Nu måste vi få till lite julstämning

Lördagen den 8 december 2007
6 grader varmt.

Det regnar och det regnar. Nu har det hållit på oavbrutet i flera dygn och åkrarna står blanka av vatten och alla diken och kanaler är fulla till brädden. Idag gav vi upp hoppet om att komma ner i skogen och få hem en gran så vi åkte till Levide och köpte oss en. Det är väl fusk att köpa gran, men ibland får man ge avkall på traditionerna. Vi har ingen bra mark för gran, så det är knepigt att hitta någon i våra skogar och nu när det regnat så mycket är det svårt att ta sig fram där.

För att få till lite julstämning i det här gråa och trista vädret, så har vi varit på två olika julmarknader idag och fått lyssna på julsånger och träffat en massa trevliga människor. Det bästa med att gå på marknader här i hemtrakten är just att man träffar en massa bekanta, som man inte sett på länge. Idag stötte vi på ett par som var med på en bussresa vi gjorde till Gardasjön påsken 2003.

Det första stället vi besökte var Robbjens Gård och där var det en sångkör ackompanjerad av dragspel som underhöll. Själva försäljningen var i ladugården, men man kunde gå in i det gamla boningshuset och dricka kaffe.

Nästa ställe var Rondo i Klintehamn där Lions hade sin traditionella julmarknad och där var det en hel orkester med duktiga musiker i olika åldrar som spelade julmusik.

Nu har vi just druckit vårt eftermiddagskaffe med saffranskaka och tända ljus, maken sitter och ser på lördagsfotboll och jag sitter här vid datorn och “knappar”. I morgon har vi redan den andra söndagen i advent och jag vill önska alla en riktigt trevlig helg! Nu håller vi tummarna för att vädret slår om nästa vecka, så att det kan bli någon grad kallt och lite, lite snö, bara så mycket så att det blir lite “juligare”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trevliga händelser, Utflykter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *