Nu mullrar det igen

Måndagsmorgonen blev nästan en repris av gårdagen, för jag vaknade vid halvsextiden av åskmuller och regn. Nu kom det inga stora regnmängder idag heller, men det är mera på gång och just nu mullrar åskan på avstånd. På östra delen av ön har det varit så mycket blixtar på förmiddagen, så GEAB har inte kunnat ha sina montörer ute för att reparera elfel efter ett blixtnedslag där. Vi verkar ha kommit lindrigt undan så här långt i alla fall.

Tomaterna är säkert glada över både regnet och värmen, för vi har 23-24° trots att det inte är något solsken.

Något strandbesök blir det alltså inte idag heller och på förmidddagen har jag roat mig med att göra lite bokföring för Bosse och så har jag lagt in nya bilder i headern. Jag ser dem ju varje dag, så det är kul med lite omväxling. För övrigt har jag inte ändrat layouten i bloggen på flera år. Jag trivs så bra med Arujna X sedan jag fått fixa till temat lite som jag vill ha det. 😉

I eftermiddag ska jag lyssna på Sommar i P1, det är ett tag sedan nu. Få se vad prinsessan Anna von Bayern har att bjuda på.

Trevlig fortsättning på måndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

14 svar på Nu mullrar det igen

 1. Över Stockholm kom det ju rejält med regn igår, översvämningar blev det.
  Vi har inte fått en droppe regn på tre veckor om jag minns rätt – ja, två i alla fall så ljuger jag inte 🙂
  Fin header på din blogg, somrig är den – och fin ny bild på dig själv! Kanske du haft en länge, i så fall jag bara missat den.
  Kramar!

  • Ingrid skriver:

   Sonhustrun skulle köra till Nynäsbåten igår och det gick inte att ta sig fram på Södra länken för översvämningar. Hon fick köra någon annan väg och blev sen, men båten väntade, för det var många som blev försenade p g a vädret.
   Kram

 2. GeddFish skriver:

  Vilka fina tomater, det är nästan så jag ville ta ett par därav direkt!
  Ja, jag känner mig lite slö i värmen, det är otroligt med denna sommaren!
  En fin kväll till dig, kram, Gerd

 3. ulla laiho skriver:

  Min dotter med familj firar semester i Kneippbyn just nu – hoppas inte den regnar bort.

  Här fick vi 4 mm regn – jag har precis satt på vattenspridaren – det är fortfarande varmt, plus 28 grader idag. Jag lider rätt rejält av värmen – svetten lackar även om man inte gör något.

 4. Vonna skriver:

  Vilken fin bild på Åke
  Kram

 5. Znogge skriver:

  Vi har sluppit såväl åska som regn även om det varnas för det varje dag! Inte mig emot 🙂

  Kram i värme 😛

 6. TantGlad skriver:

  Härligt med tomater. Ja nån åsknall hördes det även hos mig, men nå mer vart det inte. Det skulle behövas lite regn nu.
  Må så gott!

 7. Suss skriver:

  Vi har fått regn en dag bara, trots att det utlovats flera gånger. Folk som bott här länge, säger att det beror på att sjön är så nära, det blåser bort. Vi vattnar det mest akuta, tomaterna t ex och de börjar mogna nu. 4 stycken gula, som ser ut som små päron har vi ätit upp. Vet inte vad det är, för jag fick lite plantor av en kompis. Sedan börjar mina körsbärstomater att rodna lite på en planta. Nästa år ska jag ha högst 3 tomatplantor och 1 physalis. Nu har jag 2 physalis, en djungel av basilika (som snart ska bli pesto) och 8!!!!!! tomatplantor! Too much! KRAM

  • Ingrid skriver:

   Jag hade också 8 tomatplantor i växthuset ett år och det blev hur mycket som helst. Åke undrade lite försynt om det kunde vara nyttigt att äta så mycket tomater. 😉
   Men jag hade både röd och grön paprika också och i trädgårdslandet växte det lök, så jag kokade massor av ratatoulle och frös in till vinterns köttgrytor.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.