Nu måste jag erkänna…

…att jag har sett 41 avsnitt av den turkiska serien Lögnen, som går i SVT2 varje vardag 19.30-20.00 och jag begriper fortfarande ingenting. Jag bestämde mig efter de första avsnitten att ”slik skit” (Åkes uttryck om värdelösa tv-program) inte var något att se och talade även om det för mina bloggvänner, men ändå har jag fortsatt att se eländet.

Jag vet faktiskt inte varför? Kanske är det musiken? Ledmotivet är väldigt fascinerande och annorlunda och har jag hängt med så här länge kan jag ju fortsätta att se de sista avsnitten också. Nu är det bara åtta kvar.

Språket ska vi ju bara inte tala om, där förstår man inte ett ord. Sen säger de inte någonting till en person utan att börja med förnamnet på den de tilltalar. Man säger ingenting till Aylin, utan att börja meningen med Aylin!…. En fördel med det är att jag i alla fall har lärt mig vad alla personerna heter. Fast persongalleriet minskar i omfång, för man är flitig med pistolen.

Alltihop är väldigt rörigt och konstigt och ”slik skit” sitter jag och ser fem kvällar i veckan. Nu är jag lite nyfiken på om det är någon mer än jag som ser den här serien??

Dock har jag inte fallit så djupt att jag tittar på Hela Sveriges Fredag utan på TV:n larvar sig Eddie Murphy i filmen En Prins i New York just nu och sen ska jag titta på Skavlan. Nyamko Sabuni ska vara gäst och det är ju passade den här Kvinnfålksdagen.

Ha en fin fortsättning på kvällen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

32 svar på Nu måste jag erkänna…

 1. Louise skriver:

  Har inte en aning om vad det är för serie, men jag kan förstå känslan av att fastna med ”slik skit” … hihi
  Även om jag inte följer en enda serie så hamnar jag ofta i situationen att jag sitter son stirrbligar på ”slik skit” (härligt uttryck. Det ska jag försöka komma ihåg). Och precis som du så begriper jag inte ett ögonblick varför jag inte byter kanla … eller helt enkelt går därifrån och gör något nyttigare …
  Kan det vara så enkelt att det är skönt att bli helt ”tom i bollen” ibland. Jag tror faktiskt det … 😀

 2. jam45 skriver:

  Ingen aning om vad du tittar på för ”shit”……och såg några min på ”Fredag…” i ettan. Oj, vilket flam o trams!
  Skavlan däremot var bra och jag har nog aldirig sett NS så bra i tv någon gång. Oh dessutom så jättesnygg ikväll med makeup mm. Intressant kvinna och jag tror nog att vi får se något om Fredrik och henne framöver…..

  • Ingrid skriver:

   Nyamko Sabuni är verkligen en stilig kvinna och hon har gjort ett bra arbete som integrationsminister. Det är bara att hoppas på att hon kommer tillbaka till politiken.

 3. Agneta skriver:

  God kväl, Ingrid!

  Ha ha ha, sådant har jag också varit med om. Satt som klistrad varje dag och glodde mina ögon trötta på en serie som var rena rama smörjan men kunde liksom inte låta bli och fråga mig inte varför, för har ingen aning.

  Den turkiska serien har jag faktisk läst om men inte sett.
  Vissa program är ju ”älskar-att-hata” och rent omöjliga att låta bli att se, så du får väl följa serien till ”the bitter end”.

  Jag fastnade för SVT2 20.00 och programmet om Birgitta Stenberg och hennes liv och det var en intressant tillbakablick med möten hon hade med vänner sedan 60 år tillbaka.

  Såg nu en snutt av Skavlan och så har jag zappat till TV3 och galan där. Ett dattande hit o dit alltså, men hoppas på en trevlig timma i sällskap med Sherlock Holmes 23.00 som alltid är ett säkert kort.

  Ser att du läser en bok av Nora Roberts och hoppas den är bra.
  Den jag läste av henne heter ”Röd Lilja” och var den 3:e i en trilogi, men det var en romantisk historia och så var det någon ande som tog en kvinna i besittning ibland och det var trams alltihop. Men hennes deckare kanske är bättre så det ska bli intressant att få din recension.

  Kallt i dag igen och det verkar som vintern är på väg hit och minusgrader mitt på blanka dagen och svinkallt om natten.

  Ska bli härligt att få återse det vackra magnoliaträdet som du brukar visa upp här och som jag både längtar efter och njuter av varje år 🙂 Har aldrig sett något i verkligheten så det är en godbit för mig. Tur att det finns goa nätvänner som delar med sig av ögongodis 🙂

  Så roligt för dig att få ha barnbarnet för dig själv och lära känna honom utan att mamma finns i närheten. Man får liksom en annan kontakt och uppfattning då. Men att han klarar sig helt ensam på gården är otroligt och antar att du håller ett vakande öga 😉 Utan varken språket, kompisar eller föräldrar kan det vara riktigt tufft så det är allt gott att ha mormor i närheten!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Ja, du! Det blir en hel del zappande för att hitta något att förströ de där kvällstimmarna med.

   Det här är den första boken av Nora Roberts som jag läst och jag är väl inte direkt helfrälst. Hon verkar massproducera böcker. På försättsbladet står det att hon skrivit 190 st och då kan man väl ganska raskt utgå ifrån att det är rätt lättvikigt gods.

   Jag hoppas att jag ska kunna ta några foton av det mäktiga magnolieträdet när det står i blomning också. Det brukar stå i tidningen när det börjar blomma.

   Jodå, jag har kontakt med Gaetano, men han är en väldigt social kille och har fått flera kompisar i skolan och igår kväll var han bjuden på fest till en i Visby. Ett par gånger i veckan kommer han ner till mig och äter middag, så att både han och jag får lite klok lagad mat.

   Hoppas att du får en fin helg Agneta!
   Kram, Ingrid

 4. Lambergsfrua skriver:

  Ja du Ingrid, det där är ett lustigt fenomen, som är svårt att förklara. Man vet och tycker att det är ”slik skit” och tittar ändå. Här sitter vi och glor på Farmen och har då gjort i en massa avsnitt måndag till fredag. Nu har vi kommit till sista veckan och tycker mitt i alltihop att det känns ganska spännande. Vad är det för mekanismer som får oss att gå i gång på ”slik skit” kan man ju undra. Jag har sett programpunkten Lögnen, men hoppade över den mest p.g.a. språket. Jag blir bara trött i knoppen av att inte fatta ett enda ord av det, som sägs.

  Nu ska jag ta en säng på ryggen och önskar dig god natt.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Farmen har jag inte sett ett enda avsnitt av. Jag nöjer mig med ”Bönderna”. Enda gången jag sett Farmen var när det var en gotlänning med och han vann det årets upplaga.
   Hoppas att natten och sömnen blev god!

 5. Inger Johansson skriver:

  Nej, inte tittar jag på ”slik skit” men Sabuni har jag tittat på och hon var ingen ”kattskit”, kan jag säja ❗
  Kram Inger

 6. Pia skriver:

  Den tiden på kvällen tittar jag på gamla repriser av Home or Away eller Escape to the Country. På 8:an. Har sett dom förut, men tittar ändå. Samma lika. Tror det är som Louise skriver – det är skönt att tömma bollen.

  Såg Nyamko Sabuni. Fler såna kvinnor till folket! Hos Skavlan var hon rent rolig och jag njöt i stora drag. Väck med Jante!!!

 7. Jah Hollis skriver:

  TV kan ha en märklig dragningskraft. På den tiden, rätt länge sedan nu, jag hade TV kunde jag sitta uppe på nätterna och kolla urgamla repriser på Kojak och liknande i stället för att gå och lägga mig. Nu skulle jag ju kunna gå in och kolla SVT via min dator, men gör det inte. Ändå sägs det att jag ska betala licens bara för att jag skulle kunna titta på TV. Rena fogdementaliteten tycker jag. Bättre då att skippa licensen och skattefinansiera alltihop. 8)

 8. Kraka skriver:

  Jag såg först aavsnittet och utgick från att det var för att jag var trött som jag tyckte det var rörigt. Hade sedan tänkt se om första avsnittet och därefter följa serien, men det har inte funnits tid för det. Skönt, nu vet jag att jag inte missat något! 😀

 9. Skogsnuvan skriver:

  Nej jag har faktiskt inte sett den men jag har stundtals tittat på en massa annat konstigt som jag fastnat framför fast jag inte alls gillar det, bla reprisen på lyxfällan där jag mest retat mig på att dom har så stora inkomster och ändå inte kan klara sig. Skamligt, det vore en sån som jag som skulle behöva hjälp med ekonomin. Undrar hur dom skulle lyckas få ner mina utgifter. DET vore minsann en utmaning för dom.

  • Ingrid skriver:

   Lyxfällan ser jag också ibland och precis som du reagerar jag på hur oansvariga folk är och hur de ställer till det för sig trots bra inkomster.
   Du får anmäla dig till programmet!!

 10. Raija skriver:

  Kvällarna orkar man ofta inte annat än att titta på TV, så det blir en hel del mindra bra program man hinner se. Jag väljer att titta på Ett hus på landet, som jag tror går på 8:an. Nästan varje dag kikar jag på det.

 11. Jag ÄLSKAR TV-serier och dokusåpor, men…den här turkiska släppte jag direkt efter att ha sett bara några minuter. Inte min typ av TV alls! 🙄
  Däremot Farmen följer jag slaviskt trots att min gubbe retar mig högljutt och inte kan vara i samma rum ens!! 😳
  Men…ibland blír det lite många serier, så Molanders som jag också har försökt följa har jag nu missat dom två senaste avsnitten av. Har inte ens hunnit titta på dom på SVTPlay. Förmodligen är programmet inte tillräckligt bra, spännande, annorlunda, välspelat, intrigant osv. för att man ska bli tillräckligt intresserad, men jag ska försöka titta lite nu i helgen. 🙄

  • Ingrid skriver:

   Farmen har jag inte sett ett enda avsnitt av och inte Gladiatorerna heller. Molanders har jag dock försökt se. det finns på SVTr så det kan jag se när jag vill.

 12. Znogge skriver:

  Har inte sett ett enda avsnitt men så ser jag inte så mycket på TV heller. Ibland blir man dock sittande. Av gammal vana på något vis…

  Kram

 13. Laila Östergren skriver:

  Lögnen har vi inte alls tittat på. Trots att vi i stort sett alltid är hemma så tar det emot att binda upp sig för att se någon serie. Ofta tittar vi på kunskapskanalen och olika naturprogram.

  • Ingrid skriver:

   Jag har Telias digitaltv och då har man SVTr och kan se de här serierna precis när man vill. Så man behöver inte alls binda upp sig för en viss tid.

 14. Sylvia skriver:

  Nu har jag inte sett den serien men visst kan man fastna för ”slik skit” Vem satt inte som fastnaglad framför TV på 80 -talet när de sände Dallas, Dynasti, Falcon Crest, …Herre min ge om man missade ett enda program. Hela Sveriges Fredag tycker jag är rent bedrövligt att de kan sända ett sådan skitprogram. Konstigt att kändisar och även en del riktigt bra personligheter nedlåta sig att vara med där.
  Nyamko Sabuni tjusig kvinna och intressant att lyssna på och säkert får vi se mer av henne i maktens korridorer framöver 🙂
  Må gott Ingrid och ha en Trevlig helg. / Kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Visst kan man fastna i en serie fast man egentligen inte gillar de något vidare.
   ”Hela Sveriges Fredag” är bra för hemskt. 🙁
   Ha det så gott själv!

 15. Inger Maryissa skriver:

  Jo, jag brukar titta på denna serie: Lögnen och tycker det är kul med lite annorlunda serier / filmer
  inte bara de vanliga amerikanska…
  kram

 16. Marie skriver:

  här på facebooksidan kan du kommentera om serien med massa andra som gillar Lögnen http://www.facebook.com/pages/L%C3%B6gnen/395553767196910

Kommentarer inaktiverade.