Nu har jag bokfört och räknat färdigt

I dag måste det har regnat en hel del, för det har kommit ordentliga skurar mellan småregnandet.

Jag vaknade tidigt med förmaksflimmer, men det släppte fram på förmiddagen och det var ju tur, för i dag har SPF haft årets skördeauktion och där skulle jag ju vara med.

Alla som kom hade någonting med sig, så bordet med sådant som skulle auktioneras ut fylldes på allt efterhand. Det är ganska fantastiskt att vi först tar med oss en massa olika saker och sedan ropar in dem själva. Vi hade 90 utrop och vi var ca 30 personer som var med och ropade in dem. Pengarna ska vi ha till vårens bussutflykt.

För att stärka oss innan auktionen hade dagens kaffekommitté ordnat en härlig kajpsoppa med ost- och skinksmörgås och halvvägs i auktionen drack vi kaffe.

Kakan till kaffet var helt underbar. Tack för den Berit!

När allt på bordet fått nya ägare var det dags att åka hem och väl hemma hade jag en hel del pyssel med att räkna pengar och stämma av intäkter och utgifter. Nu återstår det att välja ut en bra bild och skriva ett referat till tidningen, men det får vänta tills i morgon, för nu är det snart dag för ”Så mycket bättre”.

Trevlig lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF. Bokmärk permalänken.

14 svar på Nu har jag bokfört och räknat färdigt

 1. Vilket trevligt och fiffigt sätt att få in pengar till utflykten! Då undrar jag bara: Vad hade du med dig och ropade du in något?
  Kram, Monica

 2. Znogge skriver:

  Som på loppmarknad! Man byter med varandra 😉

  Kram och god kväll!

 3. Lambergsfrua skriver:

  Hoppas att dit förmaksflimmer håller sig lugnt nu.
  Visst är det oftast så på den här typen av auktioner att man lämnar något och ropar in något annat – oftast mer än man själv har lämnat. Fördelen är ju att pengarna går till något vettigt och roligt.
  Önskar dig en god natts sömn och en trevlig söndag.
  Varmkram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det var lite oro i bröstet hela dagen och kvällen igår, men i dag är det lugnt igen.
   Nu har det slutat regna och man anar att det finns en sol någonstans där ovan molnen.
   Kram

 4. Skogsnuvan skriver:

  Kajpsoppa har jag aldrig smakat men skulle tro att det är gott. Jag såg också på ”så mycket bättre” och Tommy N var mycket trevligare än vad jag har föreställt mig honom. Det är ett bra program tycker jag.

 5. Gunnel skriver:

  Låter trevligt att ordna en auktion för att sedan ge sig ut på resa för pengarna. Kajpsoppa har jag aldrig smakat. Jag gillar Tommy NIlssons röst, men har kanske inte vetat så mycket om honom för övrigt. Han verkade var en mycket trevlig kille med humor. Kram

 6. Kraka skriver:

  De där kakorna ser verkligen goda ut!

  Kram

Kommentarer inaktiverade.