Nu har jag…

…fått något att titta på när jag sitter och dricker mitt morgonkaffe. Förvånansvärt orädda är småfåglarna och de bryr sig inte alls om att jag bläddrar med tidningen eller smyger fram till fönstret och fotograferar dem.
Det stryker omkring stora flockar med småfåglar här i området och blåmesar, svartmesar, bofinkar, pilfinkar och så givetvis talgoxar har testat mitt matställe och godkänt det.

Natten har varit lugn, utan några fåniga drömmar, men jag vaknade ganska tidigt, fast det gör ju inte så mycket. Jag låg så länge det kändes skönt i sängen och sen gick jag upp.

Det är verkligen skönt att man kan göra precis som man vill utan att behöva tänka på att man har några tider att passa och skulle jag bli sömnig fram på dagen är det ju ingenting som hindrar att jag lägger mig på soffan och slumrar en stund.

Idag är det mulet och blåsigt, men jag ska nog ta mig en promenad ut på samhället lite senare. Man måste ju röra på sig lite!

Dagens ordspråk:

Den som lyssnar i smyg får höra sanningen om sig själv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur. Bokmärk permalänken.

28 svar på Nu har jag…

 1. Maj B Berggren skriver:

  Jag har också börjat mata fåglarna efter att ha varit tveksam. Vi har en del råttproblem här i området och att mata fåglar är väl inte så bra kanske men otroligt trevligt att se de små fåglarna. Hos mig kommer bla skator också men trots att de ju också är hungriga så skräpar de ner ohyggligt genom att sitta i flockar på hustaken….så dessa brukar jag ”knacka på fönstret åt”….
  Vilken fin ”fågelmatare” du har. Är det lampa i också? Köpt var?//M 😀

  • Ingrid skriver:

   Det är en solcellslampa i den, inköpt per postorder från Homeshop.

   I sommar har jag haft penséer i behållaren och mindre amplar med petunior har hängt på krokarna. Mycket praktiskt när man inte har någon annanstans att hänga dem. 😀

 2. ingmarie skriver:

  ja nu ska man nog börja mata dom små fåglarna, får ta hem lite mat….ha en fin dag

 3. Ailas skriver:

  Tack för påminnelsen! Måste också göra i ordning fåglarnas matplats. Frön har jag hemma, men det behövs ju lite mer.

  Solen skiner, skall också ut en stund.

  Kram

 4. Gerd skriver:

  Här skiner solen, nu blir sinnet ljusare för en stund, jag har känt mig lite ruggig, det är väl efterdyningar sedan några regniga vandringsdagar……
  Så fint du har det, fåglarna måste ju bara trivas hos dig! Och visst är det skönt att göra det som faller en in! Kram Gerd♥

 5. margareta wårenius skriver:

  oerhörd trevlig att bli hälsad i sköna morgonstund av småfåglarna utanför köksfönstret. Ivarjefall lett trevligt lite sällskap vid kaffekoppen! Tänk så bra vi pensionärer har det, varmt och skönt inne och kafffet doftar. Läste att f d svenskemigranter i sydeuropa återvänder till Sverige, då det har blivit otrygg och dyrt.

  mw

 6. Inga skriver:

  Jag hitta din sida via Inger Mariyssa…Jag tyckte om vad jag läst..din sida om din man var fin….
  Jag återkommer!
  Kram Inga

 7. Kicki skriver:

  Kära nån, jag har inte hälsat på hos dig sen i lördags. Vilken storhandling du gjorde på auktionen, men så såg det ut att finnas mycket att bjuda på också.
  Du och dina drömmar 😉 , men besvärligt om din tinitus ska störa dig så du väcks av det.
  Berra kan höra musik fast ingen radio är på, och det beror på hans tinitus.
  Fin upphängning för fåglarna. Jag vågar inte mata några, det är så himla mycket katter häromkring. Det räcker att jag har en del av dom gående in under vår utbyggnad och använder som toalett.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Det är samma upphängning som jag hade till petuniorna när ni var här.
   Här är också mycket katter, men den värsta, Tussilago, får inte gå ut på dagen. 😉

 8. Raija skriver:

  Vilken fiffig ställning du har för all fågelmat. Jag har inte kommit så långt än, men det är verkligen på tiden, för fåglarna har börjat dyka upp och kika efter fågelborden.

 9. Gunnel skriver:

  Vilken tjusig fågelmatare du har! Den är betydligt snyggare än alla andra jag har sett. Det är kul att sitta och titta på de olika fåglarna som dyker upp nu. Kram

 10. Skogsnuvan skriver:

  Här är det 100 tals fåglar av alla sorter som äter mig ur huset nästan men dom är verkligen roliga att titta på. Nötväckan och talltitan är tama och går att mata ur handen och inte bryr dom sig om att man tittar ut genom rutan. Jag pratar med dom och dom känner igen min röst och kommer och sätter sig på mina armar så snart jag kommer ut.

  • Ingrid skriver:

   Nötväckan gillar jag också, men den har jag inte sett här ännu.
   Tama småfåglar är det nog inte så många som har, då ska man nog vara en Skogsnuva. 😉

 11. Men oj så trevligt det ser ut.

  I Forsytian har gråsparvarna hittat talgbollen, men inte i
  syrenen. Kan ju inte vara för nära, för de åt ju ur askkoppen
  på blecket för några år sedan.
  Kanske bäst att fråga på fastighetskontoret var jag får mata.
  Ute på gräsmattan får jag nog inte ha det ifred för barna, de som
  ska förstöra för andra.

  Härliga sportlov.
  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Här var det sportlov förra veckan, så här går barnen i skolan igen.

   De är så söta mina små grannbarn när de marscherar iväg på morgonen. 😛
   Kram!

 12. Viola skriver:

  Fem månader har gått sen jag senast skrev och kommenterade på bloggen. Nu känns det roligt att börja igen.
  Visst är det trevligt med fåglar och fågelbord. Jag bor på 3:dje våningen i jämnhöjd med träkronorna. Där bygger skatorna bo när det börjas våras.
  Javisst är det skönt att kunna disponera dagen hur man vill. Just nu tar jag det lugnt och försöker komma igen. Jag har blivit biten av en fästning och och den rackaren såg till att jag fick neuro -borrelia. Jag skriver om det i min blogg.
  Nu ska jag lägga mig och läsa en stund. Ska välja en ny bok, får se vad det blir, jag har lite att välja mellan.
  Ha det bra.
  Kram Viola

 13. Ett sådant fint fågelbord – klart att fåglarna trivs där! Och det är ju den tiden på året nu då de gärna ser att människorna hjälper dem hitta mat.

 14. Suss skriver:

  Du är duktigare än jag att fotografera fåglar. Jag får öva lite mer. Visst är det roligt att titta på dem när de kämpar för att komma först till maten. KRAM

Kommentarer inaktiverade.