Nu får det vara färdigbakat

Det var kallt i morse! På min termometer var det nästan -7°, men det har varit en solig och fin dag, så jag satte igång med bakningen så fort jag ätit frukost, för jag ville ju hinna gå ut en vända i dag också.

Chokladbröd och Uppåkra och så fyllde jag på burken med Schackrutor med snuttarna av de båda degarna när jag tröttnat på att kavla.

Degarna, som fått vila sig i kylskåpet i natt, var medgörliga och gräddningen gick bra. Det var bara den första plåten chokladbröd som kanske fick en aning för mycket färg. Det är svårt att grädda chokladkakor, man står där och passar och tittar, tar ut plåten, sätter in den igen och så helt plötsligt så fick den några sekunder för mycket i alla fall. Annars tycker jag ofta att det är den sista plåten man bränner. Det är som om man kopplar av när den är insatt i ugnen. Nu är jag nästan färdig!

Det fina vädret höll i sig tills jag bakat klart och när jag fått i mig lite lunch gick jag ut. Jag hade tänkt gå ner på samhället, för jag hade några ärenden att uträtta, men det var rena isgatan och även om jag hade broddar under stövlarna kändes det inte bra, så jag valde en skogspromenad i stället.

Om några månader är det nog nya hyresgäster i Barkan 900

Det är så bra att gå på Barkan, även om det är lite trist den här årstiden, men idag kunde jag roa mig med att svara på frågor. Någon hade haft en tipspromenad och lapparna satt ännu kvar. Visst räknar man till 21 i Badminton? Det var väl i stort sett det jag kunde, för inte har jag koll på världsrekord och träningsmetoder. Det var nog en idrottslärare som varit i farten!

Trevlig fortsättning på måndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Promenader. Bokmärk permalänken.

10 svar på Nu får det vara färdigbakat

 1. Znogge skriver:

  Här är det också färdigbakat nu. Vi fick se solen i dag men temperaturen stannade över nollan vilket var uppskattat!

  Kram

 2. Dina kakor ser fantastiskt goda ut! Här blir det nog bara klenäter (eller klenor, som vi säger här i Skåne) förutom pepparkakor i år, för vi ska inte vara hemma mycket i jul! Ock klenorna väntar jag med att baka tills sista veckan, för dom är absolut godast nybakade.
  Här har vi också haft frost inatt och fortfarande är det bara 1 grad varmt… Jag skulle gått ut en promenad, och det hade blivit på stranden, för det har varnats för den ”svarta halkan” här! Vi har ju ingen snö här.
  Ha det så bra, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Klenäter har jag aldrig gjort, fast jag tycker att de är goda. Pepparkakor har jag slutat baka nu när jag är ensam. Jag tycker inte att det är så hemskt gott och nöjer mig med de jag blir bjuden på.
   Kram

 3. Gunnel skriver:

  Du är enormt flitig. Jag har i stort sett allt bakande kvar. Det får bli i nästa vecka. Kram

 4. Anne-Lie skriver:

  Så kul att det var tipspromenadfrågor utmed skogsstigen du gick. Jag kan inget om badminton.
  Men dina kakor ser goda ut. Blir gott till julkaffet.
  kram!

 5. Inger Johansson skriver:

  Jag har inte börjat baka än, influensan däckade mej några dagar 🙁
  Det tar en stund att komma igen men ikväll la jag frukt i whisky till mjuka kakan!
  Det finns hopp 😆
  Goda kakor Du har bakat!
  Kram Inger

Kommentarer inaktiverade.