Nu har jag sett den…

…årets första blåsippa!


Jag tog mig en promenad efter lunch och tog vägen till Klintehamn via Värsendekvior och medan jag gick där spanade jag efter blåsippor och lyssnade efter lärkdrillar.

Efter bara en liten stund fick jag se de första små ludna blåsippsknopparna för året och lite längre fram fick jag höra en lärka också. Så härligt det är när vårtecknen visar sig det ena efter det andra!

Till helgen ska jag ta en vända upp till Klinteberget, där finns det säkert massor av blåsippor redan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, Vårtecken och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

11 svar på Nu har jag sett den…

 1. Ailas skriver:

  Vilken fin bild du tagit, den ger verkligen löfte om mer… Mycket mer!

  Jag har också varit på blåsippsjakt idag, vilket går att läsa om på bloggen. Det var riktigt skönt väder idag, men det kommer förstås att blir både det ena och det andra med vädret innan vi har en riktigt pålitlig vår.

  Sotis fick följa med ut en stund idag och han gillade att jaga flygande gamla löv! Nu ligger han helt utmattad här intill mig och sover djupt.

  Trevlig kväll önskar jag dig.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Så skönt för Sotis att vara ute och jaga löv. Våra katter är så olika. Grållen är mest ute nu om dagarna och har förflyttat fågelpasset från köksfönstret till terrassen, Svarten däremot ligger inne och trycker från morgon till kväll.

   Visst blir man nästan euforisk glad när man hittar de där första små ludna blåsippsknopparna 🙂

 2. Katharina skriver:

  Vilken fin bild:).
  Det värmer verkligen gott i själen att se vårtecken. Här uppe i norr lär vi nog få vänta ett tag innan vi ser några vår blommor, än så länge ser vi bara snö.
  Önskar dig en trevlig helg
  Kram Katharina

 3. Inger Maryissa skriver:

  Så ljuvligt…årets först blåsippa..
  vad glad man blir över att våren nu är här på riktigt
  kram

 4. skogsnuvan skriver:

  Blåsippor och lärka så underbart. Jag fyller år 28/5 och då brukar jag kunna plocka den första blåsippsbuketten så du förstår att här får man vänta och vänta och så blir det hastigt vår några dagar en kort sommar som bara flyter iväg under fröjd och så är det 6-7 månaders vinter igen. I fjol blev det ingen höst utan vinter snö o kyla redan i början av oktober.

 5. Skatan skriver:

  Wow … då ääär våren här. Även om vi får behålla strumpor och skor på ett tag till …

  Kram!

 6. Åh Ingrid ! Min sippa, det var den jag var utklädd till i kreppapper,och skulle sjunga ”Blåsippan ute i skogen står ,niger och säger att nu är det vår…..
  Hade en 123min Gästbok som hette så,så när jag ville bloggen skulle heta det var det upptaget, så det fick bli vitsippan.
  Är det varmare på Gotland ? Här blåser rejält, min shoppingvagn lyfte från marken, tom alltså.Sen kom det en snöby vid strax före två.Men jag fick avstämmning, så jag hann inte med 8 över bussen.Och fick ingen snö på mig.

  Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.