Nu börjar vi kompostera

Torsdag 3 april 2008 | 22:10 | 2&#176

Torsdagen är snart slut och idag har jag rustat i garderoberna, sorterat upp kläder, dammsugit och skurat golven. Jag känner mig ganska nöjd med att det är gjort. Egentligen skulle jag ju varit ute i trädgården, men på förmiddagen var Åke i skogen och då har han telefonen med sig för att kunna kalla på hjälp om han skulle bli i behov av det. Då kan jag ju inte gå ut utan får hålla mig inne så att jag hör om han ringer. Efter lunch var jag i alla fall ute en liten vända, för Carina och Bosse behövde hjälp med att få Ludde rastad. Så en liten promenad blev det i alla fall. Vädret har varit hyfsat, lite disigt och grått emellanåt, men skapligt varmt, runt 8-10 grader.

En vända på Klinte tog jag när jag ändå var ner vid Bosse´s och då passade jag på att åka ut på Snicken och köpa en kompostbehållare. Nu ska vi bli miljövänliga/plånboksvänliga och börja kompostera allt matavfall själva. Varför ska vi betala för att Gotlands kommun ska kompostera vårt avfall, när vi kan göra det själva, och dessutom på köpet, förhoppningsvis, få lite god kompostjord till rabatter och trädgårdsland. Imorgon ska vi montera behållaren, läsa instruktionsboken och sätta igång med komposteringen. Jag har redan samlat ihop en hel del som ska hamna i den omgående.

Ikväll har vi suttit och sett på Antikdeckarna på TV4+, det är ett program som jag gillar! Sedan såg jag på “Vad blir det för mat” med Per Morberg. Han är verkligen provocerande på alla sätt och vis, men skön ändå på något sätt. Förra vecka strök han över sitt långa hår med äggvitskladdiga fingrar och sa bara glatt att – “äggvita måste vara ett bra läggningsmedel!” – Undrar vad han skulle göra med all högrev som han malde ikväll, det framgick aldrig?

Nu väntar sängen på mig. Godnatt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu, TV o Video o Kultur och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *