Nu får man plocka fram gummistövlarna

Mulet, mörkt och kulet är det idag, men blidväder, just nu har vi +3°.

Igår regnadet det i stort sett hela dagen och resultatet av det milda vädret och regnet gör att det är rena vårfloden på sina ställen. Den rena vita snön är borta och det som är kvar är täckt av skal och skräp från fågelmatningen. Från ladugårdstaket har det rasat ner snö framför laddörrarna. Där innanför står traktorn, så nu håller maken på att skotta bort snön så att han kan komma in på ladan.


Jag tänkte först presentera bilden som ett vårtecken, men det är väl att vara optimistisk i överkant, för det lär väl bli mycket snö och kyla ännu innnan det är dags att redovisa Veckans vårtecken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

26 svar på Nu får man plocka fram gummistövlarna

 1. Znogge skriver:

  Stövelväder här med. Så pass faktiskt att nästan all snö är borta! Ganska skönt tycker jag.

  Kram

 2. Skatan skriver:

  Stövelväder … visst … men med broddar för det är isgata under allt vatten … och när vattnet fryser på framåt veckan. Jag törs inte tänka på det.

  Kram!

 3. Tina skriver:

  Jag håller tummarna för att gator, vägar och trottoarer hinner torka upp innan kylan kommer… För hoppas får man ju alltid ;o)

  Här regnade det oxå hela dagen igår, men det hade ju kommit snö på morgonen och den skulle skottas bort, så inte gården skulle förvandlas till en ishockeyrink ifall det frös till. Fy för den lede vad tungt det var ;o)

  Idag har vi +2 och mulet…

 4. Pia skriver:

  Här i Skåne räcker det inte med gummistövlar Sjöstövlar passar bättre Här går det snabbt som tusan från snö till sjö +5 har vi idag Och gräsmattorna syns 😀

 5. Ailas skriver:

  Visst har det slaskat, men jag tror inte riktigt på sommaren. Inte ännu. Snart blir det minusgrader och då blir det ruskigt halt. Blir säkert fler snöfall också. Men alldeles oavsett så känns det skönt att se att det faktiskt kan bli mildväder och dagar utan att det snöar…

  Vi får tala tyst om våren, så vi inte väcker vreden hos Kung Bore.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Nej, våren och sommaren lär vi få vänta på ett bra tag, men jag håller med dig, det är jätteskönt med några såna här dagar mitt i kylan. Kung Bore kommer nog att regera ett bra tag till.

 6. Åsa! skriver:

  Nog finns det hopp om vår även i år Ingrid! Det är ljusare på eftermiddagarna inbillar jag mig.

 7. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Vilken vacker header du lagt ut 🙂 Svanar är så rogivande att titta på tycker jag. Jättefint!

  Gatan här utanför liknar numer en flod, men attans så isigt det är.
  Bilarna har det svårt p.g.a av is/snövallarna som minimerat körbanan till en fil och mötet är ett elände. Dessutom skvätter det riktigt ordentligt när dom kör i vattnet 🙁 Nästan så att det stänker upp på mina redan skitiga fönster här i 1:a vån. Men fönstertvätten får allt vara att bra tag till för det är ingen idé att dubbeljobba 😉

  Nu har jag gjort min plikt 😉 Lämnat mitt lägenhetsnummer till skatteverket på deras hemsida. Vad katten ska dom med det till kan man undra. Det står någon ”luddig” förklaring om att folkbokföringsregistret måste numera ha även numret….? Det lär bli billigare och enklare att framställa statistik om hushåll .
  Tro´t den som vill!
  Nästa gång är det väl skonumret dom ska ha 😉
  Usch för denna eviga regestrering och kontroll av ALLT.

  Ha det så gott!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Nu är det verkligen blask och plask, men lugn bara, det är väl snart kallt igen. Hoppas att lite väta hinner sjunka undan i alla fall.
   Jaså, du måste registrera in lägenhetsnumret också, ja de vill ha koll på oss, men skonumret hoppas jag väl att vi slipper skicka in till skatteverket 🙂

 8. Suss skriver:

  Jag ÖNSKAR att det var dags för våren redan nu, för mig får den vara hur lång som helst. Här töar det och är skön luft, men nu ska det visst snart bli kallt igen och då blir hela stan som en enda stor skridskobana är jag rädd. De har visst gott om patienter på ortopeden för tillfället.
  Jag vill knappt gå ut, men måste ju till och från arbetet. Det får räcka för tillfället, promenera får jag göra senare. Kram!

 9. Kicki skriver:

  Det är ingen måtta på vädrets skiftningar. – 18 i fredags, -11 på lördagen, runt nollan och regn igår och idag +3 och vattensköljd glansis!!
  Jag hade en ganska obehaglig körning till Gävle tor (22 mil) i snorhalka och regn.
  Jag har varit dålig på bloggbesök under helgen, även klent på min egen blogg.
  Kram!

 10. Anki skriver:

  Ja de e nog en bit till vår ennu.
  Gillar din ladugård…sanslöst fin.

  Kramiz Anki

 11. Margaretha skriver:

  Nu ska jag bara säga: Var glad att ni inte har en afghanhund!!

 12. Hejsan Ingrid !

  Jag fick vada i en ganska djup pöl på väg hem från ändhållplatsen, gjorde sällskap med en trevlig Far el mormor med sitt barnbarn i vagn, hon hade bott i samma hus och trapp som jag bor nu.Kände flera stycken runt om kring, fler än mig t.o.m.
  Hon kände igen mig, men inte jag henne.Hon kom till Sverige -78, prata flytande svenska.Hördes inte någon brytning alls.

  Hon gillade snön också.
  Nu skulle allvädersstövlar komma till pass.Hade ett par en gång till jobbet och det frös till under dagen, så när skulle hem var det minus och stövlarna sprack, de tålde inte kylan.Gick till Eva`s sko och klaga, ja men då får de inte kallas allväders-stövlar, under 10 minus.Knäppt va!

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Jag hade också ett par allvädersstövlar för några år sedan och de läckte som ett såll.

   Nu har jag vanliga skinnstövlar när det är torrt och kallt och så får det bli vanliga gummistövlar om det är riktigt vått.

 13. Janne skriver:

  Morron! Det värsta är ju att det fryser på när det har varit milt. Det blir ju glashalt på vägen då. Men det går ju åt rätt håll ialllafall. Ha en fin dag nu !

 14. skogsnuvan skriver:

  Härligt med regn tycker jag men idag snöar det igen, så det lilla som tinade bort märks inte ens.

Kommentarer inaktiverade.