Nu kom jag på det!

Natten har varit lugn och jag vaknade pigg och utvilad. Det är skönt att det är svalt om nätterna, för då sover man gott. Jag gick ner i köket och efter att ha sagt godmorgon till maken och katterna, satte jag mig vid köksbordet, hällde upp kaffe och började bläddra i dagens GA. När jag lyfte blicken och tittade ut över trädgården, dök helt plötsligt morgonens lätt förvirrade dröm upp.

Ser du de där två pinnarna på bilden? För några år sedan när vi skulle bygga hästboxar i ladugården skulle det också tillverkas galler mellan boxarna och sonen, som är en handlingens man, tog järnstänger och kapade av dem, i vad han trodde var lämpliga längder.

Nu visade det sig att hästägarna ville ha mycket högre galler, så det fick tillverkas nya och längre stänger.

De där som blev över har jag använt i trädgården till allt möjligt. De är lätta att banka ner i jorden och rostiga som de är ser man inte så mycket av dem. Just nu har jag satt plankor mot en rabattkant och och mot trädgårdslandet för att hålla jorden på plats och plankorna har jag fixerat med de här järnstängerna. Stödpinnar för växter fungerar de alldeles utmärkt som, för att inte tala om så bra de är att göra små staket av. Man sätter pinnarna tätt och trär i ett snyggt rep och vips har man gjort sig ett staket.

Det var de här järnstängerna som drömmen handlade om:

En mycket upprörd, för att inte säga arg, man störtade in i köket. Jag kommer inte ihåg om det var en främmande karl eller någon bekant.

-Hur i hela friden kan du vara så dum att du sätter järnpinnar i marken, skrek han. Fattar du inte hur farliga de kan vara, tänk om någon snubblar på dem.

Jag försökte förklara varför jag gjort det, men han lyssnade inte på mig utan fortsatte skrika.

-Har du satt järn ute i åkern också? I så fall kan jag inte göra någonting där!

Sedan störtade han ut och drömmen var slut.

Var kommer sådana här drömmar ifrån? I och för sig hade han väl rätt och någonstans i mitt undermedvetna finns väl kanske några tankar åt det här hållet. Skulle någon ramla över dem kunde det ju gå illa. Heller kan det helt enkelt vara så att det har att göra med filmen jag såg igår kväll? I Morden i Midsomer var det en läskig scen där en man blev spetsad på en vevstake. Så är det nog! Eller behöver jag kanske en shrink?

Solen skiner och det ser ut att bli en härlig sommardag idag också. En dag som vi ska försöka njuta av och ta vara på på bästa sätt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Känt, Nostalgi och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Nu kom jag på det!

 1. Znogge skriver:

  Vårt undermedvetna kan plocka fram mycket ur minnet när man får hjälp på traven som då av en film. Kanske läge att ta bort spetten 😉

  Kram

 2. Kicki skriver:

  Jag minns nästan aldrig mina drömmar, men häromnatten drömdre jag faktiskt att jag körde lopp igen (och vann). Drömmen var så tylig att jag kunde berätta hela för Berra på morgonen. Jag hade kört ut med klumpiga lovikavantar på händerna, men dom hade jag kastat av mig in på publiken för att kunna hålla i tömmarna ordentligt.
  Kram/Kicki

 3. Gunnel skriver:

  Haha! Ja, de där deckarfilmerna kan sätta griller i huvudet på vem som helst.

 4. Ailas skriver:

  Haha, bra… det är inte bara jag som håller på med galna drömmar!
  Otroligt fin bild, förresten!
  Fortsätt nu och njut av dagen, glöm ej att lata dig också.
  Här blir det en liten lunchbjudning under parasollen, ska bli kul!

  Kram!

 5. Gun skriver:

  Man blir förvånad många gånger över drömmarna:) Njut av värmen och dagen:)

 6. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Den scenen var mer än otäck i Midsomer i går så där finns det säkert en koppling till din dröm. Men det är ju som du skriver, skulle olyckan vara framme, om du ska rensa bort något, så kan det gå riktigt illa om du tappar balansen.
  Lite lurigt också att dina järnspett inte syns ordentligt bland alla vackra blomster så man blir uppmärksammad. Idén om staketet var ju toppenbra 🙂
  En o annan fågel kommer säkert att hitta vägen till spetten där dom kan sitta utan risk för att bli upptäckta.
  Ha det skönt!
  Kramen, Agneta

 7. Inger Marianne skriver:

  Hejsan!
  Ett litet tips, sätt petflaskor över rören då kan varken djur eller människor göra sig illa.
  Ha en skön sommar.
  Ime

 8. Eva Henriksson skriver:

  Den springande punkten med drömmar är att fråga sig vilken sinnesstämning du hade i drömmen…Det minns jag från vår drömberättargrupp. Var det ångest eller välbefinnande. Det är viktigt. Var du rädd för den ilskna mannen?

 9. Rosita skriver:

  Det var troligen sviter av Morden i Midsummer som satte igång drömmen,riktigt otäckt.
  För min del så räcker det med att höra signaturmelodin för att ”komma i skräckkänsla”
  men jag gillar serien,då vet man dessutom att sommaren är här!

 10. Hejsan Ingrid !
  Nu fick Du mig att dra på smilbanden, det där med drömmar, blir man aldrig klok på.Men det är nog mycket vad man ser på teve.
  Apropå den, så kan och ska jag se/höra på nya Allsången med Måns på SVT24 Kl.20.00.
  Tänkte jag skulle berätta vad jag var med om idag.Men det kan bli ett inlägg i morgon.
  Den här bussresan som förhoppningsvis blir av, men när det vete katten, ska leta på Björks resor.Vill se något givande.Och vidga mina vyer.Fast det gör jag ju genom bloggandet.

  Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.