Nu har jag burit ut julen

Igår jobbade jag på Kupan på eftermiddagen och när jag kom hem var blogglusten inte så stor, så det blev inget tisdagsinlägg och ingen bloggvandring heller. På förmiddagen hade jag suttit och uppdaterat SPF:s hemsida, så datorkvoten för dagen var fylld.

Det var en ganska fin dag med en aning sol, men väldigt halt på vägarna. Vi har ingen snö, men det är vitt av frost morgnar och kvällar. Jag gick ner på samhället och ångrade mig nästan att jag inte tagit bilen i stället, men jag tog mig helskinnad både dit och hem.

Det är de tredje stängeln på den som blommade före jul. Det blev en lång räkel, 60 cm är den, men den är rätt fin ändå.

Vädret i dag har varit en repris av gårdagens och förutom lite lätta molnslöjor har himlen varit blå större delen av dagen. I dag har jag packat ner alla julsakerna i jullådan och burit ut den i förrådet igen. Jag tänkte först spara utebelysningen, men när jag ändå var i farten åkte den också ner. Juldukarna är bortplockade och de rentvättade ordinarie dukarna nystrukna och på plats.

Det här är första stängeln i julgruppen som jag fick av Bosse och det finns en till med en stor knopp som snart slår ut.

Nu är det i stort sett bara amaryllisen i köket och julgruppen i vardagsrummet som påminner om att det varit jul. Det känns riktigt vårligt faktiskt.

Nu borde jag ju egentligen gå ut på en promenad, men jag tycker att jag har motionerat tillräckligt för dagen, så jag sätter mig nog framför tv:n med en kopp kaffe och en saffransbulle i stället. Ryggen säger ifrån på skarpen, att nu är det nog för i dag.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Odvalds, Röda Korset, Väder. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Nu har jag burit ut julen

 1. Znogge skriver:

  Här har det varit riktigt gråväder i dag och en del av julen är fortfarande kvar. Men till helgen, då åker rubbet!

  Kram och god kväll!

 2. Efter 2 dygn med strålande sol, så är vi idag tillbaka i gråvädret! Men man får akta sig för vattenpölarna, där är ofta is under = jättehalt!
  Här är alla julsaker borta utom utebelysningarna, som får vara kvar ett tag till.
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag tänkte ju först spara utebelysningen, för den brukar få hänga med januari månad ut, men det vackra solskenet fick mig på andra tankar. Fast jag måste säga att jag saknade ljuset från slingan i kväll. 😉
   Kram

 3. Märtha skriver:

  Här har det varit lite grådisigt idag, men lämplig temperatur för utevistelse och promenad, ca -3. Lite gammal snö hänger kvar, men det mesta har regnat bort. Vill inte ha snö, eftersom jag får lov att skotta allt ensam ända fram till va 16 februari, p.g.a. makens tåoperation för en vecka sedan…

  • Ingrid skriver:

   Jag är tacksam för att vi inte har någon snö, för min granne ovanpå som brukar skotta vår uppfart är bortrest och kommer inte hem ännu på en vecka.
   Hoppas det går bra med makens tå!
   Kram

 4. Gunnel skriver:

  Så vacker din amaryllis är! Här har varit halvmörkt hela dagen, så det har inte inbjudit till någon promenad. Det fick bli lite iordningställande inomhus i stället. Sånt behövs alltid. Kram

 5. Kicki skriver:

  Jag har lovat mig själv att städa bort julen på fredag, men jag kanske börjar lite i morgon.
  Det har varit så ljusa fina dagar, om än lite kallt.
  Jag har nyss köpt en amaryllis, för ICA sålde ut dem för 10 kr. Den har bara knopp än.
  Kram

 6. skogsnuvan skriver:

  Här är det 25 grader kallt så här på kvällen och blir väl värre inatt. Det brukar det bli men det snöar inte i alla fall om man nu ska säga något positivt

 7. Anne-Lie skriver:

  Jag har plockat undan tomtarna idag, har stakar/stjärnor och slingor kvar. Få ta det en annan dag. Har ont i min höft nu när det är kallare väder, varje steg gör ont, så jag jobbar i slomotion.
  Kram!

 8. Kraka skriver:

  Du har absolut gjort dig förtjänt av kaffe och bulle. Hoppas du fick en fin kväll.

  Kram

 9. Laila skriver:

  Jag sparar mina tomtar några dagar till. Tycker januari blir kortare då. Julgranen åkte dock ut redan på trettondan för den barrade så hemskt. Katten tycker om att gå eller sitta under granen så sonen var trött på alla granbarr som hamnade i hans säng.
  Kram

 10. Elisabeth skriver:

  Så vackra amaryllisarna är! Skönt när julen blir bortstädat, men det brukar bli mörkt när ljusstakarna plockas ned. Ta det försiktigt i halkan! Kramar

 11. Åke skriver:

  Ja Knut ja… våra saker bars ut idag, allt vart nedpackat i veckan… julgranen på altanen är släckt… men med -20 får grejorna sitta lite till 🙂 Jag ser hur en fd granne (6-700m bort) cyklar runt på Gotland… ni har nästan inge snö…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *