Nu har jag bokat

I juli 2004 var Åke och jag med Karlssons Buss på en resa till Norge (vill du läsa om den kan du göra det HÄR) och jag har alltid längtat efter att få åka dit igen, för jag tycker att Norge är ett helt fantastiskt land med så otroligt mycket vackert att titta på.

Igår kväll satt jag och tittade efter bussresor och då fick jag se att Karlsson kör till Norge i år igen. Och inte alls samma sträckning som den vi åkte sist. Anmälningstiden hade gått ut, men jag mailade till dem och efter ett par telefonsamtal fick jag bekräftelse på att jag har en plats i bussen.

Resan är på 7 dagar och presenteras i korthet så här:

En resa som bjuder på massor av härlig, vacker natur. En halvdag ombord på Hurtigrutens fartyg, vi får åka längs Atlanterhavsveien och besöka Trondheim och som avslutning ett besök i Sunne i Selma Lagerlöfs spår.

Jag ser verkligen fram mot det här, även om jag samtidigt känner mig lite orolig för hur det kommer att bli att åka ensam, men jag måste ju våga mig ut på egen hand och förhoppningsvis är det någon eller några med på bussen som jag känner sedan tidigare. Så har det i alla fall alltid varit förut när vi gjort bussresor.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Det blåsiga och lågtrycksbetonade vädret fortsätter, men vi har haft ganska soligt i alla fall. Jag tog mig en promenad till Stenstugu på förmiddagen, där Eva bjöd på lunch och sedan körde mig tillbaka till Klintehamn. Några säckar jord fick jag hjälp med också, som nu står i förrådet, så nu kan jag handla hem mera blommor 😉

Dagens ordspråk är inte så pjåkigt:

En pessimist ser en svårighet i varje uppgift. Optimisten ser en uppgift i varje svårighet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Glädje, Stenstugu och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

28 svar på Nu har jag bokat

 1. Malin N. skriver:

  Så trevligt! Välkommen till Norge! Du hittar säkert någon att prata med på bussen, ska du se. Hoppas du får en riktigt trevlig resa!

 2. Ailas skriver:

  Hej! Jag gratulerar till beslutet att åka på en resa! Det är bekvämt att färdas i buss och nog kommer det att finnas sällskap, det behöver du inte oroa dig för.

  Vi har haft en del solglimtar och jag hann med lite arbete i trädgården innan det kom en rejäl regnskur. Det är mulet nu också, men nu är det ändå kväll så det gör inget. En ny dag i morgon, vi får se hur det blir då!

  Det har hänt ganska mycket i Tankerummet, kika gärna in… med någon Gotlandsbild eller annat. 🙂

  Önskar dig en trevlig kväll!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Tack Ailas! Det ska bli riktigt skönt att få komma iväg ett tag.
   Du får ursäkta att jag inte är aktiv på Tankerummet, men jag kommer liksom aldrig igång där på riktigt. Nu har jag försökt vara lite aktiv på FB ett tag.
   Ha en fin kväll du också!

 3. Anne-Lie skriver:

  Önskar dig en härlig resa till Norge. Ett bra initiativ du tagit.

 4. Znogge skriver:

  Så trevligt att du har bokat en resa! Jag tror det blir hur bra som helst. På bussresor lär man känna varandra på ett helt annat sätt än charter. Norge är vackert även om jag inte besökt just den delen av landet.

  Trevlig kväll!

  Kram

 5. Kicki skriver:

  Det är det jag alltid sagt, du är både stark och företagsam. Du kommer säkert få en toppenresa till Norge. Du ser säkert till att träffa trevliga människor att umgås med.
  Ha det så toippenskönt! När rullar bussen?
  Kram/Kicki

 6. eva skriver:

  det låter toppen sånt ska jag också göra när jag nli pangschis

 7. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Men så roligt för dig att få komma ut och se lite annat nu, kan behövas efter allt som varit. Detta glädjer mig verkligen!
  Jag har tittat på resrutten och den verkar ju helt perfekt. Några av platserna har jag besökt en gång i forntiden som Hamar t.ex. Norge är så otroligt vackert liksom hela Sverige, men sällan vi håller oss på hemmaplan utan det ska resas söderöver för att sola. Detta blir säker jättebra och du kan nog få reda på om det är någon du känner som ska med nu när du skriver om det här i bloggen 🙂 Kroatien såg jag fanns med och dit skulle då jag vilja resa för nu har jag sett så många fina program på TV och där är vackert som en saga.
  Låter som ett riktigt förståndigt beslut av dig. Men så är du ju en förstådig person också .-)
  Grattiskram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Norge är ju så fint och jag har verkligen längtat efter att få åka dit igen och Per-Axel Karlsson som äger företaget och kör bussen själv är så himla trevlig och omtänksam, så det här blir säkert bra 😀
   Faller det väl ut blir det säkert flera turer 😉
   Kram!

 8. Raija skriver:

  Så spännande att göra en bussresa själv. Säkert träffar du någon du kan umgås med. Norge är vackert och kul att du nu kommer få se annat än du sett tidigare. Och att få åka med Hurtigrutens fartyg i några timmar.

 9. Anita Brehlin skriver:

  Jag har varit på en sådan resa och det var helt underbart och man funderar över att man inte åker oftare när det är så nära.
  Du kommer säkert att få det så trevligt på bussresan. Man blir fort bekant när man åker på det viset så det ska du nog inte alls oro dig för. Nya bekanta kommer du säkert att få. Så kul för dig. Lycka till

  • Ingrid skriver:

   Det är ju så behändigt när allt utgår från Gotland, det är bara det att man ska vara i Stånga 05.05, det blir tidigt uppstigning, men det får man ta…..

 10. Lambergsfrua skriver:

  Sort grattis till beslutet att boka resan – och att du fått den bekräftad! Jag är övertygad om att det finns trevliga människor med på resan, så du inte behöver känna dig ensam. ”Bussfolk” är för det mesta lättsamma och öppna. Norge är vidunderligt vackert, så du har verkligen något att se gram mot.
  Solig kram,
  Lambergsfrua

 11. Inger Maryissa skriver:

  Låter toppen med bussresan till Norge och kul att det fanns en plats kvar
  och ja, Norge är ett vackert land
  hoppas du får en riktigt trevlig resa även om det känns mycket annorlunda att nu åka ensam
  men förhoppningsvis det finns någon eller några med på bussen som du känner sedan tidigare
  annars säkert nya bekantskaper knyts
  kramar

 12. Toppen Ingrid !

  Då följer jag med Dig via bloggen på den resan.

  Så tuff Du är, jag nöjer mig med att åka till Älvkarleby.
  Tyvärr har Dennis startat upp. Hoppas han lägger av med det till resan.

  Så nog är det bäst att fara själv, man behöver inte ta hänsyn till någon
  annan än sig själv.

  Kram Majsan

 13. Laila Östergren skriver:

  Vad kul att du ska ut och åka. Det blir säkert en jättefin resa. Vi har åkt flera gånger med Per-Axel och det har varit fint alla gånger. Ha så trevligt på resan. Jag följer den också på bloggen.

 14. Suss skriver:

  Den resan hade jag gärna varit med på, jag gillar Norge och har alltid tänkt på Hurtigrutten som något i fjärran som jag gärna vill prova. Inte hela vägen, men en bit och kanske bara i en riktning.
  BRA gjort att du bokade, det kommer nog att bli hur bra som helst. Du har en del trösklar att ta dig över, men jag är glad för din skull att du gör det. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *