd och inga mogna ännu. Det är en sen sort, men väl värda att vänta på. De är verkligen jättegoda när de väl kommer.
  Har latat mig hela morgonen, vid datorn och i telefon… nu får jag allt sätta fart för att göra åtminstone lite nytta också!
  Önskar dig fortsatt trevlig lördag!
  Varm kram

 7. Linda skriver:

  Mina jordgubbar har inte kommit så långt, men visst är det härligt när gubbarna i den egna rabatten kommer fram 🙂
  ha en fin lördag!

 8. elisabeth skriver:

  Det verkar som om jordgubbarna är tidiga i år, var i dag och hälsade på och fick deras egenodlade, så söta och goda jämfört med de jag köpte i affären häromdagen – det klassiska förstås………… Vilken lycka ha denna jordgubbspyramid. Följer förstås svanungarnas ankomst…… Ska kolla nu vad vi tänkas kan få för väder i midsommar……. jag hinner nästan inte med internet nu för tiden…… det är så mycket man ska njuta av ute så innevistelsen blir mindre och mindre 🙂

  kram och ha en bra dag i morgon !

 9. Astrid skriver:

  Våra jordgubbar blommar nu och det är ovanligt tidigt för den här zonen.

 10. Gunnel skriver:

  Det finns väl inget godare än jordgubbar! Tyvärr har vi inga i vår trädgård, men de är tack och lov inte så dyra att köpa i affären…..men heller inte lika goda.

  • Ingrid skriver:

   Nu tar de 30:-/l här och det är överkomligt tycker jag. Vi har köpt flera gånger, för de vi har i trädgården räcker inte riktigt ännu, om man vill ha en ordentlig portion 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *