Nu drillar lärkorna över Odvalds

Jag har väntat länge på att få höra de vackra drillarna, för lärkan brukar komma den första veckan i mars. I fredags när jag var ute och gick hördes den inte heller och jag började nästan känna oro för att min hörsel spelade ett spratt med mig, men igår, när jag tog en promenad till Stenstugu, var det lärkor över åkrarna på båda sidor om vägen.

Det är en solig och skön måndag och jag gick ut och satte mig på uteplatsen ett tag när morgonpysslet var avklarat och då hörde jag lärkor över vårt område också. Det är ett underbart vårtecken!

Söndagen var jättetrevlig! Det blåste ju lite, men jag tog mig ändå en promenad till Stenstugu, där Eva bjöd på en god lammstek och potatisgratäng till lunch och när vi ätit klart och suttit och pratat ett tag, slog hon följe med mig när jag skulle gå hem. Jag mätte upp sträckan vi gått när jag kom hem och totalt fick vi oss promenader på 8 km.

Idag måste jag givetvis ut ett tag, men först väntar en träff med en vampyr. Det är länge sedan jag varit utsatt för dem, men man vill kolla upp mina njurvärden och det får jag ju ställa upp på.

Ha en skön måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Nu drillar lärkorna över Odvalds

 1. Rigmor skriver:

  Det är något visst när man hör de första lärkorna drilla! Här brukar de förgylla morgonpromenaden numera, och jag blir lika glad varje gång. Så den dag hörseln blivit sämre så jag inte hör dom längre, ja då vet i sjutton om det blir någon riktig vår…
  Sen såg jag alla flaskor i förra inlägget…Kan man bli annat än förbannad?? Har man orkat släpa dit dom kan man gott ta med dom hem, och eftersom de är tomma så är de ju även lättare…skamligt!!
  Ha en fin fortsättning på måndagen!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Det är jättemysigt när man hör fågelsången. Nu väntar jag på koltrastarna, för ännu har jag inte hört någon i år.

   Visst är det skamligt av folk att göra så där!

 2. Kicki skriver:

  Ett härligt ljud. Jag är ju så bedrövligt dålig på fåglar att jag knappt kan skilja en blåmes från en gråsparv, men jag gillar deras kvitter 🙂
  Kram/Kicki

 3. Gunnar skriver:

  Några lärkor har jag inte sett eller hört ännu. Undrar om dom flyttar utifrån datum eller väder? Våren är annars rekordtidig här.
  Det låter trevligt med din promenad. 8 km är inte dåligt. Visst är det väl härligt med vårpromenader!

 4. Anne-Lie skriver:

  Du är duktig som är ute och rör på dig så mycket. Men visst är det härligt i solskenet. Fast blåsten kunde vi klara oss utan.
  Kram!

 5. Gerd skriver:

  Så härligt med lärkan! Jag ska bege mig ut nu också, solen börjar komma. Får greja lite inför resan. Nu ska jag lyssna på din inspelning. Ha en fortsatt bra dag och hoppas dina prover blir bra. Kram, Gerd♥

 6. Veronica skriver:

  Det är sannerligen härliga toner att ta del av, man blir glad av att höra dessa fåglar.
  Jag saknar möjligheten att lugnt och sansat kunna promenera i omgivningen, det går så dåligt att vandra här omkring, det finns inga gångvägar ute på landet och bilarna kör som ett jehu, vansinniga förare, stressade som om det inte fanns någon morgondag. Jag längtar hem till min hemort Älvsbyn så ofantligt mycket.

  Ha en skön fortsatt måndag och så hoppas jag att det gick bra hos vampyren 😀

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Gå på en hårt trafikerad landsväg är inte trevligt, men jag har haft fina promendrundor både på Stenstugu och nu här i Klintehamn.
   Det gick väldigt bra vid vampyren!
   Kram

 7. Kraft´n skriver:

  Och jag fick höra Storspoven drilla över Kronholmen.
  Ha en fortsatt bra vecka. Kram.

 8. Bosse Lidén skriver:

  Härligt med lärkor. Jag har också träffat på en vampyr idag. Hon var ovan men trevlig. Helst vill jag ha de äldre som hittar direkt. Utomhusfika verkade mysigt. Kram Bosse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *