Nu har jag tydligen anpassat mig….

…till normaltiden, för i morse vaknade jag vid åttatiden av att solen strålade in genom springorna i persiennen. Så jättemysigt, men det var kallt ute, bara +2°, fast temperaturen steg ganska snabbt.

Morgonkaffet tog lite extra lång tid idag, för sudokut strulade med mig, men till slut var det klart. Innan det är färdigt händer det inte så mycket här faktiskt. Jag tänkte gå en promenad på förmiddagen, men fastnade vid datorn och rätt vad det var hade klockan blivit för mycket.

I eftermiddag har jag varit i Väte på ett styrelsemöte med SPF. Det blev en trevlig stund med gott kaffe och gott kaffebröd i pausen. Vi hade mycket att gå igenom, för programmet för nästa års möten skulle planeras. Varje månad har vi ett möte och då ska det vara någon typ av underhållning eller föredrag och dessutom ska det ordnas med utflykter och studiebesök. Jag vet ju inte riktigt hur andra föreningar arbetar, men jag tror att vi är ganska aktiva och vi har ju till exempel inget uppehåll på sommaren.

Nu återstår det att skriva ett protokoll från eftermiddagen, men det sparar jag till en annan dag, för jag tror att jag har ganska bra anteckningar, så det ska nog gå att reda ut dem.

Nu är det dags för lite middag och i kväll blir det bekvämmat. En förpackning Chicken Indonesia ska sättas in i micron. Kyckling, krispiga grönsaker, ris och en läcker sås. Det kan knappast bli bättre och eftersom det är torsdag får jag ett glas vin till också.

Jag gillar kyckling och jag gillar ris, så det här är verkligen ett bra alternativ när man är ett ensamhushåll.

Däremot är jag inte särskilt förtjust i färdiggrillade kycklingar eller kycklingdelar. Jag har köpt det någon gång, men det är något med kryddningen som inte tilltalar mig. Blir jag sugen på kyckling, vill jag ha en färsk, stekt kyckling och då brukar jag bjuda in något eller några av barnen, för att få lite hjälp med den, men en sån här förpackning klara jag helt själv. 😉

Trevlig torsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF. Bokmärk permalänken.

12 svar på Nu har jag tydligen anpassat mig….

 1. Musikanta skriver:

  Vi i SPF här i Söderköping är tydligen inte riktigt lika aktiva eftersom vi har sommaruppehåll. Jag leder ju SPF-kören Sankt Ragnhild (Söderköpings skyddshelgon liksom Södertäljes) och vi ska framträda på julfesten i december. Kören sjunger julsånger och det ska bli allsång också – det brukar vara populärt. Bara gamla godingar från förr.
  Jag är tacksam om det blir några minusgrader igen så jag kan frosta av frysen. Det har jag inte kunnat göra på ett halvår.
  Kramar från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Det måste vara härligt att sjunga i kör den här tiden när kyrkorna fylls av folk som suktar efter advents och julsånger.
   Jag har en självavfrostande frys, så jag slipper tänka på sådant.
   Kram

 2. Den där har jag ätit. Utsidan stämmer inte med insidan.
  annars är den rätt så god. med lite sting i.

  Idag kom, en sådan här solig och skön dag igen.
  Morgnar och kvällar är värst när kylan svider
  i skinnet får man sjunga sig varm.

  Hoppas att allt är bara bra med dig.
  Jag hankar mig fram,, har j börjat laga mat.
  Så jag planerar och funderar o.läser i kokböckerna.

  Tänk att man kan glömma att laga mat

  Kram Mi

 3. Kraka skriver:

  Jag har aldrig problem med tidsomställningar, inte ens när jag reser. Senast reste vi över 11 tidszoner och det ger ju en rejäl tidsförskjutning.
  Färdigmat är praktiskt. Ett år levde jag bara på Findus och Dafgård på jobbet. Alla var så oroliga för mig att jag skulle bli sjuk. Men det är minsann ingen dålig mat!
  Nu har jag lagat massor med mat under mina hemmaperioder och just nu har jag en stor gryta potatis på spisen som ska bli delinnehåll i pyttipanna imorgon.

  Hoppas du får e nfin kväll!

  Kram

 4. Agneta skriver:

  Kul med möte och att dra upp riktlinjer för kommande event! Stenograferar du? Jag gjorde det en gång i tiden och fortfarande är det vissa ord som jag förkortar med stenografi, mycket t ex. det är så behändigt när det är stenograferat! Och jag tänker tecknet också!
  Gott med kyckling men jag håller med, dom färdiggrillade är så där, jag vet inte vad dom har på för krydda, nån universal så det smakar varken ditt eller datt, har bara en konstig eftersmak!
  Agneta kram

 5. Har aldrig gillat och förstått vitsen med här med tidsomställningen, kunde få vara sommartid året runt tycker jag. Ja, det kunde få vara sommar året runt faktiskt….. 😉
  Vi fick upp dom överväxta astrarna med gemensamma krafter igår. Det är inte klokt vad växter kan bli stora under jord! 🙄
  Jag rensade också av sex av dom tio pallkragarna och ska fortsätta idag. Dessutom ställde jag in tre växter för vinterförvaring i ”holken” (gamla soprummet). Idag ska jag göra iordning resten av pallkragarna och så ska Rolle få tömma två jättekrukor vi har på altanen – sen är det klart inför vintern. 😥
  KRAM och trevlig helg!
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag håller helt med dig. Jag tycker också att det borde vara sommartid året runt.
   Idag har ni i alla fall haft tur med vädret, för det har varit jätteskönt.
   Kram och trevlig helg själv!

 6. Lambergsfrua skriver:

  Vi har ite haft några större problem med tidsomtällningen i höst, men tycker att vi kunde ha sommartid året om. De här tidiga och mörka kvällarna gör ingen människa glad. Hellre lite mörkare på morgnarna – jag i alla fall sover – he he 😉

  Det är inget fel att ta till lite halv- eller helfabrikat till middag ibland, när lusten och fantasin tryter. Grillad kyckling har vi inte köpt på evigheter ( om man med evighet menar si så där ca 20 år), däremot kycklingfiléer, som vi tillagar på olika sätt. Som igår, då vi bjöd barnbarnet på Flygande Jakob. Mycket uppskattat och gott.

  Jag tror att din SPF-förening är mycket livaktig jämfört med många andra, t.ex. Karlstad. Vi har flera i stan och vi valde den som ligger närmast oss, men det var kanske dumt. Vi har inte heller kommit oss för att byta. Min väninna i Strängnäs har fullt program hela tiden verkar det som och det är väl så det ska vara. Men som alltid i sådana här sammanhang kräver det eldsjälar, som orkar och vill.

  Så vackra blommor du visar. Tänk att det blommar så fint fortfarande fast det faktiskt är den sista oktober idag.

  Nu önskar jag dig en riktigt skön fredagkväll.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag gillar att laga mat, men som sagt, ibland är det bra med färdigmat och om man dessutom tycker om det så är det ju ett alldeles utmärkt alternativ när man är ensam.
   Ännu har vi inte haft så mycket frost, så det är många blommor och växter som ännu är fina. men det kommer säkert när som helst.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.