Nu flyger vi snart iväg

Efter en regnig morgon ha solen börjat skina så vackert och tur är väl det för idag ska vi ju iväg till Blåkulla – idag är det Askkällinggars dag. Enligt Allnakku skulle den dagen varit igår på Dymmelonsdagen, men det stämmer ju inte alls.

Det var väl kanske en konstruktion för det har ju kört ihop sig den här dagen. Det är ju inte bara Skärtorsdagen utan också första april, eller Karnåbeldagen, som i Allnakkus facit presenteras så här:

En karnåbel är en skälm och bedragare, en riktig luring, och det är bara första april som karnåbeln i oss får släppas lös.

Vi fick ingen DN idag, så vad de har som aprilskämt vet jag inte, men i GA tror jag mig har förstått, att ett reportage om att all undervisning på Gotland ska läggas om till distansundervisning, måste vara ett aprilskämt. Reformen ska vara genomförd år 2015 och samtliga barn ska från förskoleåldern utrustas med bärbara datorer. Hemkunskapsundervisning ska t e x bestå av att barnen ska få se på program typ ”Äntligen hemma”.

Nu är vi redo att ge oss av, jag och Svarten. Grållen är så mesig så han vågar inte, utan får stanna hemma och hålla husbonden sällskap. Vi önskar alla som tar till kvasten idag en riktigt trevlig färd!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *