Nu får man hoppas…

….att alla som tänkt sjösätta sina båtar i hamnbassängen i Klinte har fått i sina båtar. I söndags när vi åkte en sväng ut på hamnen, då vi var och hämtade DN, höll man på med sjösättning för fullt. Några båtar hade redan kommit i vattnet och en stod på tur att ta sig ner i längs slipen.Nu har ett par knölsvanar intagit slipen och honan har redan fått ihop en imponerade bobale, som hon hela tiden fortsätter att bygga på


Hanen ligger mest och tittar sig omkring. Totalt orädda verkar de vara, så det är nog samma par som brukar bygga vid hamnen

Det ska bli spännande att följa de här svanarna och se om det blir något allvar av med det här boet, om det bli någon äggläggning och några svanungar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur, Klintehamn och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Nu får man hoppas…

 1. Ailas skriver:

  Fina bilder! Jag håller tummarna för att de fina tu ska få både ett hem och söta barn! Sedan är det inte säkert att det blir precis på den där platsen. Hon kanske bara provbygger lite? F ö anser jag att han ska delta!

  Ut en stund, det ska jag nu.
  Kram

 2. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Åh vad svanarna är fina och hoppas att allt blir bra för dom.
  Så gott det ser ut med hav och båtar, vilket är ett sommartecken.
  Ha ha ha, läste om ditt jobb på slottet…var får man allt ifrån:-)
  Men vad sysslar Svarten med? Äta ekorrar låter inte gott alls.
  Grönt och vackert överallt nu, men lite kyligt i luften trots solen.
  Ha det så gott!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Idag har vi faktiskt haft riktig sommarvärme, maken föredrog till och med att sitta inne och dricka kaffe. Det var för varmt ute!
   Man kan verkligen fråga sig vad som händer i hjärnan när man får såna där knasiga drömmar.
   Svarten tycker att ekorrar är smakens 😉

   Jag sitter och tittar på Eurovisionsfestivalen och måste säga att hitintills är Norges bidrag bäst, men inte är det mycket Norge i den låten.

   Kram och en god fortsättning på kvällen!

 3. Suss skriver:

  Svanar kan nog ”bita ifrån”, det är lika bra de får vara ifred. Båtarna får vänta! Jag ser fram emot bilder och rapport om hur det går för paret Svan! Kram

  • Ingrid skriver:

   Svanar kan bli riktigt elaka. När barnen var små och vi var vid stranden vågade de nästan inte gå i vattnet för svanar som låg precis intill och fräste åt dem.

Kommentarer inaktiverade.